Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Akik panelba vagy kis kertes...

Akik panelba vagy kis kertes helyen laknak azok nem gondolnak arra,hogy a kutya,macska bezárva úgy érzi mint börtönbe lenne?

Figyelt kérdés

márc. 14. 08:05
1 2 3 4 5 6
 41/54 nizijozsef válasza:
91%
Nekem van egy Foxi-tacskó keverék kan kutyám,hófehér szőrzettel, egy-két helyen barna pöttyökkel. Egyszer megbetegedett és elvittem állatorvoshoz. Állatorvosnak az volt az első kérdése, hol tölti ez a kutyus a napjait. Mondtam, hogy bent a házban. Mondta, hogy ez a kutyus az első telet sem élte volna túl. Nyáron amikor 40 fokról leesik a hőmérséklet 30 fokra,akkor már fázik, mivel ő nem 10 foknak érzi a különbséget, hanem 20-nak. Neki ez a természetes.
márc. 17. 08:07
 42/54 anonim ***** válasza:
46%

Nem. Szerintem 90nm-en bőven elvannak. Van vagy 6 bútoruk, rengeteg játékjuk. Sportosak, szépek, egészsègesek.

A te kinti macskád úgy issza a fagyállót mint én a kávét. Rühes, leprás, bolhás, leukózisos, aidses. Tiszta csipa. Igazad van, ránézésre is boldogabb, mint egy benti macska.

márc. 17. 16:09
 43/54 anonim ***** válasza:
14%
Aidses macska, aidses macska, nem a te hibád.
márc. 17. 16:36
 44/54 anonim ***** válasza:
32%

Akkor a nálunk őshonos vadmacska is túl van szaporodva? Ez tök jó hír, eddig úgy tudtam elég ritka és nem él belőle kb 10 példány négyzetkilométerenként.

“ túlzás, hogy a macskáknak lenne gazdájuk... hát, a legtöbbnek tényleg van, legalább tíz :D Vagy jobban mondva egy se.”

Igen, pontosan ez a baj.

Amikor utoljára néztem, még nem volt kötelező macskát tartani. 🤷‍♀️ én is szeretnék, de kicsi a lakás, úgyhogy jelenleg nincs cicám. Lehetséges ám ez is.

márc. 18. 09:25
 45/54 anonim ***** válasza:
76%

"Amikor utoljára néztem, még nem volt kötelező macskát tartani. 🤷‍♀️ én is szeretnék, de kicsi a lakás, úgyhogy jelenleg nincs cicám. Lehetséges ám ez is."

Ezért a minden értelemtöl megfosztott kommentért kár volt bekötni az internetet nálatok. Ezalapján szerintem a mcsakatartók 99%-a szabaduljon meg a macskájától rögvest, mert nem tudja biztosítani a több négyzetkilométer telket.

És tessék önként mindenkinek beadni a macskáját menhelyre, ahol egyébként is 7-8 macska jut egy 10 négyzetméteres helyiségre. Biztos jobb nekik.

márc. 18. 10:07
 46/54 anonim ***** válasza:
0%

"én is szeretnék, de kicsi a lakás"

Tanultál volna, dolgoztál volna érte, akkor lenne nagyobb.

Én megdolgoztam a házért, hogxy lehessen kutyám, és magam alapoztam k0rbe a telket, hogy legyen kutyabiztos kerítés.

Ez is lehetséges ám.🤷‍♀️

márc. 18. 10:11
 47/54 anonim ***** válasza:
29%

Nyilván nem most megszabadulni kell tőlük, hanem eleve évtizedekkel ezelőtt nem kellett volna mindenkinek kényszeresen hazavinnie x macskát.

Nagyobb ház a cél, teszek is érte, de ez most tök irreleváns, nem az anyagi helyzetem a téma. Hanem hogy akinek (egyelőre még) nincsenek lehetőségei, az nem köteles állatot tartani 20 négyzetméteren.

márc. 18. 11:03
 48/54 anonim ***** válasza:
87%

48 egyébként arra akrtam rávilágítani, hogy a törvények gyakran ellentmondásosak és marhaságok.

Az elsö mcsakámat én is 40 négyzetméteres tetötéri lakásban tartottam 3 évig, jól érezte magát, utána volt lehetöségem házba költözni, ahol szintén nem engedem ki, mivel féltem.

Ellenben az összes szomszéd (németeknél) kiengedgeti, söt a múltkor csodálkoztam rá, hogy az egyik menhelyen is szabadon tartják, és kint van a tábla az úton, hogy óvatosan menj, mert lehetnek macskák.

Persze mindentjobbantudók már megmondták, hogy több ezer euró a büntetés, ha kiengeded, mert csak ennyit értettek meg a törvényböl, ami pontosan úgy szól, hogy "ha ivarosan engedik ki, akkor ennyi és ennyi lehet a büntetés".

Ez a telkentartás is csak valami magyar specialitás. Németknél pont a térdig érö kerítéseik lesznek macskabiztosak.

(egyébként az értelmesebbje behálózza az erkélyt, és oda engedi ki öket, bár nem tudom ez mennyire biztonságos)

márc. 18. 11:26
 49/54 anonim ***** válasza:
Ide ezt hiába írod mert itt "ÁLLATVÉDŐ gazdik vannak és attól hogy teljesen igazad van úgyis lehurrognak mindannyiunkat akik ezt így látjuk.
máj. 3. 17:00
 50/54 anonim ***** válasza:
Embernek is jobb bent, Netflix vagy szabadság??😀
máj. 3. 18:12
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!