Miért tartják sokan fontosabbnak az állatokat az embereknél?
Szeretem az állatokat, maximálisan elítélem az állatkinzást, de néha azt tapasztalom, hogy esetenként túlzásba viszük az állatvédelmet.
Ha egy állatfaj túlszaporodik tenni kellene ellene a többi állatfaj érdekében is. Ugyanakkor ha egy medve elpusztít egy tehenet, vagy disznót, miért mindenki a medve mellett van? A tehén is egy élőlény volt, illetve a medve is mindenevő.
Ugyanakkor miért vannak tele húsokkal a szupermarketek ha azért állatok ezreinek kellett meghalni? Azért elég képmutatásnak találom amikor valaki túlzott állatvédő de a csirkeburger a kedvence. :/
Ha igy állunk hozzá be tilthatnánk a hús árusítást, hadd legyen mindenki vegetáriánus ha tetszik ha nem.
Az ember van a leginkább túlszaporodva.
A macskámat miskároltattam, hogy ne fialjon nekem minden évben 8-12 kiscicát, amit aztán nem tudok megfelelően ellátni (normálisan etetni, orvoshoz vinni ha baja van), meg még majd azok is szaporodjanak... Inkább legyen egy macskám, de az éljen normális körülmények között.
Eközben ha az ember dönt úgy, hogy nem akar utódot létrehozni (bármilyen okból), akkor a társadalom nagy része megveti, ha sterilizálná magát, akkor azzal szembesül, hogy meg se teheti ma Magyarországon, tömheti magát hormonnal, vagy csinálhatja gumiban élete végéig.
És az embernél nincs kilövési engedély, mint ahogy van Magyarországon pár vadon élő állatra, ha túlszaporodott. És állítom, hogy van olyan ember, akit ha eltörölnénk a föld színéről, mindenkinek jobb lenne, ellenben ezzel egy szarvas bűnössége miben tud megnyilvánulni?
Természetesen ha egy állatfaj és az emberi faj között kell dönteni, akkor mindig az ember jön ki győztesen (ezért is halnak ki a védett fajok tömegesen), de ha az egyedi eseteket nézzük, akkor bizony létezik olyan ember, akinél egy molylepkét is többre tartok.
Nem vagyok vegetáriánus, főleg a halat szeretem, de nem eszek belőle többet annál, amit szükségesnek tartok, és nem pazarlom az ételt, a húst se.
Az állatok nem veszik el az emberek élőhelyét-lásd az általad hozott példát: ha nem lenne erdőirtás, nem nagyon mennének be az emberek közé-.
E
gy állatról(mindegy milyen fajtáról beszélünk) mindig tudod, hogy mire számíthatsz tőle, míg egy embernél soha nem tudhatod. Persze ehhez ismerni kell az adott állatfaj természetét. Az embereket nem lehet igazán kiismerni.
Amit a hússal teli szupermarketekről írsz, azok haszonállatok és azért tenyésztik őket, hogy táplálékul szolgáljanak az ember számára. (Látod, még itt is mi, emberek használjuk ki az állatokat. Sőt vannak igavonó állatok, vadászathoz használt állatok, mondjuk pl. a kormorán, bár ma már szerencsére ez nem annyira dívik, a disznókat, kutyákat szarvasgomba keresésre is használják, stb.)
A túlszaporodással kapcsolatban annyit, hogy a természetben elég érzékeny az egyensúly, és megoldja a problémát.
És arról még nem is ejtettem szót, hogy a legtöbb állat sokkal aranyosabb és érdekesebb, mint az ember. Most nem a cuki cicákra meg kutyusokra gondolok.
Zárógondolatnak pedig engedd meg, hogy idézzem Mahatma Gandhit: "Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban, ahogyan az állatokkal bánik."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!