Tennének panaszt, ha így beszélne veletek a rendőr?
Cserbenhagyás miatt tettem feljelentést, a szabályosan parkoló autómank letörték a tükörjét.
Elmentem a rendőrségre és meséltem, hogy csak annyit láttam, hogy egy szürke négyes golf volt és a koccanás után nagy gázzal elhajtott, már nem volt időm utána menni. Ezután kérdezi a rendőr a rendszámát és mondom, hogy azt nem láttam. Erre:
-"Hogy nem látta?! Nem ismeri az ábécét"?!
Hirtelen csak annyit válaszoltam, hogy nem volt időm elolvasni, nem is reagáltam a bunkóságra, de már bánom.
Szerintem ez nagyon modortalan és kifejezetten sértő megjegyzés volt a részéről, nem értem, hogy egy rendőr hogyan engedhet meg magának ilyesmit.
Itt csak te vagy a féreg #2.
Ez egyébként nem cserbenhagyás hisz semmilyen személyi sérülés nem történt. Nem is értem így rendszám meg minden népkül mit vártál
Levike! Tudjuk hogy nem te voltál, nem vitted magaddal a tükröt!
Nagyon gyorsan kiütöttem volna az egyenruhájából, ha ezt megengedi magának.
Talán, te hibáztál elsőnek, ami miatt így reagált. Továbbá a nem láttamból, nem következik az ábécé nem-ismerete. Esetleg láttam, de nem mered bevallani... nos az ábécét még a cés kisebbség is nagyrészt ismeri.
Nos szerintem jól tetted, hogy nem szóltál semmit, mert a sokkoló kellemetlen.
"Nagyon gyorsan kiütöttem volna az egyenruhájából, ha ezt megengedi magának."
1-5 év börtön. Zseniálisan megoldottad volna. És nem, nem kedves emberekkel kerültél volna egy cellába.
Aki azt írta, hogy nem cserbenhagyás, rá kell cáfoljak; nincs igaza.
Cserbenhagyás:
239. § Ha a közlekedési balesettel érintett jármű vezetője a helyszínen nem áll meg, illetve onnan eltávozik, mielőtt meggyőződne arról, hogy valaki megsérült-e, illetve az életét vagy testi épségét közvetlenül fenyegető veszély miatt segítségnyújtásra szorul-e, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
___
A baleset nem feltétlenül azt jelenti hogy személyi sérüléssel jár. Lehet anyagi káros (pl letört tükör) is.
Közlekedési baleset tehát: legalább egy mozgó jármű, továbbá - a közúti közlekedés körében - állatot hajtó (vezető) személy részvételével, vagy ilyen jármű mozgásából eredően bekövetkezett, általában a közlekedési szabályok szándékos vagy gondatlan megszegésével gondatlanságból, illetőleg véletlenül előidézett olyan váratlan esemény, amellyel ok-okozat összefüggésben egy vagy több személy meghalt, megsérült, vagy dologi kár keletkezett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!