Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Miért nem mentik meg a termész...

Miért nem mentik meg a természetfilmekben azokat az állatokat akiről tudják higy meg fognak halni?

Figyelt kérdés

Sok természet filmet néztem és rengetegben hagyják az állatokat elpusztulni. Mikor a jegesmedvét követik hetekig és felveszik hogy éhen hal, mikor az oroszlán, zebra , elefánt, majom , pingvin stb kisállat elkeveredik a szüleitől, mikor sebet kap egy tigris egy gazella egy gnu stb miért nem látják el??

Megértem hogy egyensúly csak ezzel az a baj hogy rég nincs. Kezdve ott hogy a medve az okvadás miatt ha éhen ami miattunk van, az összes felsorolt állatot írtják az orvvadászok. Szóval ezt az egyensúlyt már rég felrúgruk emberek hát miért kell végignézni és mégjobbam felborítani? Vagy ez is csak üzlet minél drámaibb annál többen veszik? Azt hiszik ettől mindneki megváltozik és jobb lesz? Miért nem segítenek? Rengeteg életet megmenthettek volna. A figyelt állatokon kívül remgeteg pusztul el ígyis. Vagy nincs igazam és én látom rosszul?

2018. júl. 23. 16:58
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
38%
az embernek semmi sem szent a pénz a lényeg még akkor is ha már annyi van neki hogy nem tud mit kezdeni vele
2018. júl. 26. 09:29
 22/23 anonim ***** válasza:

Én ezen a kérdésen akkor gondolkodtam el, amikor filmezték, ahogy egy hatalmas fészek (olyan, mint egy hangyaboly - fel van hordva egy csomó száraz fű és gally egy fára, és rengeteg madár lakik benne) kigyulladt.

Egy harmatcsepp összegyűjtötte a nap sugarait, és felgyújtotta.

A madarak kétségbeesve repkedtek a tűz körül, mert a kis fiókák bennmaradtak, nem tudnak repülni.

Csak arra tudtam gondolni, hogy ha én lennék ott, eldobnám a kamerát, és megelőztem volna a bajt.

De amit a kamerák bemutatnak, azok mindennapos események. Ha most megmentenek egy fészket, vagy egy jegesmedvét, gnut, akármit, akkor azzal egyrészt nem teszünk semmit az egész populációt nézve (egy az esetleges több százezer közül még nem túl nagy szám) másrészt miután elment a stáb, rá egy hétre utolérheti ugyanaz a sors.

2018. júl. 27. 11:45
 23/23 anonim ***** válasza:
38%

Szerintem az egyértelmű, hogy egy gnút nem fognak kimemteni a kroki szájából, vagy ha leesik valahonnan és eltöri a lábait akkor is ott "kell" hagyni, hiszen rengeteg állatnak lehet az élelme a környezetében...

Sakáloknak, hiénáknak, keselyűknek, stb.

De egy olyam jegesmedvét nem megmenteni, ki ÉHEN HAL, többek között főleg az emberiség jóvoltából és a környezetében semmilyen lény nem tudja hasznosítani a tetemét, annak büncselekménynek kellene lennie.

Jegesmedvéből amúgy összesen már csak 21 000 példány él.

2007-ben még 29 000-35 000 közé becsülték.

Vagyis alig több mint 10 év alatt majdnem 1/3-al csökkent.

2018. júl. 27. 13:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!