A szomszédom légkpuskával rálőtt a macskámra. Szegénynek a hátsó lábát találta el. Mit lehet tenni? Feljelenthetem?
Nem nem szaratja. Tudom, sokaknak tú sokféleképpen lehet árnyalni a magyar nyelvben a tevékenységeket, pl. németben a szaratja, és a hagyja odaszarni ugyanazzal a segédigével fejezhető ki. A magyarban azért van két kifejezés, mert mást jelentenek. Akkor szaratnám, ha odavinném, és szándékosan odanyomnám a segglukát és ösztnözném, hogy nyomja már ki a szalámit.
Nem a családos személyek zavarnak, nekem is van, már lassan fel is nő, hanem az egoista majmok, akik minden felettinek érzik magukat, mert képesek voltak nemzeni, és mindenkin áttaposnak, és mindenkinek el kell viselni az örjöngő ivadékait.
Vannak zavaró dolgok az életben, de azért ne sz@rassa, vagyis pardon, ne hagyja orasz@rni a kertembe az állatát a szomszéd, ha már sokszor szóltam neki.
Ha eaetleg az "idegbeteg szomszéd" medvecsapdát rak ki a saját udvarára, akkor is fel lenne háborodva a "németbe" dolgozó szomszédság ha az óriás csipeszben vinnék át a macskát?
Érdekes, egy nőnek kering a Facebookon egy hasonló esete a macskájával. Igaz, annyira szereti azt a macskát, hogy kb egy hete nem vitte orvoshoz, de .. a sztori stimmel.
Szomszéd 100x szólt, hogy ne járjon át a macska, gazdák szartak bele, valamelyik másik szomszéd rá vert egyet a macska azóta húzza a 2 hátsó lábát. Gerinc törés.
Jó-jó, gyökerek, hogy képesek bántani egy állatot, DE ha egyszer nekem 100x és 1000x elmondják, hogy a macskám ne járjon oda akkor nem engedem csak azért is oda, nem? Építek kifutót, karámot, macskabiztos kerítés húzok vagy csak egyszerűen nem engedem ki.
Állatvédőknek nem adja a macskát, orvoshoz nem viszi, hatóság szarik az egyértelmű állatkínzásra, azóta a nagy szomi posztot törölte a gazdi is.
Mert persze mindenki más a gonosz a világon, és nem ő a hülye felelőtlen f*Sz, hogy nem vigyázott a macskára.
Nem ugyan ez a sztori? Most vagy azért pont ugyan az, mert pont ugyan az és ez egy előzmény volt, vagy senki nem tanul soha az ilyen esetekből..
54: "Nem ugyan ez a sztori? Most vagy azért pont ugyan az, mert pont ugyan az és ez egy előzmény volt, vagy senki nem tanul soha az ilyen esetekből.."
Ti meg a nyelvtannácik kötekedéséből nem tanultok.
Ugyanez, ugyanaz egybe írandó, külön teljesen mást jelent.
53# Van egy kedves sztorim németeknél. Ott kezdődik, hogy németeknél természetes kiengedni a macskát, a menhelyek is eszereint adják ki a macskákat, hogy benti, vagy kell neki biztosítani a kijárást.
Volt egy orosz gyökerekkel rendelkező gyökér kollégám, aki a kicsiprüntyihercegnőkéjének vett tengerimalacot amit kicseszett az udvarra ketrece mert "jóazott". Persze el is kezdte mustrálgatni egy öreg macska.
Erre rakott ki élvefogó csapdát, majd elvitte a macskát 20 km-re aztán kibaxta ott.
Gondolom szerinted ez a helyes eljárás volt, az adott jogi környezetben is.
Mióta gúnyolják Borsodot németországban? Itt egy állatot nem kapnál a kezedbe, még a kutya se lehet ki kötve. MÉG az állateledeleinkre is van szabályzás, nem kerülhet bele állati származék és minimum 20% húst tartalmazniuk kell, máskülönben nem megy át az ellenőrzéseken.
Itt kötelező naponta legalább 3x megsétáltatni a kutyád és kötelező kutya iskolába járnod velük. Főleg a 15kg-nál nagyobb kutyák esetében.
Macska NEM lehet kint kifutó vagy karák nélkül, és abban sem tartózkodhat életvitel szerűen. Rengeteg szabályozás van az állatokra nézve, itt szaporító is alig van. Beviszed az állatorvoshoz és MINDEN papírját be kell mutatnod, ha eleve nem chipelve kapsz meg egy kiskutyát - az az nincs a nyílvántartásban téged is bűntetnek és azt is akitől vetted. Minden almot legfeljebb 6 hetes korig kötelező nyílvántartásba venni, 8 hetes kor előtt szintén tilos tovább adni kölyköt (nálunk is!!).
Ne állíts valótlant. Magyarország vidéki része, Románia, Szerbia, Szlovákia a szaporítók legkedveltebb helye, mert itt alig foglalkoznak bármivel is, ezekről a helyekről hozzák a sok kutyát hamis papírral/papír nélkül.
