Szerintetek normális dolog az, hogy a kutyatartáshoz semmilyen felkészítést nem kell igénybe venni, de közben egy csomó gazdi agresszív, viselkedésre képtelen kutyája komoly gondokat okoz, melyek miatt indokolt esetben sem altatnak el egy kutyát?
Pl: barátnőmet, a húgát, a húga barátnőjét és a kistestű kutyájukat megtámadta egy Akita, akinek egy mondhatni félkegyelmű srác a gazdája, akinek egyértelműen nem kéne kutyát nevelnie. A kistestű kutyust széttépte aznap a nagy, a lányok hányat-homlok elmenekültek, de őket is széttéphette volna.
Panasztételkor a döntés az volt, hogy az Akita nem lesz elaltatva.
Mégis hol van ez rendben? Közveszélyes állat egy beszámíthatatlan pasas tulajdonában. És hány kertben élő kutya is széttép random szomszéd macskákat, ami ugyan nem ilyen dolog, de akkor sincs rendben.
Ketten vagytok 4.5 pöttyön anonim válaszolók, mi vagyok én gondolatolvasó? Írnod kéne Neked, te melyik vagy... A másikra gondoltam, akit miután letoltam el is tűnt úgy fest. :D
Az viszont baj, hogy ha te vagy az,aki odaköltöttél valamit, ami nem is a jogszabály. Ez is érvelési hiba...
Na akkor először is tisztázzuk, hogy te a személyes véleményedet okádtad ide a felelősségteljes macskatartókról. Ez qrvára nem érvelés, hogy SZERINTED a benti macska az állatkínzás, mert te kemény 3 db-ot ismersz, akik SZERINTED azok.
A személyeskedésedet (kutyabolondozás stb) itt be lehet fejezni, mert én tényeket írtam, kötelezően betartandó törvényre hivatkoztam, amivel nincs jogod vitatkozni, be kell tartani és pont. Nem opció a kinti macska és ha elütöm, így járt. Soha nem hajtanék rá szánt szándékkal egyre sem, de ha túl nagy a balesetveszély, ami a kikerüléssel jár, akkor ez van, és ezt minden egyes sofőrnek mérlegelnie kell. Pontosan ezért nem mehetnek ki pl az enyémek, mert felelősséget vállaltam értük, amibe az ilyen veszélyek feletti szemhunyás nem fér bele. Ezt mindenkinek meg kellene tennie, mivel kötelező, tehát nincs mire fel vekengened, senki sem kérdezte a véleményedet. Ellenben rohadtul szánalmas, hogy a trehány barom “gazdák” egy részén halálosan felháborodsz, míg a többiek azok jajj, nem problémák, sőt az ellenkezőképpen cselekvők az állatkínzók.
Letolni te engem nem fogsz, mert pontosan nulla jogalapod van rá, ez a szánalmas személyeskedő vergődés amúgy is egy nulla. Ahogy te is, tehát baromira van jobb dolgom is annál, hogy neked válaszolgassak azonnal. Én amúgy nő létemre nem szoktam rinyálni, elég lejárató a női nemre nézve, hogy te meg igen.
A másik válaszoló pedig nem velem azonos, csak egy másik felelősségteljes állattartó, mint az mondjuk lehet, a 4,5 pipából is látszik. De nyilván mi adunk haszontalan, sőt kamu válaszokat, miközben ő egyenesen belinkelte neked a törvényt, és teljesen kulturált a hangneme is. Na neked innentől őfelé mehet pofa alapállásba, stílusból pedig visszaveszel.
Nem mellesleg szigorúan a kérdésednél maradva, a területét védő és az utcán random emberekre, állatokra támadó kutya lőtávolról sem ugyanaz, azt hittem, ezt nem is kell egy ilyen szuper értelmes embernek elmondani, mint te.
De édes, hogy te más kóbor dögei miatt a saját territóriumán levő kutyát büntetnéd, sőt egyenesen megölnéd akár.
Mondom mindezt továbbra is (természetesen benti) macskatartóként, mert ezt képtelen voltál észrevenni a nagy “kUtYaBoLoNd VaGy!!!” vergődésedben. :)
Én nő létemre nem írok olyanokat, hogy pofa alapállásba, akkor sem ha mérges vagyok, emiatt még nekem lesz szekunder szégyenem... és azt se én értelmeztem, hogy a rinyálás szégyen a női nemre nézve. Én szarkasztikus voltam, más mondta hogy rinyálok, meg vergődök, nem értek egyet! 3 diplomám lesz lassan, és nem ugatok bele kéretlenül senki életstílusába, nem kértem kioktatást. Ti nem tudjátok túltenni magatokat azon, hogy szerintem nem jó egy macskának, ha csak bent van (tudod hányan gondoljuk ezt így???), ti meg bosszantóan nem a kutyák elaltásának kérdésén és a büntetéseken vitatkoztok, hanem sokszor beszúrtatok törvényeket, meg ilyen macskagyűlölő bunkóságokat, hogy ne legyek se szép, se nőies.
Már akkor abba kellett hagyni és a te szavaiddal élve pofát alapállásba rakni, amikor azt írtam Sz*Rjátok le hogy szerintem a benti macskatartás állatkínzás. Nem tehetek róla ha magadra veszed, de a kérdés szempontjából számomra igenis hülyeség arról győzködni, miért is kell a macskát a telken belül tartani..
Ha Te ezt nem érted, akkor a Te bajod.
És mi az hogy azonnal kell válaszolgassál? Mi az hogy 0 jogalapom van? Mire? Hogy közöljem hogy idegesítőek vagytok???
De részemről én töbebt
De reagálok a 38ra.
Mondtam, hogy én nem tudtam követni egy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!