Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Vegetarizmus? Mégis mit...

Vegetarizmus? Mégis mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés
Arról, ha valaki azért lesz vegetáriánus, mert szereti az állatokat és nem akarja meg enni őket.

2013. jún. 13. 19:58
1 2 3 4 5
 11/50 anonim válasza:
37%

6/10es" Én mindenevőként megtehetem, hogy válogassak, de pl. a macskám nem. Tehát nem fogom rákényszeríteni.Ez nem képmutatás, miattam már akkor is kevesebb állat hal meg, főleg akkor ha vegán vagyok. "

Ennyi erővel ne tartsál se kutyát se macskát és akkor még kevesebb állat hal meg ha nekik sem kell adnod!Mennyi hülyeséget összetudtok hordani!!NEM AZÉRT KÜZDÖTTEM FEL MAGAM A TÁPLÁLÉKLÁNC CSÚCSÁRA,HOGY VEGETÁRIÁNUS LEGYEK!!!

2013. jún. 17. 17:34
 12/50 anonim ***** válasza:
91%
ez az utolsó mondat a legnagyobb ökörség. kérdezd már meg egy tigris véleményét arról a tápláléklánc legmagasabb fokáról.
2013. jún. 17. 20:37
 13/50 anonim ***** válasza:
100%

Én vidéken lakom.

A legtöbb portán,ahol voltam,a vágó és egyéb haszonállatokkal nem bánnak jól.

Pl.a boci,aki ugyan tiszta almot és rengeteg kaját kap,de születésétől fogva ki van kötve az istállóban és sosem engedik ki,mert vágóállat és hizlalják.

Akkor léphet ki az istállóból,mikor kiviszik az udvarra levágni.Vagy minden háznál egy kis apró kutricában van egész életében a disznó,mert ugye ne mozogjon,inkább hízzon.Sokszor saját mocskában fetreng,mert annyira kicsi a hely.

A disznót,bárányt,kecskét mai napig érzéstelenítés nélkül herélik.

Szóval aki el van ájulva attól a rózsaszín mesétől,hogy a háztáji állat boldogan él a vágásig,elhiheti,hogy legtöbb helyen nem így van.

Egyébként állattenyésztő a szakmám,20 évig dolgoztam állatokkal,úgyhogy egészen pontosan meg tudom ítélni egy állat jóllétét,tartási körülményeit.

2013. jún. 17. 22:26
 14/50 anonim ***** válasza:
100%
Az utóbbi tizenegynéhány évben én is vidéken éltem. Én is láttam, amit utolsó mond Mindamellett nálam minden állatnak ki volt nyalva a segge. Én így szerettem, időm, energiám is volt rá, tehát így csináltam. Két éve száműztük a konyhánkból a húst. Nem vagyunk vegánok, megesik, hogy vendégségben jó étvággyal lecsúszik egy pörkölt, vagy egy rántott hús, de otthon nem készítjük el. Aki meg félreértelmezett állatszeretet címén húsmentesen eteti a kutyáját, arra (isten ne rója vétkemül) nem tudok egyebet mondani, mint hogy nem normális.
2013. jún. 19. 15:02
 15/50 anonim ***** válasza:

Épp most vitték vágóra a szomszéd tehenét.Jó tejelő,egészséges állat,csak azért kell meghalnia,mert a gazdája elhunyt és az örökösöknek nincs kedve/ideje foglalkozni vele.

Borzasztó volt hallgatni,hogy sírt.Az istállóban pedig a 3 hónapos bocija,aki szintén le lesz vágva hamarosan.

2013. jún. 19. 17:05
 16/50 anonim válasza:
0%
Már nem tudom hányadik ilyet olvasok, hogy szegényt levágják stb ...Fogjátok már fel végre, hogy azért tartjuk a haszonállatokat, hogy megtermeljék nekünk a húst és ne halljunk éhen!A kukoricát, búzát paprikát paradicsomot miért nem sajnáljátok????
2013. jún. 19. 21:38
 17/50 anonim ***** válasza:

Ha az emberek nem zabálnák a húst,ezeknek az állatoknak világra sem kéne jönniük,így szenvedniük sem kéne soha.

Nagyon primitív felfogás az "azért van".

Attól függetlenül még egy élő,érző lény.Tud szenvedni,félni,örülni.Szeretni is,ha hiszed,ha nem.

Csak a hozzád hasonlók efelett szépen átsiklanak a kis lelkiismeretük megnyugtatására.

2013. jún. 19. 21:48
 18/50 anonim ***** válasza:
És lehet,hogy újdonságot mondok,de ha leszedsz egy paprikát vagy paradicsomot,kis növényként vígan éldegél tovább.
2013. jún. 19. 22:29
 19/50 anonim ***** válasza:
42%
Pontosan.a növény nem hal meg, ha learatod a termést.
2013. jún. 19. 23:33
 20/50 anonim válasza:
34%
Tényleg ha learatom a kukoricát,búzát a növény nem hal meg?Hm nem semmi..Ha viszont nem ennétek semmit sem pl.fénnyel táplálkoznátok akkor a növényeket sem kellene elültetni elvetni aztán megölni szegényt!Nem kellene azért meghalnia, hogy a vegák bezabálják!A legtöbb vegának /kivételek vannak azért/nem a hússal van bajuk hanem az agyukkal!!!
2013. jún. 20. 00:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!