Engedd csak ki a macskád, olyan 500-1500 eurós bűntetést kapsz - főleg, ha ivaros - hogy a fenekeden lyuk se marad nemhogy macskád..
57. Amikor még Magyoroszágon laktam, akkor sem laktam Borsodban veled ellenben.
Olyannak hazudj aki nem él kint 15 éve, és nincsenek állatai.
"MÉG az állateledeleinkre is van szabályzás, nem kerülhet bele állati származék és minimum 20% húst tartalmazniuk kell, máskülönben nem megy át az ellenőrzéseken"
Azért nem érzed, hogy ez nettó marhaság? Tehát milyen hús kell hogy legyen benne, ami nem állati származék? Emberhús? 😂
"Itt kötelező naponta legalább 3x megsétáltatni a kutyád"
Hazugság. Kétszer. ("Das neue Gassi-Gesetz 2022 sieht vor, dass Hunde ausreichend Auslauf im Freien außerhalb des Zwingers bekommen müssen. Ein ausgewachsener Hund muss mindestens zweimal am Tag einen Auslauf von mindestens einer Stunde bekommen").
" és kötelező kutya iskolába járnod velük. Főleg a 15kg-nál nagyobb kutyák esetében."
Egyrészt ez is csak félinformáció, amit magadnak tévesen raktál össze.
Ha nem volt 2011 előtt kutyád, akkor kell Hundeführerschein és vizsgázni kell gyakorlatban a kutyával, amihez elengedhetetlen az iskola. Ha volt kutyád és tudod igazolni, akkor ez nem kell. Csak bejelented és fizeted az adót utána, plusz regisztrálni kell a "Hunderegister Niedersachsen"-be ha ott élsz.
Nidersachsenben a 30 kilós németjuhászomat sem volt kötelező iskolába járatni, csak a saját érdekemnben vittem el szocializálni, de senkit sem érdekelt. Mellesleg a kutyaiskola egy szó.
"Macska NEM lehet kint kifutó vagy karák nélkül, és abban sem tartózkodhat életvitel szerűen."
Ez is hazugság, vagy megint nem voltál ott a topon német szövegértésben, de ha tévednék, kérlek csatolj valami forrást.
Az én forrásom:
Bár kétlem, hogy tudod értelmezni, amikor a magyar nyelv is nehézségeket okoz.
"Beviszed az állatorvoshoz és MINDEN papírját be kell mutatnod,"
Hazudsz megintcsak. A városnál kellett bemutatni a kutya papírjait, szerződést, lefordított igazolást az álltaorvostól, hogy volt korábban is kutyám, az orvos csak az Impfpasst-kéri. Utazáshoz kell az útlevél, és aktuális oltások. De volt NDK-s területen hirdették egy befogadott kóbormacska kölykeit, egyet elhoztunk, vittem az orvoshoz, ott kaptunk papírt, adott időpontot kasztrálásra, chipet nem is rakott bele mert macskánál nem kötelező, főleg, ha benti. Ez is csak a te érdeked, mert határátlépéshez már kötelező.
(Die Katze chippen zu lassen, ist durch den Gesetzgeber nicht vorgeschrieben. Soll das Tier dennoch gekennzeichnet werden, hat der Besitzer zwei Möglichkeiten: eine Tätowierung vorzunehmen oder einen Transponder, umgangssprachlich als Chip bezeichnet, implantieren zu lassen. Ist das Tier Freigänger, ist ein Chip ratsam.)
"Engedd csak ki a macskád, olyan 500-1500 eurós bűntetést kapsz - főleg, ha ivaros - hogy a fenekeden lyuk se marad nemhogy macskád.."
Ez megint csak oltári nagy ostobaság, amire semmi forrásod, csak valamit megint félreértelmeztél. Szerintem azzl kevered, hogy a kijárós macskákat kötelező ivartalanítani. Ilyen tényleg van.
Én pont nem engedem ki mert féletem őket, az egyiknek nincs félelemérzete, a másik meg fél kimenni. De a környéken több macska is évek óta mászkál az udvaromra és senkit sem büntetnek meg.
Bizonyos esetekben városok szabhatnak meg tilalmat, mint Walldorf tette:
"Für Katzen in Walldorf gilt eine Ausgangssperre: Bis Ende August dürfen Freigänger-Katzen das Haus nicht verlassen. Bei Verstoß droht dem Besitzer ein Bußgeld von bis zu 50.000 Euro."
De itt egy cikk róla, hogy ez akár alkotmányellenes lehet:
"Ne állíts valótlant."
Ez inkább rád vonatkozna, miután én helyetted is kikerestem a vonatkozó szabályokat, és mind cáfolja az állításaidat.
Tudod normál esetben az állításokat kellene alátámasztani, rajtad a sor.
Most komolyan nem jelentetted fel??+állatvédők
Ritka h@lye vagy,màr bocs
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!