Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Az miért van hogy sír a...

Az miért van hogy sír a menhelyesek szája hogy hú de telítettek, nincs pénz, több adomány kell stb, állatot örökbe fogadni meg kb lehetetlen náluk?

Figyelt kérdés
Kb.már egy hörcsög örökbefogadásához is 3 oldalas bemutatkozó levelet kérnek.
máj. 5. 09:29
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
87%
Ismerősöméknél voltak kint hogy jó helyre kerüljön a kutya. Meg is kapták erre ő elköltözött otthonról, a kutya az anyjáék nyakán maradt. Azóta a kutya folyton az utcán csavarog pedig elvileg "jó helyre" került
máj. 5. 10:54
 22/30 anonim ***** válasza:
100%
Én hoztam ki kutyát menhelyről. Semmi gond nem volt. Mármint semmi olyan, ami ne lenne magától értetődő.
máj. 5. 11:15
 23/30 anonim ***** válasza:
86%
Az örökbefogadni szándékozók többsége azt sem tudja mivel jár egy kutya tartása. Ki kell szűrni azt aki pillanatnyi fellángolásból szeretne kutyát, akinek nincs meg az összes feltétele egy állat nevelésére, illetve nem tud semmit a felelős állattartásról. Ezért én jogosnak tartom, hogy utána próbálnak nézni a leendő tulajdonosnak. Néha lehet átesnek a ló másik oldalára.
máj. 5. 11:23
 24/30 anonim ***** válasza:
45%
Néha? Minden esetben. Mintha nem is az állat örökbeadása lenne a lényeg. Némelyik már olyan procedúrát csinál, hogy gyereket könnyebb örökbefogadni, ennek ellenére végigcsináltam, aztán közli velem a végén, hogy mivel minden rendben volt, felkerülök egy listára, mivel 8 an vagyunk és majd kiválasztják, hogy melyiken kapjuk. Na, itt szakadt el a cérna és elküldtem a jó k@rva anyjába, aztán magánházból egy napon belül örökbe tudtam fogadni. Érdekes, nekik elég volt a face profilom és pár kép, hogy hová kerül.
máj. 5. 12:06
 25/30 anonim ***** válasza:
39%

Mert ebből élnek. Mondhatni a saját állataikra koldulnak, mivel egyik se örökbefogadható.

Egy füzesabonyi menhelyesről tudom pl hog adományokból újította fel a házát is.

Mind ilyen tetű

máj. 5. 14:02
 26/30 anonim ***** válasza:
40%
25, tetű vagy te...
máj. 5. 14:03
 27/30 anonim ***** válasza:
95%

Mikor önkénteskedtem láttam cifra sztorikat. Az teljesen általános volt, hogy évekkel az örökbefogadás után visszahozták a kutyát, mert már nem fért bele az életükbe és akkor vegyük már be az utána beszerzett "haverját" is. Ezek a kutyák max ülni tudtak vagy pacsizni, az alap engedelmes feladatokat nem sikerült a kedves gazdáknak megtanítani nekik, innentől gondolom, hogy mennyit foglalkoztak velük... Ez amúgy minden bekerülő kutyára igaz sajnos...

Többször volt olyan is, hogy utcáról szedték össze a befogadott kutyát, majd kiderült, hogy általános nála az önsétáltatás, de amúgy nem is kell már, vissza is vehetnénk.

A top sztori viszont az volt, mikor kölyökként örökbefogadták a kutyát, ivartalanítási kötelezettséggel, majd 2-3 év múlva szóltak, hogy vegyük már be a tőle született két adag szaporulatot (igen, pár hetes és fél-egy éves kölykök), mert nem tudtak nekik gazdát találni.

Szerintem mindegyik eset úgy indult, hogy a gazdákat a jó szándék vezérelte, mikor örökbe fogadtak, de sajnos az emberek nem mindig tudják felmérni a saját képességeiket, körülményeiket vagy épp a kutya szükségleteit. Lehet, hogy van olyan szervezet, aki nekem sem adna állatot, de szerintem meg kell érteni, hogy az az állat az övék és had válasszák már ki, hogy hova adják. Ha nem szimpatikusak, akkor lehet másik menhelyet keresni vagy önvizsgálatot végezni...

