Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Kedves állatvédő kutyafanatiku...

Kedves állatvédő kutyafanatikus emberek ti mit tennétek az alábbi helyzetben? Mi szerintetek a megoldás?

Figyelt kérdés

Szóval, 3 éve örökbe fogadtunk egy menhelyes kutyust. Szeretjük, gondoskodunk róla, viszont kiskamasz lányomnál kialakult egy allergiás asztma amit elsőnek a poratkára fogtak, majd minden plüss, pléd, padlószőnyeg stb menesztve lett de nem javul a helyzet. Fullad, légszomja van, a legutóbbi allergiateszt már a kutyaszört jelezte.

Megpróbáltam a kutyusnak felelősségteljes gazdit keresni, de a kommentelők ízekre szedték a posztot. Mégis szerintetek mi lenne a megfelelő cselekedet? Hagyjam fulladni a lányom (nem fogom). Tömjem gyógyszerekkel, amíg elköltözik az egyetemi koliba 10 év múlva? (ezt sem fogom) Most komolyan, szerintetek ilyen esetben mi a teendő?

2021. dec. 14. 12:58
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
53%
Tudom provokatív, de már akkor is tudtatok a lányod allergiájáról, amikor a kutyus hozzátok került? Mert ha igen, akkor nem csodálom hogy szétszednek a kutyások.
2021. dec. 14. 14:34
 12/18 anonim ***** válasza:
92%

Ha örökbefogadtátok, akkor a menhellyel írtatok egy szerződést, amiben elvileg benne van az, hogyha nem tudják az állatot tovább tartani első körben őket kell értesíteni.

Szóval kérj mondjuk sgítséget tőlük a gazdikereséshez.

2021. dec. 14. 15:09
 13/18 anonim ***** válasza:
92%

Vedd fel a kapcsolatot a menhellyel ahonnan elhoztátok és kérj tőlük segítséget! Kérd meg az állatorvosodat, hogy rakhass ki egy plakátot a rendelőben, hogy gazdikereső. Körbekérdezhetsz a családban, baráti körben, rakhatsz plakátot a kutyasulikhoz is, csinálhatsz neki Facebook posztot, fel tudod rakni Jófogásra is.

Egyébként ha ott is ilyen flegma, bicskanyitogató stílusban fogalmaztad meg a segítségkérést, akkor nem csodálom, hogy neked estek többen is.

2021. dec. 14. 15:20
 14/18 anonim ***** válasza:
89%

Amikor örökbefogadtam a szerződésben benne volt, hogy a menhelynek adhatom csak át a kutyát vagy a menhelynek "rá kell bólinatania" a következő gazdára. Szerintem mindenképp vedd fel velük a kapcsolatot. A meninek amúgy is nagyobb tapasztalata van a jelentkezők megszűrésében.

A stílus meg egyáltalán nem mindegy, te igazából már eldöntötted, hogy a kutyának menni kell (ami amúgy érthető), de akkor meg teljesen felesleges költői kérdéseket feltenni.

2021. dec. 14. 19:34
 15/18 A kérdező kommentje:

Természetesen normális hangnemben került ki a poszt, több erre alkalmas helyen is. Részletes információkkal, és kikötésekkel, pl utó-követés.

Semmi flegmatikus nem volt benne.

Nem arra irányult a kérdésem, hogy hogy szerezzek neki gazdit, hanem arra, hogy akik ott köpködtek, azok mégis mit tennének a helyemben.

Viszont kaptam sok hasznos tanácsot, köszönöm. A panziós megoldást ki is próbáljuk. Plusz felveszem a menhellyel is a kapcsolatot, bár ők is nagyon fanatikusan állnak ehhez és kifogásként kezelik mások problémáját (több ilyen posztot láttam már tőlük)

2021. dec. 15. 08:54
 16/18 anonim ***** válasza:
73%

#6 te mit keresel ebbe a kategóriába?😡

Ha annyira szeretitek,nem adnád oda.Mi a megoldás?Először is beszélnék a dokival,hogy szerinte megoldható e hogy a kutya maradjon.

2021. dec. 15. 09:26
 17/18 anonim ***** válasza:
84%
Milyen allergiatesztet végeztetek? A bőrpíros allergiateszt sajnos sokszor fals-pozitív, főleg, ha már elfajult a probléma, így ha kiteszitek is a kutyát, nem biztos, hogy az ő állapota jobb lesz. Nekem 10 évesen kihozta a kutyaszőrt, mégis probléma nélkül tartottam kutyát 13 éven át. A macskaszőr, a por és a parlagfű ellenben tüneteket okoz, szerencsére igazán komolyakat a parlagfű. A kutya kitétele előtt már csak azért is kéne komolyabb vizsgálattal utánamenni az allergiának, mert ha mégsem a kutya volt, a lányod állapota nem fog javulni, de cserébe még rosszul is fogja magát érezni a kutya miatt. Ha valóban a kutya a ludas, és valóban súlyos tüneteket okoz, akkor valóban új gazda kell neki. De ami az antiallergiás gyógyszereket illeti, nos, ezektől ugyan sok ember ódzkodik, de mégis túlélnek velük pl. a porallergiások, akik nem tudják más gazdához irányítani a poratkákat, illetve a pollenallergiások is lényegében ezeken húzzák ki a tavaszi-nyári szezont, mégsem halnak bele. Emellett ezek a kései allergiák súlyosbodó tendenciájúak is lehetnek, és a vírusos fertőzések triggerelik az asztmát is. Tehát ha el is viszitek a kutyát, számítani kell rá, hogy a lányodnak előbb-utóbb kelleni fog gyógyszeres kezelés. Sajnos ez egy komplex immunzavar, sokszor nem elég egy triggerelő tényező eltávolítása, mert lesz még egy sor másik is. Még egyszer: ha a kutya súlyos tüneteket vált ki, természetesen a gyerek az első. Csak ez a kiskamasz-kori asztmás allergia valószínűleg nem lesz ennyire egyszerű, ne éljétek bele magatokat.
2021. dec. 15. 21:35
 18/18 anonim ***** válasza:
80%

17! Nekem is gyerekként kimutatta a macskaszőrre az allergiát és nem volt semmilyen tünetem a macskákra (volt 2 is, illetve most is tartok).

Ellenben voltam ételallergia teszten, mert befulladtam és feldagadtam a mogyorótól, arra pedig nem mutatott ki allergiát. Mondjuk azóta azzal nem próbálkoztam.

Viszont a parlagfűszezonban durva tüneteim vannak, arra ki is mutatta a teszt és az az egyetlen, ami be is jött.

Szóval érdekes dolog ez...

2021. dec. 16. 11:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!