Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Sok intézmény, miért csak a...

Sok intézmény, miért csak a bejárathoz tesz kamerát?

Figyelt kérdés

Tegyük fel van egy sportcsarnok, ami 4 részlegből. Van a játéktér, van egy folyosó, abbol a mosdó és az öltözők nyílnak. Porta is van, de a portás nem a helyén van, hanem beljebb tévét néz (ismerek ilyet). Kamera 1 db van, ami a bejárati ajtót figyeli, hogy ki jön be, ki megy ki. Bent a folyosón nincsennek kamerák, ami a benti mozgàst figyi, hogy ott ki hova megy be.

Kérdésem az lenne, hogy sok hasonló intézmény, portcsarnok, szabadidő hely, miért csak kivülre tesz kamerát? Úgy gondolják, hogy ha belűl történik valami bűncselekmény, annyiból is meg tudja a rendőrség találni az elkövetőt?

2022. jún. 4. 22:54
1 2 3
 1/25 A kérdező kommentje:
figyi = *figyeli
2022. jún. 4. 22:55
 2/25 anonim ***** válasza:
100%
Mert egy komplett rendszer kiépítése az költséges...
2022. jún. 4. 22:59
 3/25 anonim ***** válasza:
96%
Levike...
2022. jún. 4. 23:06
 4/25 anonim ***** válasza:
100%
Pénz... nem olcsó és ha történik "valami" akkor az alapján is el tud indulni a nyomozóhatóság hogy ki járt az épületben. Egyébként a nagyobb rendezvényeknél a nézőtér is le van fedve kamerákkal.
2022. jún. 4. 23:12
 5/25 anonim ***** válasza:
Miattad levike.
2022. jún. 4. 23:21
 6/25 A kérdező kommentje:

Én úgy gondolom, ha történik bent pl. egy lopás, akkor ha felnelentés van, megnézik a kamerákat ki járt bent. Mondjuk 50 ember járt bent, közülük 1 fő ismert a rendőrségnek, mert korábban lopott már máshol és az az 1 ember nem sportolni ment, viszont keresett valakit. De a rendőrök ráverik, hogy biztos ő lopott, rányomják a gyanúsítást, ugye nem látta senki, semmi, hogy ő lopott, csak járt bent, mert valakit keresett, de az nem volt ott, de legyen ő a bűnös. Ráverik ártatlanul.

Én így gondolom.

2022. jún. 4. 23:28
 7/25 anonim ***** válasza:
100%
Levike, ne mászkálj be a sportcsarnokba, és nem lesz semmi baj!
2022. jún. 4. 23:31
 8/25 anonim ***** válasza:
100%
#6 Levike azt hogy keresett valakit bizonyítani is kellene tudni. Ahogy a nyomozóhatóságnak is állnak rendelkezésére eszközök a vád megalapozásához nem csak az hogy egy büntetett előéletű személy ott járt ahol éppen bűncselekmény történt.
2022. jún. 4. 23:36
 9/25 A kérdező kommentje:

Ennyi kevés lenne egy megalapozott gyanúhoz.

És a sértettnek nem kell bizonyítani, hogy tényleg tűnt is el pénz?

Ha már nekem is bizonyítgatni kell kit kerestem?

Nem megyek be ilyen helyekre mert nekem nagyon vigyázni kell, ha valami történik ahol közel vagyok, én könnyen bajba juthatok még ártatlanul is rámverik.

2022. jún. 4. 23:41
 10/25 anonim ***** válasza:
100%

Nem túl életszerű, hogy egy tisztességes állampolgár a helyett hogy hazamenne a családjához csak úgy hobbiból rendőrt hív és feljelentéssel szöszölődik szórakozásból. Ha nagyobb az összeg akkor nyilvánvalóan megkérdezik tőle mégis miért volt nála ennyi pénz, de igen valószínű hogy fog tudni rá megalapozott választ adni.

Ha büntetett előéletűként olyan helyen voltál ahol bűncselekmény történt, akkor nyilvánvalóan elő fognak venni és megkérdezik miért is voltál ott. Nem szoktak sportcsarnokokba, öltözőkbe csak úgy passzióból emberek bejárkálni.

A rendőrség nem ver rád semmit. Lefolytatja az eljárást és ha van elég bizonyíték akkor majd a bíróság eldönti a dolgot. S persze-persze tudjuk ártatlan vagy, meg az voltál az összes korábbi bűncselekményed során is ugye? 😂

2022. jún. 5. 04:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!