Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mi történik akkor, ha nem...

Mi történik akkor, ha nem találják a hatóságok ..?

Figyelt kérdés

Autóval mentem haza, amikor azt láttam, hogy lakott területen kívül az út szélén egy idős bácsi állt, hosszú ujjú kabátban. Nem álltam meg a bácsinál csak kb. 6 km -re tőle. Telefonáltam, felhívtam a 112 -t. Elmondtam, hogy kit és hol láttam. A telefon végén a hölgy azt mondta, hogy értesíti az illetékes szervet. Kérdeztem a hölgytől, hogy visszamenjek -e? Erre megismételte, hogy már értesítette az illetékes szervet.

-Mi történik akkor, ha már nincs ott a bácsi, amikor kiérnek a hatóságok? Lehet szó ebben az esetben cserbenhagyásról?

2022. aug. 29. 19:33
 1/7 anonim ***** válasza:
82%

Milyen cserbenhagyast vizionalsz? Volt baleset, serult, magatehetetlenul fekvo ember?

Ott allt es bameszkodott, siman lehet hogy csak pihent. Ha megsem, majd begyujtik a rendorok.

2022. aug. 29. 19:38
 2/7 A kérdező kommentje:

#2 válaszoló: sajnos mindent túlgondolok. Nem parázok semmitől, csak egyszerűen eszembejutott ez is. Mert simán benne lehet a "pakliban", hogy amikor én láttam, akkor még nézelődött, amire meg kiér a hatóság, addigra meg összeesik a melegben. Persze ezt én nem láthattam mert nem voltam mellette.

Viszont, ha ott vagyok mellette amikor telefonálok, akkor a hívás után a helyszínen megkell -e várnom a hatóságot

2022. aug. 29. 19:55
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet cserbenhagyás, ahhoz balesetet kell okoznod. A "segítségnyújtás elmulasztása" esetére gondolhattál, ahhoz viszont láthatóan segítségre szoruló ember is kell. Neked pedig nem kell minden egyes ember mellett megállnod és meggyőződnöd arról, hogy jól van-e. A rendőrséget értesítetted, ők pedig teszik a dolgukat.
2022. aug. 29. 19:59
 4/7 anonim ***** válasza:
16%
Miért lenne törvényes kötelességed segíteni ha nem te bántottad(ütötted el)?
2022. aug. 29. 20:15
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
#5 mert pl. kozlekedesi balesetnel, ha nem allsz meg annak ellenere h. nincs ott mento, rendor vagy mas, lathato segitseg, az bizony segitsegnyujtas elmulasztasa.
2022. aug. 29. 20:44
 6/7 anonim ***** válasza:

Ennyi elég.

Kiküldenek egy járőrt. Ha már nincs ott, akkor jó eséllyel maga is boldogul.

2022. aug. 29. 23:11
 7/7 anonim ***** válasza:
53%
Nem volt fehér borosta az arcán, nem volt pocakos és alaposan lebarnult? Ha igen, akkor csak Vityát rakták ki rossz helyen a furgonból és keresi a hazautat.
2022. aug. 29. 23:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!