Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Szerintetek normális dolog...

Szerintetek normális dolog az, hogy a kutyatartáshoz semmilyen felkészítést nem kell igénybe venni, de közben egy csomó gazdi agresszív, viselkedésre képtelen kutyája komoly gondokat okoz, melyek miatt indokolt esetben sem altatnak el egy kutyát?

Figyelt kérdés

Pl: barátnőmet, a húgát, a húga barátnőjét és a kistestű kutyájukat megtámadta egy Akita, akinek egy mondhatni félkegyelmű srác a gazdája, akinek egyértelműen nem kéne kutyát nevelnie. A kistestű kutyust széttépte aznap a nagy, a lányok hányat-homlok elmenekültek, de őket is széttéphette volna.

Panasztételkor a döntés az volt, hogy az Akita nem lesz elaltatva.

Mégis hol van ez rendben? Közveszélyes állat egy beszámíthatatlan pasas tulajdonában. És hány kertben élő kutya is széttép random szomszéd macskákat, ami ugyan nem ilyen dolog, de akkor sincs rendben.

2023. nov. 25. 12:51
1 2 3 4 5
 41/42 A kérdező kommentje:

Adott ponton ki kicsoda. Nem tudok írni ezzel a mobillal, sajnos szervízes a másik.

Közben viszont sajnos kritizáltok mindenkit, aki kint tartja a macskáját, ez még miért kéne oké legyen... :/ Erre mondom én nem szólok bele más életébe ilyen szinten kéretlenül. Akkor én vagyok a rossz? Azzal maximálisan egyetértek,hogy vessen magára aki hagyja elüttetni a macskáját. Olyan helyen ne tartsa kint felügyelet nélkül,ahol forgalom van... Vagy tényleg kifutót kell építtetni. Bár ilyen tanácsot aztán végképp nem kértem. XD

Az amúgy egy félreértés volt, hogy én annak a macskát széttépő kutyának a halálát kívántam. A lakóközösség amúgy aláírásgyűjtéssel kérette a kutya elvitelét a sok éve szabadon élő macskáik élete miatt. Nem kellett vitázni a gazdival, megértette.

Az viszont egy más jogi kategória, ha egy elmebetegnek tűnő fiatalember rosszul szocializált kutyája más kutyákat meg kamaszokat megpróbál széttépni. A kontrasztot akartam két példával illusztrálni igazából...

Azóta beszéltem egy barátnőmmel, az ő párja rendőr, a közveszélyes kutyákat általában megölik.

2023. nov. 26. 22:07
 42/42 A kérdező kommentje:

Most amúgy már higgadt vagyok, de szerintem továbbra is áll, ha egy kérdező akármilyen csúnyán azt reagálja hogy kb. Lesz*rja, amit a másik kéretlen odaír neki, akármilyen érvvel, akkor okos enged szamár szenved alapon nem kell folytatni az érvelést.

Tényleg idegesített. Ez van.

2023. nov. 26. 22:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!