Kedves állatvédő kutyafanatikus emberek ti mit tennétek az alábbi helyzetben? Mi szerintetek a megoldás?
Szóval, 3 éve örökbe fogadtunk egy menhelyes kutyust. Szeretjük, gondoskodunk róla, viszont kiskamasz lányomnál kialakult egy allergiás asztma amit elsőnek a poratkára fogtak, majd minden plüss, pléd, padlószőnyeg stb menesztve lett de nem javul a helyzet. Fullad, légszomja van, a legutóbbi allergiateszt már a kutyaszört jelezte.
Megpróbáltam a kutyusnak felelősségteljes gazdit keresni, de a kommentelők ízekre szedték a posztot. Mégis szerintetek mi lenne a megfelelő cselekedet? Hagyjam fulladni a lányom (nem fogom). Tömjem gyógyszerekkel, amíg elköltözik az egyetemi koliba 10 év múlva? (ezt sem fogom) Most komolyan, szerintetek ilyen esetben mi a teendő?
Ha örökbefogadtátok, akkor a menhellyel írtatok egy szerződést, amiben elvileg benne van az, hogyha nem tudják az állatot tovább tartani első körben őket kell értesíteni.
Szóval kérj mondjuk sgítséget tőlük a gazdikereséshez.
Vedd fel a kapcsolatot a menhellyel ahonnan elhoztátok és kérj tőlük segítséget! Kérd meg az állatorvosodat, hogy rakhass ki egy plakátot a rendelőben, hogy gazdikereső. Körbekérdezhetsz a családban, baráti körben, rakhatsz plakátot a kutyasulikhoz is, csinálhatsz neki Facebook posztot, fel tudod rakni Jófogásra is.
Egyébként ha ott is ilyen flegma, bicskanyitogató stílusban fogalmaztad meg a segítségkérést, akkor nem csodálom, hogy neked estek többen is.
Amikor örökbefogadtam a szerződésben benne volt, hogy a menhelynek adhatom csak át a kutyát vagy a menhelynek "rá kell bólinatania" a következő gazdára. Szerintem mindenképp vedd fel velük a kapcsolatot. A meninek amúgy is nagyobb tapasztalata van a jelentkezők megszűrésében.
A stílus meg egyáltalán nem mindegy, te igazából már eldöntötted, hogy a kutyának menni kell (ami amúgy érthető), de akkor meg teljesen felesleges költői kérdéseket feltenni.
Természetesen normális hangnemben került ki a poszt, több erre alkalmas helyen is. Részletes információkkal, és kikötésekkel, pl utó-követés.
Semmi flegmatikus nem volt benne.
Nem arra irányult a kérdésem, hogy hogy szerezzek neki gazdit, hanem arra, hogy akik ott köpködtek, azok mégis mit tennének a helyemben.
Viszont kaptam sok hasznos tanácsot, köszönöm. A panziós megoldást ki is próbáljuk. Plusz felveszem a menhellyel is a kapcsolatot, bár ők is nagyon fanatikusan állnak ehhez és kifogásként kezelik mások problémáját (több ilyen posztot láttam már tőlük)
#6 te mit keresel ebbe a kategóriába?😡
Ha annyira szeretitek,nem adnád oda.Mi a megoldás?Először is beszélnék a dokival,hogy szerinte megoldható e hogy a kutya maradjon.
17! Nekem is gyerekként kimutatta a macskaszőrre az allergiát és nem volt semmilyen tünetem a macskákra (volt 2 is, illetve most is tartok).
Ellenben voltam ételallergia teszten, mert befulladtam és feldagadtam a mogyorótól, arra pedig nem mutatott ki allergiát. Mondjuk azóta azzal nem próbálkoztam.
Viszont a parlagfűszezonban durva tüneteim vannak, arra ki is mutatta a teszt és az az egyetlen, ami be is jött.
Szóval érdekes dolog ez...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!