Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Ti mit gondoltok erről,...

Ti mit gondoltok erről, Állatbarátok?

Figyelt kérdés

Elkeseredettségemben írok nektek:a minap a környékünkre vetődött valahogy egy pici vörös cica.Egy magas orgona bokron rekedt.Sajnos mikor leakartuk szedni,persze leugrott és elfutott. Azóta nem találom(ez másfél napja volt),mindenhová becsöngettem nem látták-e,vagy hogy megtudjam tartozik-e valahová.Persze teljesen ki vagyok borulva,folyton a sírás folytogat.Sajnos azt tapasztalom az embereket nem nagyon hatja meg egy kis állat ÉLETE,és még mindíg nem fogják fel,hogy az IVARTALANÍTÁS milyen fontos.

Nagyon sokan rendkívűl rossz körülmények között tartják az állatokat,egy tisztességes EDÉNYKÉT sem képesek az állatnak adni, hogy a FEKHELYRŐL,ÉLŐSKÖDŐK elleni védelemről már ne is beszéljek!!!

Nekem 3 cicám van,kettőt az utcáról fogadtam be, egyet pedig a menhelyről hoztam.Nagyon szeretem őket és igyekszem feledtetni velük azt,hogy valaha rossz soruk volt.Természetesen ivartalanítottak,és attól függetlenül,hogy kertben tartózkodnak,évente egyszer kozmetikushoz viszem őket,rendszeresen féregtelenítve,bolhátlanítva vannak és oltást is adatok nekik. Éjszakára soha nem hagyom őket kint,van egy kis kuckójuk,ahová estére bezárom őket kajával, meleg kosárkájukkal.(Tévedés,hogy a macskának kint a helye éjjel-nappal!Szoktatás kérdése.)Úgy érzem,ha ennek a felét megtenné mindenki(kozmetikushoz vinni őket nyilván túlzás-tudom!!), akkor talán nem látnék az utak mentén olyan sok elpusztult macskát(vagy éppen kutyát).

Kérlek titeket,aki úgy érzi,hogy van abban igazság amit írok,terjessze másoknak,hátha többen,többet tehetnénk azért,hogy változtassunk ezen!!!Nap-mint-nap összeszorul a szívem,amikor azt látom,hogy már megint 5-6 kiscicát fialt éppen egy macska,akinek még csak gazdája sincs!Köszönöm,hogy elolvastad!

2013. aug. 26. 21:11
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:

én egyáltalán nem vagyok megkeserekdett csupán van egy nagyon negatív képem azokról akiket már leírtam többször is

egyébként a kérdésedet és az utolsó kommentedet olvasva, mintha nem is ugyanaz írta volna

én örülök az élet adta lehetőségeknek, de ugyanakkor nem vagyok elvakult, reálisan próbálom megközelíteni a dolgokat

nem szabad egy túl szép világ képét sem felfesteni magamnak, mert sokkal nagyobb lesz utána a koppanás

am meg ha nem ismersz, akkor nem tudom miért kell már itt megkeseredettnek hívni, csakmert ugyanúgy látom a világot mint te, de én elfogadom, te pedig csak nehezen

most ennyi erővel én is írhatnám, hogy 35 éves férjezett asszony létedre mit keresel éjjel negyed 2kor a számítógép előtt?

namind1, most ezt ne vedd sértésnek, csak írtam egy példát

2013. aug. 27. 11:32
 32/43 A kérdező kommentje:

Ebben az esetben a "példa"már megint lehet akár sértés is.Neked ez nagyon megy,úgy látszik. Egyébként mi köze annak,hogy Én férjezett vagyok és a negyed kettőkor még a gép előtt ülöknek?

Mivel Te viszont végig ugyanolyan "hangnemben"leveleztél,nekem már nagyjából van egy képem a Te stílusodról...Csak az a különbség kettőnk között,hogy én nagyjából most előszőr tettem fel egy ilyen kérdést ezen a fórumon úgy,hogy az a 10 évest és a 22 évest is válaszra "ingerelje",Te pedig nem kezdőnek látszol..."de ezt nem sértésnek szántam"....

2013. aug. 27. 12:37
 33/43 A kérdező kommentje:
"csak írtam egy példát"!
2013. aug. 27. 12:39
 34/43 anonim ***** válasza:

persze, minden lehet sértés ha úgy fogják fel

az is, hogy egyáltalán ideírtam, azt is veheted sértésnek...

2013. aug. 27. 12:48
 35/43 A kérdező kommentje:

Vagy akár azt,hogy vannak elfogultabb emberek az állatok jólétével kapcsolatban...?

Vigyázz,nagyon pikírtnek látszol...Ezt sokan nem kedvelik a mai világban.Az Én környezetemben is van egy ilyen ember(De Ő nagy állatbarát mondjuk)és azt tapasztalom,nem sok barátja akad... "De ezt ne vedd sértésnek", nem ismerem az életed. Azért mert ebben a stílusban kérdeztem, még nem biztos,hogy ilyen(buta,gyerekes,-ki tudja mit gondoltál..)ember is vagyok.Mint mondtam,mindenkihez szólni szerettem volna,nem akartam mondjuk egy "értelmiségi,fennhéjazós dumával" villogni egy ilyen oldalon.Ezt csak azért írtam,mert azt írtad,hogy az utolsó válasz és a kérdés között ekkora a különbség.Akár hiszed,akár nem, ha visszanézed,írtam egy olyat is,hogy "akkor komolyra fordítva a levelezést".Ezzel a levéllel elsősorban arra voltam kiváncsi,hogy a mostani "fiatalabbak" hogyan gondolkodnak a témáról.

