Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Magyarországon miért nem...

Magyarországon miért nem büntetik az állatok cserbenhagyásos gázolását?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy a gazdának kell a telkén tartani az állataid, de. Sokan direkt ütnek el állatokat, de ami még rosszabb, hogy ahelyett, hogy orvoshoz vinnék, szépen mennek tovább, mintha mi sem történt volna.

Bennem felmerült a kérdés, mikor fogják ezt komolyan venni? Az ilyen egy embert is simán otthagyna.

#autó #állat #elütés #cserbehagyás
2022. szept. 7. 18:58
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
55%
Ilyen gáz, villanyár mellet, ki az az idióta, aki elütött állatot cipel az állatorvoshoz? 😃
2022. szept. 7. 20:18
 12/14 anonim ***** válasza:
79%

Befogadtam egy cicát, alap orvosi vizsgálatok, oltások, majd kiderült, eltört egyszer a lába, de rosszul forrt össze, tehát műteni kellett. Mindez 80 ezer Ft-ba került, pedig egy ilyen sérülés sehol nincs egy polytraumás, esélyesen belső vérzésekkel küzdő állathoz képest, pláne mai árakon.

Adsz rá pénzt? Merthogy én sem a saját, sem a gyerekem, sem a meglévő háziállataim szájából nem fogom kivenni a kaját ezért, az biztos. Hiába szeretem az állatokat, nem vagyok gazdag, hogy ilyenre teljen. Na meg igen, a vadállatokkal akkor mi lesz? Ők nem számítanak?

Más fasz ával könnyű verni a csalánt, mi?

2022. szept. 7. 20:28
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

#12: és akkor még keress befogadód. Ismertem egy nőt, talált egy elütött cicát. Orvosról orvosra járt, mert nem tudta az egyik mellső lábát kinyújtani, mire az mondta az egyik, hogy amputálni kell.

Ott vagy egy rakás költséggel és egy háromlábú macskával, akinek új gazdi kell...

2022. szept. 7. 20:34
 14/14 anonim ***** válasza:

Majd akkor, ha komolyan veszik a "gazdinak kerten belül kell tartania az állatát" témát.

Sokan a kutyáikat nem oltatják, chip sincs bennük. Büntetik őket érte? Tapasztalatból mondom, hogy nem. A szabadjára engedett kutya miatt is bírságot szabnak ki elvileg, gyakorlatilag meg lefossák. Sok helyen gyepmester sincs. Nyugodtan kóboroljanak csak, kergessék a bicikliseket, a kutyának több joga van.

A macskákat hagyjuk is..alap hogy kint tartja az emberek 99%a őket.

Semmi keresnivalójuk nincs ezeknek az állatoknak az úton. Én se vinném dokihoz ha elütnék egyet, mert pénzbe kerül. Akár több tízezerbe is.

Nem költök más, felelőtlenül tartott állatjára egy forintot se. Úgyse fizetné vissza a gazdi, sőt, ő pattogna mit kerestem kocsival az úton. Át kellett volna repülni a macskája/kutyája felett

2022. szept. 20. 21:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!