A vegánok, vegák akkor se ennének húst ha nem létezne nagyipari hústermelés és minden állat boldog életet élne ?
(Nem tudom mennyire jó kategória :/)
Nem provokálni akarok, pusztán érdekel.
Sokszor olvastam olyan vegán megnyilvánulásokat amiben a nagyipari húselőállítást szidják, megjegyzem részben jogosan. Tulajdonképpen ami eddig “azért nem eszem húst mert ...” mondatot láttam azok mind a nagyipart támadták. De ha mondjuk nem lenne nagyipar és az állatok nem tömegnyomorban híznának a halálra hanem mondjuk egy farm szintjén élik az életüket mielőtt gyorsan és humánusan kivégeznék őket akkor se ennétek húst vegánok, vegetáriánusok ? Nektek inkább magával a hússal van “bajotok” mivelhogy az egy érző lény volt vagy inkább a nagyüzemi állattartással nem vagytok kibékülve ?
2es, az ismerősöd NEM vegetáriánus.
Utálom ezt, emiatt van, hogy a vegetáriánusnak halat (pl) ajánlanak, mert "X is vegetáriánus, és eszik halat/csirkét/ rákot/akármit.
Speciel én 3 évesen már elutasítottam, azzal, hogy ez élt.
1978ban voltam 3 éves, városon nőttem fel,senki a környezetemben még csak nem is hallott olyanról, hogy léteznek emberek, akik nem esznek húst...
Én nem kategorizálom magam, tehát nem tartom magam vegának vagy vegánnak sem...
De nem eszem húst és akkor sem ennék.
Viszont akkor nem lenne semmi bajom azzal, ha valaki eszik.
És jelenleg is csak azzal van bajom, ha valaki ipari húst eszik...
Azzal ha szabadtartásból levágott állatot, vagy SZABÁLYOZOTT vadászatból, halászatból, nincs az égvilágon semmi bajom.
A macskáimnak is ilyen húsból készített tápot adok.
Illetve bőr cipőt és kabátot is hordok, mert egyetlen állat lelövése által, ami azért nem olyan kegyetlen mint az ipar, 20 évig használható kabát készülhet.
Illetve mézet azt eszem és talán egyszer méhészkedni is elkezdek, amivel aztán tényleg nem értem hogy mi baja van a vegánoknak.
Miért is kellett lepontozni(4)?
Nem tetszik a vegáknak, hogy van, akit nem érdekel, hogy egy állat meghal-e? :P Mert nem nagyon volt más kifogásolható a kommentemben...
Pedig rámutattam, hogy milyen abszurd elképzelés az, hogy ezek megélése után lehetne ítélkezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!