Mi a véleményetek a Budapesti Állatkertről? Tényleg állatkínzás ami ott megy?
Igen. A vidéki állatkertek sokkal különbek.
A pestiben túl sok mindent bezsúfolnak. Érdekes, hogy magánszemélyeknek engedélyt kell kérni tigrispiton tartásra, szigorúan meg vannak szabva a tartási körülmények; mekkora, milyen helyen tartható. Itt viszont elég ha összetekeredve befér a sz4rral, húggyal teli terráriumba.
A többi állat is éppen hogy meg tud mozdulni, de jól van ez. Lényeg hogy pénzt hozzanak be.
Én embertelennek tartom az ilyen állattartást.
Kis helyen ennyi állat, aminek a környezet se megfelelő..
Sokkal szimpatikusabb a Veresegyházi Medveotthon. Nagy területen kevés állat, természetes környezetben. Medvék, farkasok együtt, nagy erdős helyen, nem a mutogatasuk a cél, hanem az állat jóléte. És olyan állatokat tartanak, amik bírják a klímát! Ellentétben pl a jegesmedvével
Mikor utoljára ott voltam, gyerekkori emlékeimhez hasonlítva kisebbnek tűnt és kevesebb volt a választék állatokból. Igazábol aki nagyobb és korszerűbb állatkertre kíváncsi, érdemesebb elmennie a Nyíregyházi Vadasparkba. Én még nem jártam ott, de pozitívabb véleményeket olvastam róla.
A fővárosiról még annyit, hogy hiába a modern, szuper fejlesztési terv, a Biodóm nem valószínű, hogy egyhamar el fog készülni. Kb. 20 milliárd+fenntartási költségek...Maga az Állatkert is küszködik.
Régebben én is jártam állatkertben.
De amióta pár éve láttam a jegesmedvét ide-oda dülöngélt, órákkal később még mindig ugyan ott volt , és ugyan azt csinálta. Szinte látható volt a szenvedése. Annak a hatalmas sovány állatnak azon a számára szűk kis helyen..előttem magam. Soha többet nem voltam állatkertben.
Jó pár éve volt , de a mai napig eszembe jut.
Felfordul a gyomrom attól, amire rájöttem akkor.
Elképesztő milyen kegyetlen az ember, teljesen feleslegesen szenvednek ezek az állatok. Miattunk. Undorító.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!