Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Ti mit gondoltok erről,...

Ti mit gondoltok erről, Állatbarátok?

Figyelt kérdés

Elkeseredettségemben írok nektek:a minap a környékünkre vetődött valahogy egy pici vörös cica.Egy magas orgona bokron rekedt.Sajnos mikor leakartuk szedni,persze leugrott és elfutott. Azóta nem találom(ez másfél napja volt),mindenhová becsöngettem nem látták-e,vagy hogy megtudjam tartozik-e valahová.Persze teljesen ki vagyok borulva,folyton a sírás folytogat.Sajnos azt tapasztalom az embereket nem nagyon hatja meg egy kis állat ÉLETE,és még mindíg nem fogják fel,hogy az IVARTALANÍTÁS milyen fontos.

Nagyon sokan rendkívűl rossz körülmények között tartják az állatokat,egy tisztességes EDÉNYKÉT sem képesek az állatnak adni, hogy a FEKHELYRŐL,ÉLŐSKÖDŐK elleni védelemről már ne is beszéljek!!!

Nekem 3 cicám van,kettőt az utcáról fogadtam be, egyet pedig a menhelyről hoztam.Nagyon szeretem őket és igyekszem feledtetni velük azt,hogy valaha rossz soruk volt.Természetesen ivartalanítottak,és attól függetlenül,hogy kertben tartózkodnak,évente egyszer kozmetikushoz viszem őket,rendszeresen féregtelenítve,bolhátlanítva vannak és oltást is adatok nekik. Éjszakára soha nem hagyom őket kint,van egy kis kuckójuk,ahová estére bezárom őket kajával, meleg kosárkájukkal.(Tévedés,hogy a macskának kint a helye éjjel-nappal!Szoktatás kérdése.)Úgy érzem,ha ennek a felét megtenné mindenki(kozmetikushoz vinni őket nyilván túlzás-tudom!!), akkor talán nem látnék az utak mentén olyan sok elpusztult macskát(vagy éppen kutyát).

Kérlek titeket,aki úgy érzi,hogy van abban igazság amit írok,terjessze másoknak,hátha többen,többet tehetnénk azért,hogy változtassunk ezen!!!Nap-mint-nap összeszorul a szívem,amikor azt látom,hogy már megint 5-6 kiscicát fialt éppen egy macska,akinek még csak gazdája sincs!Köszönöm,hogy elolvastad!

2013. aug. 26. 21:11
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
100%

Én nem óhajtok beleszállni a vitába, csak annyit jegyeznék meg, hogy akinek nincs ideje még magára se az ne tartson állatot. Felelősséget vállaltunk értük, amikor megszelídítettük őket, úgy a kutyákért, mint a macskákért. És az embernek, mint "felsőbbrendű" fajnak, illene annyi intelligenciával rendelkeznie, hogy a mai modern eszközökkel rendelkezve, nem hagyja szenvedni a gazdátlan állatokat. Van egy mondás, miszerint egy nemzet fejlettségét az mutatja a legjobban, hogyan bánnak az állataikkal. Szerintem ez mindent elmond.

Az éhezést én nem hasonlítanám ehhez, ha mindenki a saját állataiért vállalna felelősséget, akkor meg is szűnne a probléma, az éhezés más dolog.

2013. aug. 26. 23:18
 22/43 anonim ***** válasza:
26%

nah megérkezett a 35%os barátunk, aki nincs tisztában a szavak jelentésével csak dobálja őket, mint valami hülyegyerek...

kb ezen az IQ szinten megállnak a begyöpösödött állatvédők

egyébként én nem ellenzem az állatvédelmet, nem is bántok állatokat úgyhogy nem értem mit kell itt parádézni...

2013. aug. 26. 23:23
 23/43 A kérdező kommentje:

Szerintem ezt az egészet pont Te nagyítottad fel azzal,hogy szélsőségesnek tartottad az aggódásom egy cica iránt.

Nem hiszem,hogy ez egyet jelentett azzal,hogy engem már más az életben nem is érdekel!Ha belegondolsz,szerinted nem volt lekezelő az,hogy egyből 10 évesnek gondoltál??

Visszaolvasva a leveleket,nem hiszem,hogy fordított helyzetben mondjuk Te jó belépőnek tartanád azt,ha valaki jót nevetgél a másikon mondjuk egy gépelési hiba miatt.

Komolyra fordítva a levelezést:Picit úgy tünt valaki nagyon korán ítélkezik egy vadidegenről,és sajnos tényleg magas lóról beszélsz. (ez az utolsó levélre értem.)És hogy válaszoljak:kivétel vagyok. Sajnálom,ha neked ez kérdés egy kétségbeesett,hibbant liba írásának tűnt,aki csak egy macskáért nyavalyog!Én fordított helyzetben előbb óvatosan kérdezek....De:van önkritikám is,ám!!Ha ez valóban így néz ki,akkor biztos Én csináltam valamit rosszul. De nem fogom másokkal szemben ilyen harsányan az igazammal "kötni az ebet a karóhoz."

