Elfogadható az arra való állatok feldolgozása pl. táplálkozási (hús- hentesáru), öltözködési (bőr, szőrme), stb. céllal?
Évtizedek óta tart ez a vita, láthatólag megegyezés nélkül. Kinek mi a véleménye?
Az enyém, hogy egy háztájiban vagy tanyasi körülmények között tartott haszonállat húsa sokkal finomabb és egészségesebb, mint az életét ipari körülmények között tengető társáé.
Ezen kívül a valódi szőrmebundát viselő hölgyek sokkal kisebb ökológiai lábnyomot hagynak maguk után eme ruházatukkal, mint a legtöbb más, aki jellemzően műanyagból készült ruhát hord.
Akkor tehát a megoldás a haszonállatok tartási körülményeinek mikéntje? Jól kell bánni velük és minél természetközelibb körülmények között kell tartani őket?
Szerintem ez nem is kérdés, mert az állatokkal is jól kell bánni, minél komfortosabb környezetet biztosítva a tenyésztett példányoknak is.
Az ember is akkor marad természetközeli lény, ha így cselekszik, valamint ha továbbra is felhasználja az általuk nyújtott anyagokat.
#21.: Nem is azt mondom, hogy ezt a zöld életmódot azon nyomban mindenkire rá kellene erőltetni, de tehetnénk azért, hogy a világ efelé mozduljon el.
Például hogy legyen esélyed belátható időn belül nagyobb lakásba, esetleg házba költözni. Aztán hogy ezek a házak minél energiatakarékosabbak, önellátóbbak legyenek. Meg hogy minél kevesebbet kelljen utazni munkába. Satöbbi.
Tennivaló van bőven.
Ez szép utópia, kérdező, csak nincs realitása.
Egy 320 lakásos panel társasházban élek, 5 lépcsőház, kb. 140x35 méter alapterületen 10 emelet + magasföldszint. Egy kisebb falu lakossága ennyi.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!