Mit tennétek, ha az Észak-koreaiak helyében lennétek?
Akinek nem ismert még: betiltották a kutyatartást, a kutyákat le KELL adni az éttermeknek.
Bár úgy tudom, hogy csak a fővárosban, szóval talán a vidékre cipelés megoldás, de ki tudja meddig, mikor találják ki az egész országra kiterjedően.
Én szerintem előbb végeznék magam itthon fájdalommentesen a kutyámmal, semmint hagynám hogy elvigyék, azt se tudja mi történik vele épp, féljen, várjon engem úgy, hogy sohasem tudok érte menni többet, aztán egy hentes kezére jusson.
Borzalmas, undorító, nem is találok szavakat, komolyan a könnyeim potyognak ha csak belegondolok.
Nem vagy a helyükben, szóval feleslegesen képzelődsz. Túl naív vagy, fogalmad sincs milyen egy diktatúrában élni, és hogy mire képes az ember életösztöne. Pár hónap egy munkatáborban és ha túléled még meg is ennéd a kutyádat sőt megköszönnéd az ebédet. Nálad keményebb embereket is megtörtek már, megvannak rá a módszereik, hidd el.
Ezt ott kb. mindenki tudja és retteg is rendesen, tehát nem fogja az életét kockáztatni egy kutya miatt. Egy olyan társadalomban főleg nem ahol egyrészt eleve nincsenek agyonkényeztetve a kutyák, másrészt az emberek időnként a saját családtagjaikat is képesek elárulni, hogy mentsék magukat.
32. Nagyon könnyű ilyet mondani egy olyan társadalomban, ahol ez a veszély senkit nem fenyeget és még a közelébe se jár senki soha. Vannak nálunk is rosszul táplált emberek, de azért éhen nem kell halni senkinek van elég segélyszervezet meg végső esetben elég kaja szimplán a kukában. Pont ezért szerintem nem tudod elképzelni, hogy milyen az amikor hetek óta nem ettél és nem jutsz élelemhez. Az embereknél ilyenkor a túlélési ösztön mindent legyőz és hamar eltűnik a szentimentalizmus és minden civilizációs tanult séma. Ilyen helyzetben az ember a kutyaevésnél nagyobb tabukat is ledönt és pl. simán megeszi a másikat is, lásd az Andokban lezuhant rögbicsapatot.
Ha egy néptelen helyen kerülnél ilyen helyzetbe a kutyád szinte biztosan megszökne és megpróbálna vadászni vagy rosszabb esetben rád támadna.
Észak-Koreára visszatérve, ha rá akarnának bírni, hogy megtedd, mert úgy látják, hogy ez megtörne, akkor rá is bírnának. Ennél rondább dolgokra is rávesznek embereket ilyen diktatúrákban.
33-as. Az Andokban nem öltek meg senkit. Azok az emberek meghaltak a zuhanáskor, nekik már mindegy volt, abban a szituban én is ettem volna embert.
Emberek pont azért éheznek a végletekig, mert azt, aki számukra tabu, nem eszik meg. Nem fognak embert ölni, ha éheznek, pedig nyilván megehetnék a szomszédot is. Az, akinek a fejében a kutya mint társ, legjobb barát szerepel, annak a kutya megölése és megevése akkor is tabu lesz, ha lehullanak a tanult sémák és minden más szentimentalizmus megszűnik. Akinek a kutya csak egy házőrző, vagy egy kellék az udvaron, az biztosan megenné, ha az élete múlna rajta.
A kutyám, akit egyébként néhány hete temettem el, hidd el, hogy inkább éhen halt volna mellettem, de akkor se evett volna meg. Soha egyetlen ember sem szeretett engem olyan kitartóan, mint ő a 17 év alatt és soha senkinek a szeretetében és ragaszkodásában nem bízhattam annyira, mint az övében. Soha nem gondoltam rá lehetséges táplálékként és akkor sem tettem volna, ha a gyerekem élete múlt volna rajta!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!