2013. aug. 26. 23:35
 24/43 anonim ***** válasza:
0%

én azt jófej poénnak gondoltam, nem fölényeskedni akartam, sajnálom, hogy neked így jött le...

még oda is írtam, hogy nem csúfolódásból, dehát nyilván elkerülte a figyelmed

nem, nem azzal van a bajom, hogy aggódsz egy kismacska miatt, hanem mert nagyon sok ember utáltatta már meg magát velem, akik leírásra pont ilyenek mint te

a gond az, hogy elvárod, hogy mindenki ilyen legyen és aki nem, az mocskos szemét sz*rházi

ez is ugyanolyan fölényeskedés, ezért írtam neked én is fölényesen

nem tehetek róla, de egyszerűen ki nem állhatom, hogyha valaki elfogult állatvédő

állattartók vagyunk és az elvakult állatvédők már nagyon sokszor megpróbáltak keresztbe tenni nekünk

rengeteg állattal volt már dolgom de sohasem utált engem egyik sem

nem bántok ok nélkül állatokat, nem is szeretek, de vannak helyzetek amikor az állat érdekében egyszerűen muszáj

ezek miatt csesztettek sokáig a nagy állatvédők

2013. aug. 26. 23:48
 25/43 A kérdező kommentje:

Egy dolgot akkor tudnod kell: Én nem elvárom az emberektől,hogy olyanok legyenek az állattal mint Én,hanem örülnék neki,szeretném ha így lenne!!!

Mindenki álmodik egy szebb világról,nekem ez is szerepel az álmaimban.De az is szerepel,hogy ne legyen éhező,hontalan ember a földön,ne legyenek háborúk,gyilkosok a világban, ne rabolják ki a szegény öreg embereket a vidéki falucskákban.Ha kívánhatnék hármat, mindenkinek szép tiszta otthonban lakna,senkinek nem kellene hó végén azzal foglalkoznia,hogy mit eszik holnap,vagy éppen az uzsorások markából hogyan tudna szabadulni.(nem magamra gondolnék előszőr,az biztos!!!)Ez vagyok Én. Nos, mostmár azt hiszem túlzottam kitárulkoztam egy vadidegennek,úgyhogy nem is ragoznám tovább,de mivel ilyen vagyok,jobban a lelkemre veszek mindent.

Lehet,hogy egy 10 éves szintjén álmodozom,de ettől nem vagyok kevesebb senkinél.A Férjem szokta mondani nekem mikor nagyon elvagyok keseredve ezek a dolgok miatt hogy:"nem vehetem a világ összes baját a vállamra"!Én csak azt szoktam mondani:"Nem tudok megváltozni."

Az állatvédőket pedig nem szabad lenézni,utálni,mert ilyen emberek is kellenek a világra:"szenvedélyesen hisznek abban,amit csinálnak.És kitartanak a végsőkig!

De ők is csak emberek,hibázhatnak.(a Te esetedben nem tudom mi volt a konkrét történet)

2013. aug. 27. 00:05
 26/43 anonim ***** válasza:

én nem a hivatalos állatvédőkre gondoltam hanem ilyen tizenéves kislányokra

am amikor írtam hogy nemtudom sajnáljalak e azt pont arra értettem hogy ha már ezt így a lelkedre veszed akkor hogy fogod kezelni az igazán nehéz dolgokat

2013. aug. 27. 00:35
 27/43 A kérdező kommentje:
Én úgy érzem nem vagyok cukorból.. Nem lehet,hogy Te nagyon erősnek akarsz látszani? Ez más szemében érzéketlennek is tűnhet. Nem gondolom,hogy a lelkemért aggódtál. Inkább még valaki vagyok,akinél kinyilváníthattad általános nemtetszésedet.És már megint a lekezelő hangnem a tizenévesekkel szemben...Hidd el, ők sem buták(akár a témával kapcsolatban),csak nem tudják még" megfelelően tálalni" magukat.Igazából mnostmár érdekelne a korod.(pedig Én nem az alapján ítélek)De nem muszáj elárulnod.(Azért van egy tippem)
2013. aug. 27. 00:44
 28/43 anonim ***** válasza:

22 éves vagyok ha érdekel

erre tippeltél?

2013. aug. 27. 00:51
 29/43 A kérdező kommentje:

Nos,nem.Kb.50 és 56 közöttinek.

Ebben az esetben,ez nem bóknak számít.Mert sajnos az írásaid alapján egy megkeseredett,csalódott,nemtörődöm ember képét festetted le,és ez szerintem nem jó.Te pont a legjobb korban vagy. Én 22 évesen örültem volna a lehetőségeknek,amik a Te számodra most nyitva állnak(szórakozás,technológiai csodák,emberek-csak egy pár példa).Nem szabad ennyire cinikusnak lenni.Egy 22 éves ember ne legyen ennyire görcsösen csalódott.Én 35 évesen sem látom ilyen "sötétnek" a világot,mint szerintem Te!!

Pedig mondhatni már közöttünk is egy generációs korkülönbség van.(Én még a rendszerváltá

s előtt születtem,Te már abból például semmit nem érzékeltél)"Nem kellett oroszul tanulnod":-)

Gondolom egyszer akarsz családot.A gyerek pedig olyan lesz,mint amilyen példát a szüleitől lát... Én ezért is fektetek hangsúlyt mindenre az életben. Többek között az Állatok tiszteletére is.Senkinek nem lesz baja attól,ha többet tesz egy állatért,minthogy enni ad neki...És ettől nem feltétlen lesz dilinyós állatvédő senkiből,aki mások által, nevetség tárgyává válhat...

Ja, és ha végignézed a Te korodbelieket, már ez a téma többeket foglalkoztat,mint mondjuk az Én korosztályomat.

Miért akarsz ennyire görcsösen különbözni?Persze nem kell másokat utánozni,vagy a birkák közé tartozni,de az arany középút, az mindíg jó választás.

2013. aug. 27. 01:13
 30/43 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Igen elvittük magunkkal és már 4 cicának van gazdája, már csak egynek keresünk, de ha nem kell senkinek akkor ő lesz a lovarda harmadik cicája. Hála istenek most már jó sorsuk lesz. :)
2013. aug. 27. 09:17
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!