Milyen módszerekkel lehetne eljuttatni több emberhez a felelős állattartás részleteit?
Az Együtt a Kisállatokért Alapítvány intézkedéseit tudom leírni, mert abba látok bele jobban. Amíg nem volt tiara, évente 1-2x volt Rágcsálók világa nevű rendezvény, ahol rengeteg mindent lehetett venni, és temérdek tanulságos játékon lehetett részt venni. Én felnőttként is nagyon élveztem. Nagyon sokat lehetett tanulni a mentett fajok helyes tartásáról és etetéséről (nyúl tengerimalac csincsilla degu patkány mókus egér hörcsög).
Emelet igyekeznek minél több tanulságos posztot kitenni az oldalukra, és számos Facebook csoportban segítik a tagokat.
2020 novemberében közel 100 kereskedésbe állatpatikába iskolába és óvodába juttattak el 10 pontos szórólapokat, amiken össze volt foglalva a 10 legfontosabb tudnivaló a 8 faj igényeiről tartásáról táplálkozásáról.
Egyes önkéntesek más állatos rendezvényekre is ki szoktak települni, hogy ott is terjesszék a helyes tartást. A Rex kutyaotthonban erre már 2x volt példa az állatok világnapja alkalmából.
Számos más terv is van a jövőre nézve. De munka család barátok és háztartás mellett nem egyszerű.
A legtöbb tisztában van a lehetőségeivel.
Az állatvédők többnyire buz1 s3ggfejek.
Volt hogy bedobtak a kertembe kiscicákat, hívtam az állatvédőket, elmagyaráztam a helyzetet. Úgy tették ki facebookra hogy azonnal befogadót keresnek, mert ahol most vannak (nálam) meg fogják őket ölni. Még ma megölik őket!
A címem pedig kiadták a gazdi jelölteknek, mert 1 hónap múlva is jöttek hozzám pestről.
Más ik eset: anyám szomszédja élve a kukába dobja a kiscicákat. Beírt a menhelyeseknek. Válasz: minek menjünk ki, mi változik azzal hogy elhozzuk a cicákat? Úgyis lesz új fialás.
Lényeg hogy bunkók, hazugok... És általában a megtalálót átkozzák, arra tukmálnák rá a talált állatot.
Na ezért nem hívják őket.
Beteg állat esetén meg egyértelmű hogy orvost kellene keresni... A legtöbb, főleg macska gazdik sajnálnak egy forintot is költeni a macskájukra. Ingyen nem látja el a doki az állatot.
Értelek titeket.
Itt most olyan esetekre gondolok, hogy például nem engedheti meg magának, hogy megfelelő ellátást biztosítson az állatának, mert mondjuk kevesebb lett hirtelen a fizetése vagy az állat beteg lett, akkor ne agyonüsse, hanem kérjen segítséget vagy adja le.
Ilyen infókat szórólap vagy plakát stb?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!