Mennyire figyelsz férjedre, párodra? Mi az a határ, ami még nem túlzás?
Mennyire mutatod ki, mutathatod ki szeretetedet, gondoskodásodat, szerelmedet?
Miért félek kimutatni a szeretetemet, szokhattam le arról, hogy kiszolgáljam a férjem?
Pedig nagyon-nagyon kényeztetném...
Sajnos 2x elváltam és a jelenlegi férjem lenne az, aki megérdemelné azt a rengeteg gondoskodást, figyelmet, amit másra pazaroltam.
Megkeményedtem és nem merem,nem tudom megtenni, hogy "kényeztessem", mert félek, hogy nem kapom vissza!
szia!
Mivel kényeztetem? Apróságokkal. Pl. finomat főzök neki, vagy ha kér valami fini kaját azt csinálom; nem szólok bele a kedvenc műsorába (legalábbis próbálok....), ha fáradt figyelembe veszem és hagyom pihenni, beszélgetek vele ....szóval semmi extra, de ezeket vissza is kapom :)
Az egészséges határig megyek el a szeretet kifejezésével, de pl. az már nem tartozik a hatáskörömbe, hogy "édes, hozd ide a sört a hűtőből". Nem kell azért a végletekig kiszolgálni.
A szeretleket gyakran mondogatjuk, de nem elcsépelten. És azért nem maradhat ki a napból egy kis kényeztető masszázs egy nehéz nap után stb.
"mert félek, hogy nem kapom vissza!"
FAIL
Maximálisan megteszek mindent. Nem azért, mert visszakapom vagy nem, hanem mert szeretem.
Régen rossz, ha számolgatni kell. Különben is, a szeretet feltétel nélküli. Ha akarsz, adsz, ha nem akarsz, nem adsz, de akkor kár eröltetni a kapcsolatot.
Figyelj, annyit kell adnod magadból amennyit a másik is ad. Nyilván nem ugyanazokat a dolgokat, hanem a megfelelő viszonzást. Ha meg te adtál többet, és ő valamiért nem viszonozza amivel szeretnéd, akkor megmondod mit szeretnél, és megvárod míg megteszi. nekem ez idáig bejött, bár igaz, hogy sok elbaltázott kapcsolatom volt már, olyan is ahol én adtam többet de nem szeretett igazán a másik és nem kaptam amit szerettem volna, de akkor ki kell lépni. Miután ezt tisztáztuk, jól be lehetett fejezni a kapcsolatot nem volt sértődés.
Szóval gondolkozz el azon, hogy az eddigi házasságaidban te mit rontottál el, mit engedtél a másiknak amit nem lett volna szabad. Ha erre rájössz, akkor már nem fogsz félni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!