Kedves állatvédő kutyafanatikus emberek ti mit tennétek az alábbi helyzetben? Mi szerintetek a megoldás?
Szóval, 3 éve örökbe fogadtunk egy menhelyes kutyust. Szeretjük, gondoskodunk róla, viszont kiskamasz lányomnál kialakult egy allergiás asztma amit elsőnek a poratkára fogtak, majd minden plüss, pléd, padlószőnyeg stb menesztve lett de nem javul a helyzet. Fullad, légszomja van, a legutóbbi allergiateszt már a kutyaszört jelezte.
Megpróbáltam a kutyusnak felelősségteljes gazdit keresni, de a kommentelők ízekre szedték a posztot. Mégis szerintetek mi lenne a megfelelő cselekedet? Hagyjam fulladni a lányom (nem fogom). Tömjem gyógyszerekkel, amíg elköltözik az egyetemi koliba 10 év múlva? (ezt sem fogom) Most komolyan, szerintetek ilyen esetben mi a teendő?
Nem-nem, én nem tanácsot kérek.
Tudom mit kell tennem, csak NAGYON érdekel, hogy ők mégis mit mondanak, mert a poszt alatt ahol már az anyukámat is emlegették egyiküknek sem volt egy normális épkézláb ötlete. Csak a köpködés ment.
Vannak elvadult kutya fanatikusok, illetve az Interneten sokan "bátrak".
Amit én tennék:
A kutyát elvinném egy panzióba, a lakást kitakarítanám. Megnézném, hogy a lányom hogy van (A porallergiát is kimutatták). Ha a gyerek állapota javul, akkor nagy erőkkel keresnék másik gazdát, ha nem, másik orvost. (nem olcsó, de egyszerre több kérdésre ad választ)
Normális ember ilyenkor azt mondja, hogy ebben az esetben érdemes felvenni a kapcsolatot valamelyik alapítvánnyal, és rajtuk keresztül keresni új gazdit.
Másik oldalról megközelítve vannak más lehetőségek is: 3 kutyával élek együtt, a legidősebb Januárban lesz velem 15 éve. Már bő 5 éve velem volt az öreglány, amikor kialakult a kutyaszőr allergiám, így fel sem merült hogy "menesztve" legyen. Eleinte használtam légtisztítót, betartottam a szabályokat, és szedegettem az antihisztamint, de azért elég macerás volt midig mindenre figyelni. Később immunterápia után teljesen elhagyhattam az antihisztamint meg a szemcseppet és tartósan megoldotta a dolgot.
El kell döntenetek, hogy a kutya társasága és a hosszútávú tünetmentesség megéri-e nektek, hogy időt, pénzt és energiát fektessetek bele. Ha nem, vagy ilyen-olyan okból nem tehetitek meg, nyilván nincs más hátra, csak előre és új gazdit keresni.
Érdemes lenne megkérdezni mi a gyerek véleménye a témában. Hosszútávon azért okozhat gondot a lelkiismeret-furdalás amiatt, hogy az általa szeretett és megszokott kisállat "miatta" került más gazihoz. Nyilván tudjuk, hogy nem tehet az allergiáról és a kutya eltávolítását a családból nem ő döntötte el, de azt sem szabad elfelejteni, hogy a bűntudat sokszor irracionális. Szerintem mindenképp beszélj vele is, és vedd figyelembe a véleményét a témában. Egyrészt kapcsolatépítő ha tudja, hogy van beleszólása a dolgokba, másrészt a bűntudatot is meg lehet előzni ha átbeszéltek minden lehetőséget és együtt döntötök.
Az allergia kezelhető.
Vagy kibírjatok addog, amíg meg nem gyógyul a gyerek, ami nem kevés pénz, egy immunterapia nem 2 fillér.
vagy
Nálunk nem ebből az okból, de el kellett vinni a lutyust, nekünk egy kutyaiskola segített, az egyik oktató befogadta átmenetileg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!