Milyen àllatvédelmi cselekedetet csinàltàl eddig életedben?
Sziasztok!
Kívàncsi lennék ki milyen jó cselekedetet tett màr az àllatok védelmében.
Jó lenne ezeket olvasni és tudni,hogy van nagyon sok jó ember.
Pl. megfogtàl egy kóbor kutyàt es elvitted chipet olvastatni. Ra dumaltad a szomszedot,hogy milyen jo lenne ha kiivartalanitana a macskajat es nem szulne evente 10 kolykot stb. Vegan/vegetarianus vagy.
Ilyenekre gondolok.
Varom a sztorikat.
Szep estet Mindenkinek!
Én egyszer házi nyuszinak segítettem. Valójában az egyik haverom talált két nyuszit az utcán, akikről kiderült, hogy a szomszédja hajította ki őket, de mire sikerült őket megfogni az egyik már olyan állapotban volt, hogy az orvos sem tudott rajta segíteni, még aznap elpusztult. A másikat én fogadtam be, mert a haverom nem tudta, és saját pénzből gyógyítottam meg a beteg, csont sovány nyulat (természetesen egzós állatorvos segítségével).
Egészséges, és barátságos nyuszi lett, de sajnos nálam különböző okok miatt néhány hónapnál tovább nem maradhatott. Végül örökbe adtam, természetesen ingyen, hiszen állaton nem szeretnék nyerészkedni, főleg hogy befogadott volt. A gazdájával a mai napig tartom a kapcsolatot, és nagyon jó helyre került.
Hosszú lenne a lista, mert ahogy kiteszem itthonról a lábam, mindig találok valamit ami épp bajban van.
De már az is kezd rendszeressé válni, hogy ki se kell tennem a lábam a kertből, mert már a harmadik sérült galambot veszi át tőlem a Hortobágyi Madárkórház.
Kóbor kutya chip olvasása megvan, vega (majdnem vegán) étrend pipa, nem vásárolok állatokon tesztelt termékeket amik nem létfontosságúak.
Környéken kóborló cicákat tervezem elvinni dokihoz ivartalaníttatni.
Adománnyal támogatni szoktam pár menhelyet (bár sajnos kevesebbet mint szeretném).
A jövőben nagyon szívesen fogadnék örökbe mentett állatot, sajnos jelenleg ez nem kivitelezhető.
#23 vagyok
Ja, egy kimaradt: igyekszem vadállat-baráttá tenni a kertet, sünikre vigyázunk, madárbarát bokrokat ültettünk, téli madáretetésre figyelünk, nem bántjuk a vakondot/siklót.
A kertembe befogadtam kóbor macskákat, akiket ivartalanítattam.
Ugyanitt ültettem bokrokat és telepítettem télre madáretetőket...
Hú, ezt tök jó hogy megemlíted, nekem nem is jutott eszembe pedig igen, ez is védi az állatokat. :)
Régebben vízisiklókat mentettem apámmal. Út közepéről meg hasonló helyekről. Utána elvittük őket a helyi tóhoz.
MME tag voltam, sok sérült, bajba jutott madárnak segítettem. (összeragadt szárnyú sarlós fecske, törött szárnyú hattyú,éhező fecskefiókák stb)
A csigáknak én is segítek a járdán :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!