Akik panelba vagy kis kertes helyen laknak azok nem gondolnak arra,hogy a kutya,macska bezárva úgy érzi mint börtönbe lenne?
"Ne antropomorfizáljátok már az állatokat! Nem érzik magukat börtönben, mert ninicsenek ilyen jellegű emberi fogalmaik, érzéseik vagy gondolataik. Fogalmuk sincs mi az a börtön."
Persze, hasogassuk a szörszálat. Rajtad kívül mindenki érti, mire vonatkozott a kérdés. Vannak állatok, amik bírják a fogságot, vannak amelyek nem. A kutya jobban, a macska kevésbé, de hozzászoktatható.
Autisták meg rugózhatnak rajta, hogy vajon az állat börtönnek gondolja-e, vagy csak simán szar neki.
"De egy macskának, aki egész életében lakásban volt arról sincs semmi fogalma, hogy milyen a külvilág, így még ha lennének is ilyen irányú vágyai, akkor sincsenek, mert amit nem ismer, arra nem vágyik."
Persze persze. Meséld el a két macskámnak, az egyik világ életében benti volt, mindig menne a terszra, meg a madarak után.
A másik az utcáról lett mentve kicsiként 2-3 hónaposan az anyjával meg testvéreivel, öt ha elviszem a háztól 2 méternél messzebbre kézben, foggal-körömmel küzd, hogy visszajusson.
#1 vagyok. A cicám kóbor volt, aztán beköltözött a rokonaimhoz kinti-benti cicának.
Egész jól vannak tartva az odaverődött cicák, de így is átlagosan 2 év az ott töltött idejük. A jobbik eset, ha odébbállnak vagy valaki elviszi őket.
A rosszabb, ha elcsapja az autó, felesznek valami mérget, vagy megsérülnek a bóklászásaik során (nem egy ilyen esetnek voltam szemtanúja)
A cicámat pont emiatt hoztam el, lakásba. Megszerettem, aggódtam érte.
Na, vad múltja ellenére láthatóan jó érzi magát a lakásban. Játékos, érdeklődő, aktív. Sokat játszunk vele, hogy lefáradjon, a nap többi részében - cicalétéhez híven - szunyókál.
Hozzá lehet szoktatni?
Ismerős ez a mondás,"tartsd természeténél fogva az állatot".
Miért kéne? Az ember is a napja nagy részét beltéren tölti.
Az a fontos, hogy mozogjon eleget és legyen agyilag is lefárasztva. Ha ez megvan, akkor mellette többnyire még jobb is az állatnak ha bent van a biztonságos lakásban.
Jaja, a mi szomszédaink is kint tartják a boldog cicáikat, aztán meg nekünk kell elföldelni az úton talált tetemeket, micsoda boldog élet az 😍😍😍
Ez minden, csak nem felelős állattartás. Igazából az se egyértelmű nekem, hogy egyáltalán állattartás-e, hogy valaki néha kirak egy kis kaját az udvarra, amit aztán megeszik egy félkóbor macska…
#28 részben egyetértek, csakhogy ennyi erővel a feketerigót meg a sündisznót is sajnálatból bevihetnénk a meleg lakásba, mert hogy szegénynek milyen szar odakint, fázik meg megdöglik.
Sőt ivartalanítsuk az összes vakondot, amit a kertben találunk, mert szegényeknek nem tesz jót a vemhesség.
Ugye tisztában vagy vele, hogy a feketerigó, a sün és a vakond (őshonos) VADállatok, amik nincsenek háziasítva…?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!