2013. aug. 27. 13:07
 36/43 anonim ***** válasza:

hát kinevethetsz de nem tudom, milyen az ha valaki pikirt...

egyébként nekem vannak barátaim, mindenkivel jóban vagyok, sosem kezdeményezek konfliktust

valószínűleg már elejétől kezdve úgy álltam hozzád, ahogy, mivel egy teljesen olyan ember beszélt belőled a kérdéseiden keresztül, akiket már leírtam nem egyszer

ha olyan vagy, mint amilyennek leírtad magad, akkor nem tartozol az olyanok közé, dehát ezt én nem tudtam, nem is kellett volna így írnom, beismerem

de ott húztál fel nagyon mikor jöttél azzal, hogy reméled nincs egy állatom sem, meg teljes bizonyossággal állítottad, hogy rossz gazda vagyok, holott a 13 év ellenére, ami köztünk van lehet többet értek az állatokhoz, mint te

mert szeretni őket és érteni hozzájuk két különböző dolog

persze nem írom azt mint te, nem fogom teljes bizonyossággal állítani, hogy nem értesz hozzájuk, mint ahogyan te rólam

egyébként már többször hangsúlyoztad ezt a szót, hogy állatbarát

légy szíves írd már le, hogy hogyan is néz ki a szemedben egy állatbarát

2013. aug. 27. 13:20
 37/43 A kérdező kommentje:

Nem pont erről megy a "vita" kettőnk között,hogy Te is mást gondolsz "állatbarát" fogalmán és Én is!?

Neked nyilván azt,amit már ki is fejtettél,hogy "nem bántod,de nem is szereted ok nélkül őket".

Nekem picit ennél többet.De használhattam volna azt a szót is akár(ha az Neked jobban tetszik),hogy "állat-örült"?Vagy állat-kényeztető mániás?Azért hidd el,mások által feltett kérdéseket olvasva,nem csak én vagyok egyedül,aki a Te szemedben ezt túlzásba viszi...Csak egy 10 évestől ezt nyilván jobban elnézik.

(meg a macskás,b..nd vénasszonyoktól!akik persze semmit nem tesznek az állatokért ugyanúgy,csak tartják őket,hogy egerésszen,de közben betegek,férgesek,soványak az állatok!-TISZTELET A KIVÉTELEKNEK!)Egyébként a családomat nézve,Én vagyok az egyedüli aki törődik is az állatok jólétével.Gyerekkoromból van egy pár nagyon kelllemetlen tapasztalatom.Talán azért is válaszoltam a véleményedre kemény szavakkal...És azért is gondoltalak egy másik korosztályba tartozónak.Mint mondtam,tapasztalataim szerint manapság a fiatalok hajlamosak elkényeztetni kedvenceiket.Az én emlékeim szerint,egyeseket nem hatott meg mondjuk az, ha télen, a minusz 15 fokban egy állat láncra verve,reggelre megfagyva,holtan fekszik a kis odujában.A házikóban még egy vacak rongy sem volt betéve...

2013. aug. 27. 13:42
 38/43 anonim ***** válasza:

hát ezt is mindenki máshogy gondolja

régen ha megdöglött egy állat, kidobták a dögkútba, vettek egy másikat és ment minden tovább

talán az állatos rajzfilmeknek tudható be, hogy a mai fiatalok már jobban kötődnek érzelmileg az állatokhoz

valaki a falusiakkal azonosítja ezt

merthogy faluhelyen így kínozzák az állatokat, meg úgy verik őket, meg minden ilyen

én úgy gondolom, hogy arany középúton vagyok ezzel, annak ellenére, hogy itt szélsőségesnek kiáltott ki egy "intelligens" kolléga

én állatot ölni sosem fogok, ha nem muszáj nem fogok nekik fájdalmat okozni, viszont lelki beteg sem leszek, ha a szemem előtt gázolnak el egy macskát

nem azért, mert élvezem, de engem nem rendít meg egyszerűen úgy, mintha egy embert ütnének el előttem

2013. aug. 27. 13:59
 39/43 A kérdező kommentje:

Nos én mindkettőn megrendülök.Ha egy embert ütnek el előttem akkor is,de ha egy macskát vagy kutyust,rókát,sünt,stb., akkor is. Mindegyik egy ÉLET volt, a világban elfoglalt státuszukról nem Ők döntöttek."Mindannyian Isten gyermekei vagyunk"-szokták mondani,honnan tudhatnám Én,vagy Te, vagy bárki más,hogy ebbe csak az emberi élet tartozik-e bele?

Nos,mindenképp érdekes tapasztalat volt számomra a veled (is)való levelezés,sokat megtudtam.

2013. aug. 27. 14:15
 40/43 A kérdező kommentje:

Csak még azt áruld el:22 éves Nő vagy,vagy 22 éves Férfi.

(csak kiváncsi vagyok)

2013. aug. 27. 14:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!