Ilyenkor köteles vagyok megtéríteni a szomszéd kárát?
Az történt, hogy a szomszéd macskája átjött az udvarunkba, nekem a tacsim kint szaladgált és a tacsim lefojtotta a macskát.
Szomszéd ki van akadva és azt mondja, hogy meg kell térítenem a kárát ami 100 ezer forint lesz, mert ez egy különleges macska volt elvileg.
Én ezzel nem értek egyet. Tudtommal csak akkor lenne jogos a követelés ha az én kutyám szökött volna át hozzá és úgy fojtja le a cicát.
Kinek van igaza?
Dehogy kell. Az állattartó köteles a telkén belül tartani az állatait.
Ha ő olyan ökör, hogy az utcán tartja a 100 ezres macskáját akkor így járt
#14 én betegesen imádom a macskákat. Beteges alatt azt értem, hogy sokszor csak nézem őket és azon gondolkozom, hogy egy ilyen fenséges lény miért engedi meg egy ilyen undorító izének mint én, hogy egyáltalán ránézzen. Több pénzt költök rájuk mint magamra. Úgy tekintek rájuk mint a gyerekeimre és úgy is szeretem őket mintha a gyerekeim lennének, az életem adnám értünk (nyilván ez jelen szituációban nem teljesen releváns ugyanis ez akkor dőlne el, ha valóban egy ilyen döntés előtt állnék) (Vannak barátaim és van életem mielőtt valaki belekezdene). Viszont itt a kérdezőnek van igaza. Szegény cica ment oda a tacskóhoz.
Ha valóban törődsz a macskáddal akkor nem engeded ki olyan helyen, ahol baja eshet és ha mégis megtörténik a macska ára az utolsó amivel törődsz. Most úgy teljesen őszintén, mit kellett volna tennie a Kérdezőnek? Gondolom nem csinált popcornt és nézte végig a show-t.
Fordítsuk meg a helyzetet, ha mondjuk kisnyulam átszökik a szomszédba és a macskájuk megfogja akkor is a nyúl pártját fognád? Szétvernéd a cicát? Feltételezem nem, mert csak az ösztöneit követte ahogy jelen esetben a tacsi is. Én pedig nem hibáztatnám a macskát és a viszony se romlana meg a szomszéddal mert tudom, hogy az én felelősségem lett volna vigyázni a nyuszira.
Értékelem, ha valaki osztozik a macskák iránti rajongásomban de azért maradjunk a realitás talaján, sajnos nem Egyiptomban élünk és a macska nem Szent Állat. Nem a kutya ment át hanem a macska, a tacskó csak a dolgát tette. Eredetileg ugyebár vadászkutya.
Neked van igazad, de sajnálom a nyamvadt macsekot is... így járt.
Kemény tacsid van, mert amiket eddig láttam azokat inkább a macskák kergették :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!