Voltam ideiglenes és én is megkaptam, hogy a naponta sétáltatott, házba bejárós kutyát miért nem adom kertben ugató, moslékzabálónak....

máj. 6. 15:04
 28/30 anonim ***** válasza:
100%

Én egyrészt megértem a szűrést az állatvédő szervezetek részéről. Azzal semmivel nem vagyunk előrébb, ha ők is kiadnak bárkinek állatot, az állatnak nem feltétlen lesz jó. Meg teljesen megértem, hogy miért nem akarják önsétáltató biodíszletnek adni a kutyát.

Viszont aki állatot akár, az be tud szerezni ennél egyszerűbben. Itt egy a falu határában talált kutya, ott egy kóbor cica, hopp egy ismerősnél született random alom, akkor a szaporítókat és a rágcsálók esetében még az állatkereskedéseket se felejtsük el. Amíg nincs betartatott törvény arra, hogy állatot csak hivatalos tenyésztől meg állatvédő szervezettől lehessen "beszerezni" addig a túl szigorított feltételek a legolcsóbb megoldás felé sodorják az embert, ami hát nem a felelős tenyésztő lesz.

Aztán ja, az tényleg nonszensz, amikor a falunk állatvédői a kölyök, egészséges kaukázusi juhász jellegű kutyát csak benti tartásra adnák örökbe. Pedig semmi olyan gondja nincs a kutyának, ami ezt indokolná. Vagy amikor szintén a falunk állatvédői FB posztban sírnak, hogy alig van kapacitásuk sétáltatni a kutyákat, jelentkezzen már több kutyasétáltató önkéntes, aztán meglátom azt, hogy csak az mehet SEGÍTENI A SÉTÁLTATÁSBAN, aki havi szinten támogatja őket pénzért. Komolyan, noname falu, helyben is alig ismert mini szervezet, halál nonazensz, hogy azt várják, hogy az emberek fizessenek havonta azért, hogy sétáltathassák a kutyát, mert enélkül nem önkénteskedhetsz náluk. Aztán meg megy a csodálkozás, hogy miért csak max öt jelentkező van, az is állatra vágyó gyerek, ahol a szülő inkább fizeti azt a havi asszem kétezer forintot azért, hogy a gyerek kutyázhasson pár órát, de ne kelljen sajátot tartani. És persze, nem sok a havi kettőezer forint, de maga az elv. Ne én fizessek már, ha azért, hogy segíthessek X feladat elvégzésében, amire időt szánnék, szívesen csinálnék ingyen.

máj. 8. 08:31
 29/30 anonim ***** válasza:
30%

A külföldre adásos történet tényleg sok esetben így van. Menhely és külföldi befogadó oldalról is több sztorit hallottam. "Érdekes", ott nem mennek ki környezettanulmányra, meg minden sz@rra. Ami egy német vagy osztráknak kis támogatás az állatért cserébe, az bőven több, mint amit egy átlag magyar adni szokott. Ez üzlet. Csak akkor nem kéne a sok álszent szöveg.

Én nem menhelyről fogadnék örökbe, nekem nem kell ez a hercehurca, az meg pláne nem, hogy a házamat is felmérjék. Sok talált kutyát hirdetnek vagy ahol pl. hozzátartozó halála miatt az örökösök nem tudják vállalni a kutyát. Ezek ingyen elhozhatók, így is jót teszek és nincs szívózás. A kutyáról menhelytől sem lehet sokkal többet megtudni, arról nem is beszélve, hogy hány átverés van, mikor betegen vagy más hamis információval adnak ki kutyákat.

máj. 8. 16:38
 30/30 anonim ***** válasza:
100%

6-os, meglepődnél, milyen sok hülye ember van. Vagy hazaviszi a "gyerekének", mert a kölyke nyafog érte, aztán megunja, visszaviszi, kidobja az udvarra és sorolhatnám.

Ne magadból indulj ki.

máj. 11. 07:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!