Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Milyen àllatvédelmi cselekedet...

Milyen àllatvédelmi cselekedetet csinàltàl eddig életedben?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Kívàncsi lennék ki milyen jó cselekedetet tett màr az àllatok védelmében.

Jó lenne ezeket olvasni és tudni,hogy van nagyon sok jó ember.

Pl. megfogtàl egy kóbor kutyàt es elvitted chipet olvastatni. Ra dumaltad a szomszedot,hogy milyen jo lenne ha kiivartalanitana a macskajat es nem szulne evente 10 kolykot stb. Vegan/vegetarianus vagy.

Ilyenekre gondolok.

Varom a sztorikat.

Szep estet Mindenkinek!

2021. márc. 2. 21:49
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
90%

Befogadtam egy kóbor cicát. Rábeszéltem a szomszédot hogy ivartalanítsa a kandúr macskáját. Ha lézengő kutyát látok valahol, szemmel tartom hogy kóbor-e vagy csak kirándul, ha kóbor, akkor értesítem a kutyamentőket. Egy elveszett kutyának segítettem hazakerülni. Vegetáriánus vagyok 8 éve.

A természetben/kertben odafigyelek az állatokra, ha találok siklót, gyíkot stb akkor olyan helyre viszem ahol biztonságosan élhet. A vakondokat nem űzöm el. A madarakat etetem és odúkat rakok ki. Növényekkel kedvezek a rovaroknak, nem permetezek, nem mérgezek.

2021. márc. 2. 22:34
 12/35 anonim ***** válasza:
100%

Négy éves koromban fogtam be az első kóbor kutyát, ő lett életem első kutyája. Építették a házunk előtt a parkolót, én meg lent játszottam, és arra lettem figyelmes hogy amikor a munkások ebédszüneteltek, hessegettek és rugdostak egy kiskutyát, mert kunyizott a kajájukból. Megfogtam és felvittem hozzánk, majd addig könyörögtem a szüleimnek, míg megengedték hogy megtartsuk. Vele nőttem fel.

Onnantól kezdve rengeteg kutyát-macskát összeszedtem életemben, már gyerekként is. Volt hogy éjjel egykor még mindig nem találtam helyet az aktuális talált kutyának, ott ültem vele lent a padon és nem voltam hajlandó hazamenni amíg nem oldódik meg a dolog. Akkor kb 10 éves lehettem.

Volt hogy a helyi rádió stúdiójába vittem be egy doboznyi kismacskát hogy mondják be félóránként hogy gazdit keresnek. Mindnek lett gazdája.

Még ellopni is képes voltam egy kutyát. Volt egy roma család a szomszédban, egyébként jóban voltunk, de tudtam hogy ők mindog rosszul bántak az állatokkal. Együtt találtunk egy kutyát, és nem engedték a gyerekek hogy gazdit keressek neki. Kérdeztem hogy meg fogják-e tartani, azt mondták hogy a szüleik úgysem engednék, de játszani akarnak vele... Rákötöttek a nyakára egy sima kötelet és egész nap húzták-vonták, nekem meg megszkadt a szívem. Folyamatosan a közelben voltam, figyeltem őket. Végighurcolták mindenhol, de eszükbe nem jutott megetetni vagy vizet adni neki. Csontsovány volt, amúgy is éhezett. Végül késő délután elmentek az alkohol-lerakathoz ahol az apjuk az egész napját töltötte, ilyenkor bementek hozzá hogy vetessenek maguknak valami üdítőt. Akkor is így volt, a kutyát kikötötték kint a lerakat előtt, és bementek. Én meg elloptam, ha ciki, ha nem. És jó gazdához juttattam. Jól gondoltam, egyáltalán nem volt nekik fontos, mert abszolút nem lepődtek meg hogy eltűnt, nem keresték, és utána sem tettek róla többé említést.

Később, mikor tizenéves voltam, találtam egy nőt aki állateledeles boltban dolgozott, de mellette hobbiból mentett. Akkoriban nem voltak még a városunkban állatvédő szervezetek, ez a nő egyedülálló tevékenységet végzett. Utána mindig neki adtam le a talált állatokat, ami nekem nagy könnyebbség volt, hogy van hová vinnem őket. Az volt a szokásos menet, hogy mindig a bolt zárásakor kellett odamennem az állattal, és akkor tudta átvenni. Kertes házban lakott a közeli faluban, ott helyezte el őket magánál, amíg gazdit talált nekik. Vezetett róluk egy jó vastag füzetet, mindegyiknek le volt írva a megtalálási helye, körülményei, és mikor gazdisodott, akkor bekerült a füzetbe az örökbefogadó neve, címe, telefonszáma. Mindig elkértem az új gazda adatait, utána tartottuk a kapcsolatot. Sokszor más városokba kerültek az állatok, az új gazdák szoktak hívni hogy menjek meglátogatni a kis mentvényeimet, de gyerekként sajnos nem utazhattam egyedül, úgyhogy csak telefonáltunk, de megnyugtatott a tudat hogy jó helyre kerültek.

