Akik panelba vagy kis kertes helyen laknak azok nem gondolnak arra,hogy a kutya,macska bezárva úgy érzi mint börtönbe lenne?
Hát, ha valaki szeretne többezer évet fektetni ezeknek az állatoknak a háziasításába akkor hajrá.
#32 a macska sem lett igazán háziasítva, legfeljebb azok a túltenyésztett, genetikai hibás fajtamacskák, amiknek rövid a lába, rossz a légzőrendszere stb, emiatt kvázi rá vannak utalva az ellátásra.
Kérdés, hogy hol húzod meg a határt. A macskát sajnálod, mert cuki meg ha jó kedve van dörgölőzik, a többi vadállattal meg nem törődsz, mert azok nem olyan cukik. Neked.
Ott húzom meg a határt, hogy a házimacska egy ember által mesterségesen túlszaporított, eredetileg közel-keleten őshonos állat, a példányainak elvileg van gazdája, akinek törvényi kötelessége (lenne) megfelelően tartani, a telken belül.
Ennek marhára semmi köze a cukisághoz. A vadmacska pl pontosan ugyanannyira “cuki” (küllemre) mint a házi, de nyilván nem lakásban tartjuk, mert ő egy őshonos vadállat, nem pedig háziasított behurcolt faj, amiért az ember lenne felelős.
#34 azt megkérdőjelezném, hogy az ember szaporította-e túl a macskát mesterségesen. A macskák természetes módon is évente többször ellenek, és egy alomban alapból is van azért 4-5 kiscica, ami azért elég bőséges utánpótlást biztosít, ugyanúgy, mint a többi kistestű ragadozónál és rágcsálónál, pl az egereknél.
Az emberek pont hogy inkább irtották a macskákat, a szaporodásban nem nagyon kellett őket segíteni.
Az is erős túlzás, hogy a macskáknak lenne gazdájuk... hát, a legtöbbnek tényleg van, legalább tíz :D Vagy jobban mondva egy se.
Szó sincs róla, hogy le akarom venni a felelősséget az emberek válláról. Igenis törődnünk kell a macskákkal, csak azért érdemes azt is megfigyelni, mennyi ember nevezi állatszeretetnek és gondoskodásnak azt, ami valójában tömény abúzus és önző, öncélú kedvtelés.
" akinek törvényi kötelessége (lenne) megfelelően tartani, a telken belül."
Ès van egy olyan paragrafus is, hogy biztosítani kell neki a természetes mozgásteret. Innentöl akinek nincs több négyzetkilométer telke, ne merészeljen macskát tartani.
Nem #35 vagyok, de én is vágyom ilyen börtönre :D
Pont nemrég írtam egy mininovella-szerűséget. Egy rejtélyes Kisvendéglő, ami fogva tart, és csak akkor szabadulsz ha valaki ott tölti az éjszakát, így ő lesz az új rab.
Kaja van.
Thrillernek szántam, de baszki, a végére oda akartam menni rabnak :')
Igen tényleg nagyon szar, amiért nem engedem ki a macskát csak hámmal, ergo nem mérgezik le, ütik el, szedik szét, kínozzák halálra és sorolhatnám.
Ja, meg ő sem vadássza le pl a cinegét.
De tényleg szörnyű sorsa van szegényemnek :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!