Denevérek a padláson Állatvédő köztetek?
Figyelt kérdés
Konkrétan nem tudom melyik faj de minden nyáron ide költözik viszonylag sok denevér. Én nagyon szeretem nézni őket esténként, abszolút nem zavaró,(csak anyósom cidrizik tőlük :-P )
Viszont tavasszal teljes tetőcsere lesz... Mi lesz velük ha nem a megszokott környezet várja őket? Kiköltöznek? Azaz hogy be sem költöznek? Lehet tenni valamit hogy szeressék az új tetőt is? És ha nem szeretik meg akkor elpusztulnak vagy lesznek annyira élelmesek hogy tovább álljanak. Kb 30 éve itt laknak nyáron!!!
2018. febr. 20. 16:22
1/12 anonim válasza:
Néhány ilyet érdemes lenne kirakni házfalra, fákra: [link]
2/12 A kérdező kommentje:
Jaj de jó! Nem tudtam hogy létezik ilyen. Arra is gondoltam de lehet hülyeség (nem tudom náluk hogy működik) hogy szedek össze a kakijukból felújítás előtt, és utána visszateszem a padlásra. Hátha őrzi a szagukat... vagy ez felesleges?
2018. febr. 20. 16:33
3/12 anonim válasza:
Ha az új tető alá is be tudnak menni, nagy valószinüséggel visszaszoknak.
Vigyázz, a denevérek guanója fertőzésveszélyes lehet.
4/12 anonim válasza:
Nem tudom, hogy eddig hogy/hol mentek be a tetö alá, de az új tetön is hasonló "bejáratot" készítsetek, akkor vissza fognak költözni.
5/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszodat! Párommal úgy tervezzük hogy be tudjanak menni alá úgy ahogy most is. Remélem a szaki is úgy csinálja majd!!!
2018. febr. 20. 17:01
6/12 anonim válasza:
Azért nézd ki előre a denevérmentők elérhetőségét, meg szólhatsz majd az ácsoknak is, hogy figyeljenek a denevérekre.
7/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek! Telefon mentve :-)
2018. febr. 20. 20:12
8/12 anonim válasza:
Lehet, hogy népszerűtlen leszek a véleménnyel, de miért nem csapod agyon őket vagy hívsz ki szakembert, aki segít eltüntetni őket? A denevérek rengeteg halálos betegséget hordozhatnak, nem igazán lenne szabad hagyni, hogy elszaporodjanak. Maguktól biztosan nem fognak elmenni onnan.
9/12 anonim válasza:
10/12 A kérdező kommentje:
Igen védettek is és igazából semmi károsat nem csinálnak itt. Eszik a sok szúnyogot nyáron. Nekem tetszenek is sötétedéskor mikor itt repkednek 1 méterre az ablaktól!
2018. febr. 24. 08:17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!