Magyarországon miért nem büntetik az állatok cserbenhagyásos gázolását?
Tudom, hogy a gazdának kell a telkén tartani az állataid, de. Sokan direkt ütnek el állatokat, de ami még rosszabb, hogy ahelyett, hogy orvoshoz vinnék, szépen mennek tovább, mintha mi sem történt volna.
Bennem felmerült a kérdés, mikor fogják ezt komolyan venni? Az ilyen egy embert is simán otthagyna.
Te hányszor is segítettél? Azokon az állatokon is, akiket mások ütöttek el persze, ha már ekkora a pofád.
Miből fizetted ki a több tíz- vagy akár százezres állatorvosi költséget?
Nemrég elütöttem egy szegény siklót, sajnáltam de látszott hogy neki annyi így továbbmentem.
Rá is vonatkozna ez a törvény, vagy csak a cuki háziállatokra?
Egyébként igen, akkor milyen alapon is határozzuk meg, hogy melyik állatra vonatkozik ez?
A cuki cicára, kutyira igen, a sün, őz, szarvas, vaddisznó stb megdögölhet?
őz, szarvas, vaddisznó stb megdögölhet?
Nem. És jobb, ha a gázolást nem tudja meg a vadásztársaság. Ugyanis a vadkárt kifizettetik veled.
Szándékosan elütni egy állatot állatkínzás, azt meg igenis bünteti a törvény.
Ha meg véletlenül ütöm el, és viszem állatorvoshoz, akkor ki fedezi azt? Találd ki... Bármilyen önzően hangzik, sokan nem tudnak megengedni maguknak ekkora jótékonykodást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!