Az én kötelességem kideríteni, hogy ki ütötte meg a autóm miután kölcsönadtam?
Nézd, én megcsináltatnám, viszont soha többé nem adnám kölcsön az öcsémnek.
Egyebként az ő sara lenne megcsináltatni.
Ez családi dolog, nem mi kellene megmondjuk hogy kinek a dolga lenne intézni hanem ezt nektek egymás között megbeszélni.
Függetlenül hogy kiről-miről van szó. Az a normális ha kölcsön kapsz valamit akkor jobban vigyázol rá mint a saját tulajdonodra és olyan állapotban adod vissza mint ahogy kaptad. Nem?
1. Feljelentést csak a tulajdonos tehet, de ilyen esetben gyakorlatilag kizárt, hogy megtalálják a tettest.
2. A testvéred erröl nem tehet (nem ö nem vigyázott eléggé, hanem más nem figyelt), ö nem bünös ebben.
3. A helyedben megegyeznék vele, hogy felezzük a javítást, mert ha éppen te lettél volna ott a kocsival, ugyanez történt volna.
4. Nem vélelten van az, hogy akinek fontos az autója, az nem adnja soha senkinek kölcsön.
Szóval az esetből csak az marad meg az utókornak, hogy -bár mindketten vétlenek voltatok- ti mégis a megoldáson veszekedtetek???
Na ilyenkor örülök, hogy egyke vagyok.
Ez nem nyerészkedés!
Egyébként jogilag egyértelmüen neked kell rendezni, mert a tiéd az autó, te adtad oda, de ezzel nem szünt meg az, hogy csak te vagy felelös az autóért.
Egyébként nagyon összekevered a dolgokat:
kölcsönadtad neki az autót - ezzel tégyleg szivessséget tettél -, ö meg annyira figyelt rá, amennyire emberileg lehetséges. Ugyanis az, hogy valaki bemegy egy üzletbe, és közben egy idegen nekimegy a parkolóbal álló autónak, nem az ö hibája. Ha te lettél volna ott, te sem tudtad volna megelözni az esetet.
Ha ö mnet volna neki bárminek, akkor jogos lenne követelni töle a kár megtérítésését, így nem - erre csak azt kötelezhetik, aki a kárt okozta!
Köszönd meg, ha a felét kifizeti, mert jogilag erre sem köteles.
Ami meg az ügyintézést illeti, ö hiába akarna bármit is tenni, nincs rá joga, mert nem ö a tulajdonos, jogilag semmi köze az autóhoz.
(Te sem tehetsz feljelentést, ha a szomszéd autójába valaki belemegy, ezt csak a szomszéd teheti meg)
Szóval ha ki akarod deríteni, ki volt a károkozó, neked kell feljelentést tenni, senki más nem teheti meg.
Mondjuk vicces, hogy a sok retard gyakoris azt pontozza aki jogosan írta, hogy nem adná többet oda.
Az egy dolog, hogy nem az öccse sara, de a pofátlan hozzáállás miatt, hogy ő nem intézi, többet biztos nem is kéne elvinnie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!