Az én kötelességem kideríteni, hogy ki ütötte meg a autóm miután kölcsönadtam?
Kérdés: „Az én kötelességem kideríteni, hogy ki ütötte meg a autóm miután kölcsönadtam?”
Válasz: „A kérdező kommentje:” Ha sértetlenül adtam oda, akkor elvárom, hogy úgy is kapjam vissza. Nem érdekel, hogy nem ő ütötte meg, a baleset időpontjában nála volt, tehát övé a felelősség bármi is történt.”
Felesleges volt kiteregetned a családi szennyest. Intézkedtél, eldöntötted, punktum.
“ Ő nem is tudna, ha akarna sem, hivatalosan intézkedni, mert nem az ő tulajdona a kocsi. Innentől mi a kérdés.”
Mert meghatalmazás csak az estimesében létezik.
“ Az öcséd jóhiszeműen járt el. Arról, hogy valami barom meghúzta a kocsit, nem tehet. ”
Tehát ha kölcsönzök autót a kölcsönzőben, akkor is az az eljárás, hogy visszaviszem lezúzva, aztán tárogatom a karom, hogy “há’ én nem tehetek róla, valami barom lezúzta, de rendőrt sem hívtam, mer’ nem az én dógom”.
Tehát akkor a saját rokont át lehet verni, a kölcsönzőt nem?
Nem irigylem a rokonságodat, ha nálad ez a norma.
Te is tudod, hogy ez baromság, azért írod a kijelentő mondatot felkiáltójellel.
Az biztos hogy úgy kell vissza adni mit ahogy elkérte, tehát csináltassa meg .
Az hogy ő nem tudja lerendezni azzal aki csinálta, az már legyen az ő sara.
De ezért mondják hogy : Asszonyt, pipát , bicskát, autót nem adunk kölcsön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!