Akkor is elítélnétek a kutya láncra kötését, ha ez az egyetlen módja, hogy a kutya kint legyen a frisslevegőn?
A szüleim kutyája láncra van kötve napközben, mivel nincs kapu az udvaron (közös használatú udvar, nem rakhatnak rá kaput)
A lánc 2,5m és vagy egy 5 méteres acélsodronyon fut, vagy egy hűvös sarokban van simán kikötve. Vize mindig van, figyelnek rá, hogy mindig legyen hüvös helye és pár óránként játszanak vele, futhat pár kört szabadon. Napi 2x 1 órát sétál is és éjjel bent alszik a házban. Napközben nem akar bent lenni.
Ti elítélnétek őket?
Én inkább egy kennelt építenék a kutyának.
Azt tapasztaltam, hogy a kutyának a láncra kötés nemcsak azért nem jó, mert a mozgásában van korlátozva, hanem egyszerűen nem kényelmes és nem egészséges neki, hogy a lánc egész nap a nyakát húzza.
Ha valóban ennyit mozgatják a kutyát naponta, akkor napközben egy megfelelően megépített, megfelelő méretű kennelben teljesen jó élete lehet.
És kényelmesebb neki, mint a nyakát húzó lánc.
"Mint mondtam, nincs más lehetőség. Nem tudnak most kennelt építeni, nem akkora az udvar."
Akkor nem kellett volna kutyát vállalni. Ha nem tudom biztosítani a tartás feltételeit, akkor nem veszek háziállatot, nem igaz?
9.Akkor is elítélnétek a kutya láncra kötését, ha ez az egyetlen módja, hogy a kutya kint legyen a frisslevegőn?
most erre őszintén milyen választ vársz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!