Közben életem második kutyája (az első akit négyéves koromban szedtem össze, 14 éves koromban halt meg) sintértelepről került hozzám, a jelenlegi szintén, csak ő egy másik sintértelepről. Van két macskám is, az egyiket az utcán találtam. Pici volt, beteg, és alig élt. Két hónapig küzdöttem mire biztos lehettem benne hogy megmarad. Most hat éves, a szemén valami szétszakadt hártyaszerűség megmaradt a betegségéből, de nem gyulladt, nem fáj neki, csak esztétikai probléma.

A másik macskát a temetőben találtam, követett a sírok között. Ő is pici volt, de egészséges. Ő most lesz három éves.

Van még két tengerimalacom, ők egyszerűen nem kellettek senkinek. Nemkívánt szaporulatként születtek, én meg megsajnáltam és bevállaltam őket.

Emelett szoktam adakozni állatvédő szervezeteknek. Pici szervezetkenek, akiknek nincs csilivili felmatricázott autója meg egyenruhája. Olyanoknak akik tuti nem költik az adományok egy részét felesleges flancolásra.

2021. márc. 2. 22:39
 13/35 anonim ***** válasza:
100%

Ezek kis semmiségek, a fentiekhez viszonyítva főleg, de azért leírom, ha már ezt kérte a kérdező.

Szoktam adományozni menhelyeknek és állatvédő szervezeteknek. Nem vagyok az állatvásárlás híve, inkább rosszabb sorból szerzem a kutyáimat (tanya, itt-ott született keverékkutyák, menhely). A tenyésztőnél levő kiskutyának úgyis lesz gazdája, egy tanyán született, vadtartásban lévő apróságnak már nem biztos, vidéken meg nem ritka, hogy agyonverik lapáttal a felesleges kutyákat.

A vadászatnak nagyon ellene vagyok, mélységesen elítélem, éppen ezért elvből nem fogyasztok vadhúst.

A fenti válaszolóknak minden tiszteletem, rendes,tisztességes emberek vagytok.

2021. márc. 2. 22:40
 14/35 anonim ***** válasza:
100%
Mentett kutyám van, aki természetesen ivartalanítva van, de már így került hozzám. Nem mindig sikerül, de igyekszem jól gazdálkodni az élelmiszerrel, a maradékokkal is. Olajat többször is felhasználok, és nem dobom a kommunális szemétbe. Amit tudok, újrahasznosítok, például elnyűtt, kinyúlt, szakadt ruhákból csinálok a kutyámnak játékot. Így nem dobom ki, és neki is biztonságos, mert semmi számára veszélyes nincs benne. Amit tudok (mármint van hova vinni), szelektíven gyűjtök. Télen teszek ki a szabadon élő madaraknak magokat, cinegegolyót. Támogatok vadmentő egyesületeket anyagilag (rendszeresen havonta). Nem szemetelek, nem csak erdőben, hanem amúgy sem.
2021. márc. 2. 22:48
 15/35 anonim ***** válasza:
100%
Sok ilyen volt már,de a két leghasznosabb eddigi,amikor volt haveroméktól elhoztam a kutyájukat,mivel éheztetve volt és nagyon elhanyagolva.Most is itt él velünk.A másik pedig,Édesanyámat és Kishugomat kísértem ki a vonatra,és egy pöttöm kölyökcica,épp fölment a lépcsőn a vonatra,a kalauz mondta hogy már 3 napja itt van az állomáson és mindig ezt csinálja,csoda hogy még él és nem ütötte el a vonat.Édesanyám mondta,hogy vigyem át a síneken és tegyem le a szolgálati fülke elé.Én úgy is tettem,áthoztam,de annyira sajnáltam otthagyni és szégyelltem is volna magamat utána,hogy inkább hazahoztam.Sajnos csak egy évig lehetett velem,mert elkellett mennem rehabra,és addig Kishugomnál és az élettársánál volt.Csak akkor mondták meg hogy meghalt szegény,amikor már kijöttem a rehabról.Elmondhatatlanul magam alatt voltam,és haragudtam magamra amiért elkellett mennem,mert tudtam hogyha nem mentem volna,akkor nem kellett volna másra bíznom,és még sok szép évet tölthettünk volna együtt.És még egy:mindig el szoktam tenni a csigákat az útról,és a járdáról hogy ne menjenek rájuk.Sokszor el is késtem ha épp időre kellett mennem valahova,főleg mikor esős idő van,és rengetegen vannak,de ez nálam már megszokás.Akkor is csináltam ha nem egyedül voltam,mindig megnéznek mások ez miatt,biztos gyogyósnak gondolhatnak,de nem érdekel,mert számomra jól esik hogy tudom hogy abban a pillanatban éppen megmentettem őket attól hogy átmenjenek rajtuk.Mert persze később is történhet velük baleset,de mindig látom hogy melyik irányba tartanak,és leteszem őket távol az úttól és lehetőleg távolabb a járdától is.
2021. márc. 2. 22:49
 16/35 anonim ***** válasza:
100%
vonathoz
2021. márc. 2. 22:51
 17/35 anonim ***** válasza:
79%

Vegetariánus vagyok, és egy "senki".

