Ti mit éreztek már túlzásnak egy állatvédőtől? Hol van a határ, amire azt mondjátok, hogy ez túlzás vagy mi az a felháborodása amit feleslegesnek véltek?
Az szép és kedves tőlük, hogy állatokat mentenek ki a pokolból és juttatnak biztonságos helyre, illetve biztosítják nekik a napi élelmet, stb. - és mellette az állatkínzást igyekeznek megelőzni.
De van olyan, amit túlzásnak éreztek tőlük? Ha igen, mi az és miért?
Akár élőben, akár a közösségi portálokon
Fb-on volt egy videó, ahogy átrohan egy kutya az autópályán. Nem lett semmi baja, de azért egy-két autósnak, motorosnak kellett manőverezni. Elég veszélyes helyzet volt.
Erre olyan hozzászólások jöttek, hogy a lényeg, hogy a kutyának semmi baja ne legyen, az autósok, motorosok meg is halhatnak, csak a kutyának ne legyen baja.
Ezen nagyon kiakadtam. Ezt a kutyát senki sem bántotta, senki sem hibázott azon az úton.
És nem egy ilyen hozzászólás volt, hanem a 90%-uk.
És még ezer ilyen van, ahol azokat szapulják, akik semmi rosszat nem tettek.
Egyszer láttam egy posztot, ahol egy idős vizslának gyűjtöttek, elvileg egy napi ellátása 7000 ft-ba került akkor, mert katéterezni kellett a kutyát minden nap és ugye erre a kezelésre kellett volna a pénz...
Szerintem ez az a pont ahol el kellett volna altatni szerencsétlent és nem minden nap megkínozni. 7000 ft-ból egy 20 kg-os kutyát tudsz egy hónapon át prémium táppal etetni...
Amikor átmennek emberutálóba. Szerintem egy ember és egy állat élete egyenértékűnek kellene hogy legyen, egyik sem fontosabb a másiknál. Nem jó, ha egyiket vagy másikat alá-fölé rendeljük.
A legdurvábbat az egyik fajtamentő csinálta számomra, amikor az örökösöket szidták, hogy nem tudták/akarták befogadni. Millió egy oka lehet ami miatt egy kutya menhelyre kerül, ezt pedig elfogafni nem kell, de megérteni, felfogni igenis illik.
Vadászat elleni fellépéseik meg a rengeteg sületlenség és tévképzet amit ezzel összehordanak.
Akkor amikor fotelhuszárkodnak de a betonkockáikból nem akarnak kimozdulni.
Akkor amikor bekötött szemmel járnak sok helyen mert kellemetlen lenne nekik foglalkozni a helyzetekkel.
Én azon szoktam kiakadni amikor állatvédőnek nevezik magukat de még a húsról, tejtermékekről, tojásról, bőrről, gyapjúról se tudnak lemondani, ezzel állatok ezreinek kínszenvedését és halálát okozva életük folyamán.
Az ilyen az nem állatvédő hanem kutya/macska/nyúlvédő.
A tyúkok felőlük megfulladhatnak a túlzsúfolt ipari ketrecekben, a borjút lehet 2-3 hónapi lekötözött tartás után megölni, az anyját lehet évekig kínozni az anyatejért, a disznó meg a marha állhat 1m2-es ketrecben a saját szarjában, sötétségben egy életen át, aztán nyugodtan agyonlőhetik, fellógathatják, elvaghatják a torkát... ezt támogatják és állatbarátnak merik magukat hívni... felfordul a gyomrom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!