A senkit aki érti érti, aki nem, az nem.

2021. márc. 2. 22:55
 18/35 anonim ***** válasza:
100%

Összeszedtem 4 kutyát (3-ban volt chip, egyik feszt kijárós, egyet pedig menhelyre vittem, mert idiztetni nem tudtam 3 kan mellett egy ivaros negyediket)

Számos madarat szedtem össze, út mellől, balesetezett madarat, de szedtem ki rozsdafarkú fiókát sparheltcsőből.

Illetve kihűlés szélén álló denevért is.

2021. márc. 2. 23:18
 19/35 anonim ***** válasza:
72%

Dikk!!!

Első ízben vagyok 100%-on, pedig máskor mindig jön az anyázás, és a töröltetés. 17. vagyok, a "Egy...senki". :)

2021. márc. 2. 23:27
 20/35 anonim ***** válasza:
100%
15-ös vagyok:Leírom már a legeslegelsőt is amire emlékszek.Az összes alsótagozatos diákot elvitték egy ifjúsági táborba,én 10 éves voltam,és a táborban volt egy kis tavacska,a közepén pedig egy kis dombos részen volt egy kutyamama nyolc kiskutyájával.Nagyon féltettem őket,mert láttam hogy csak forognak körbe,nem tudták hogy hogyan jöjjenek el onnan.Azt se tudom hogyan kerülhettek oda,csak sejtem hogy amikor mi bementünk a táborkapun,a felsőtagozatos diákok akkor csomagoltak,gondolom valamelyikük,vagy többen is átvitték őket szemétségből és utána ott hagyták őket.Mindenki csak nézte őket,hívták hogy ússzanak ide,én kb. egy fél óra után beleuntam a tehetetlenségbe,levettem a cipőmet és a zoknimat,és belegyalogoltam a vízbe,pedig úszni nem tudtam,most se tudok,de akkor nem érdekelt,pedig a félsz bennem volt rendesen,mikor már a nyakamig ért a víz,és mikor léptem még párat,már csak úgy kaptam levegőt hogy fölfelé emeltem a fejemet,hogy a szám kint legyen a vízből.Megálltam és elgondolkoztam mit tegyek,ők már csak kb olyan 2-3 méterre lehettek,a part viszont sokkal messzebb,és tisztába voltam vele hogyha nincs szerencsém,és tovább süllyed akkor hiába próbáltam őket megmenteni,mert én is meghalok,mivel az összes gyerek ott volt a parton és bámultak,várták hogy mi lesz,úgylátszik egyiknek se jutott eszébe se hogy legalább szóljon valamelyik tanárnak,vagy más ottartózkodó felnőtt embernek.De mivel még itt vagyok,ebből lehet tudni,hogy rettentő nagy szerencsém volt és nem nagyon süllyedt már lentebb,csak még egy picit,de fölágaskodtam a lábujjaimra,így legalább a fejem is pár centivel kintebb volt a vízből.Odaértem hozzájuk,és kettesével kivittem a partra őket és odaadtam a többi gyereknek,legutoljára pedig az anyakutyát vittem át.Nem akartam őket otthagyni,és elhozhatni se hozhattam volna el,mert azt mondták az ott dolgozók hogy odavalósiak.Nagyon szégyelltem magam és bűntudatom volt ez miatt sokáig,mert biztos voltam benne hogy ha nem figyelnek rájuk,akkor biztos hogy belefognak fulladni előbb-utóbb a tóba.És mivel már akkor is nagyon lelkis voltam,akkor jött rám egy kényszerbetegség,hogy mindent 8-asával csináltam,mert azt hittem hogyha így teszek akkor majd a kiskutyáknak nem fog semmi bajuk esni.Később,pár évre rá ez abbamaradt nálam,mikor már nagyobb lettem,viszont most ahol lakok,kb. max. fél órányira van innen az a tábor,sokszor mentem arra kutyasétáltatáskor,és még így kicsivel több mint 2 évtized után is rossz volt arra gondolni,mikor benéztem és láttam a tavat,hogy ott kellett egymagukra hagynom szegénykéimet.
2021. márc. 2. 23:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!