Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Mit tennétek, ha az Észak-kore...

Mit tennétek, ha az Észak-koreaiak helyében lennétek?

Figyelt kérdés

Akinek nem ismert még: betiltották a kutyatartást, a kutyákat le KELL adni az éttermeknek.

Bár úgy tudom, hogy csak a fővárosban, szóval talán a vidékre cipelés megoldás, de ki tudja meddig, mikor találják ki az egész országra kiterjedően.

Én szerintem előbb végeznék magam itthon fájdalommentesen a kutyámmal, semmint hagynám hogy elvigyék, azt se tudja mi történik vele épp, féljen, várjon engem úgy, hogy sohasem tudok érte menni többet, aztán egy hentes kezére jusson.

Borzalmas, undorító, nem is találok szavakat, komolyan a könnyeim potyognak ha csak belegondolok.

2020. aug. 19. 23:29
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
89%

Érdekes a kérdés bár, de ezekre a mintha-típusú kérdésekre azért nem könnyű válaszolni, mert attól függ... A kérdező elképzel bizonyos körülményeket, előzményeket, a válaszolók meg egyenként részben más körülményeket és előzményeket...

Ennek fényében válaszolok a saját elképzelésem szerint, mert nincs lehetőségem belelátni a kérdező fejébe.

Először is, számomra logikusan következik a szituból, hogy nincs is idő megszeretni egy kutyát, hiszen hamar elviszik.

Azt meg nem értem, hogyan születnek kutyák É-Koreában, ha mielőbb elviszik az összeset. Vagy meghagynak minden sarkon egy kant és egy szukát, hogy tudjanak párzani? Ha ez nincs így, akkor kihalnak abban az országban a kutyusok, és akkor nem lesz mit elvinniük.

Szóval kérdésesek ezek a körülmények is. Meg az is, hogy a képzelt szitu az, hogy ha egy magyar állampolgár egyszer csak É-Koreában találná magát a kutyájával? Mert akkor ez hasonló helyzet, mintha a szeretett házikedvencét valakinek bántalmazzák akár itt, Magyarországon, és megölik.

Az se éppen kellemes...

Számomra egyik kultúrában se pozitívum a gyilkosság, legalábbis a kifejezetten érző lények (gerincesek) esetén.

A többi lény nem sok örömet képes érezni, se jelentős szenvedést, és rövid életű (rovarok).

De a rovarokat se ölöm meg, csak ha már pl szúnyoginvázió van. A legyeket ki tudom kergetni, a darazsakat elfogom pohárral, és kint kiengedem.

Szerencsére Koreában nem sütik meg a legyeket. Hacsak nem a szúnyogot, ha ismerik a magyar gyermekdalt: "megfogtam egy szúnyogot, nagyobb volt egy lónál, kisütöttem a zsírját..."

Mindenki maga dönti el, hogyan vélekedik és mit miért csinál. Én vegetáriánus és állatvédő vagyok.

2020. aug. 20. 00:45
 22/35 anonim ***** válasza:
80%
Nem viszik el mindig a kutyákat, eddig boldogan éltek a gazdáikkal. Most találták ki hirtelen ezt az agyament baromságot, hogy be kell szolgáltatni őket.
2020. aug. 20. 00:56
 23/35 anonim ***** válasza:
90%

,,A burzsoá társadalmak szórakozásának nevezte Kim Dzsongun a kutyatartást, ezért betiltotta azt Észak-Koreában – adta hírül a dél-koreai The Chosunilbo - A kutyák egy része államilag fenntartott “állatkertekbe” kerül, vagy akár éttermeknek adják el."

A döntésnek nincs köze az éhezéshez.

Az észak koreaiak helyében nem tudom mit tennék, nem ismerem az ottani lehetőségeket, amit lehet mindent megpróbálnék, hogy megmentsem a kutyámat. Ott még más városba utazni/menekülni sem egyszerű... Nehéz kérdés.

Innen nagyon furcsa és egyben szomorú is, hogy ezt meg lehet tenni, hogy csak úgy kötelező és kész ad le a kutyádat.

2020. aug. 20. 00:56
 24/35 anonim ***** válasza:
71%

"Tudom, hogy engem is lelőnének."

Nem valószínű, eleinte legalábbis nem. Szökött északkoreaiakkal láttam doku filmet. Elmondták, hogy aki nem tartja be a szabályokat teljesen, hamarosan elfogják, munkatáborba kerül, és rendszeresen kínozzák. Ha egyből megölnék, nem tudnák az embert megkínozni.

Borzalmas lehet ott a helyzet.

Bár sose tudhatjuk, hogy mikor ki a tégla. Manapság sajnos világszerte könnyű lefizetni a legtöbb embert "egy kis" károkozásért, hazugságért, sok kicsi ártás sokra megy alapon... Számos példa volt már rá. Tehát elvileg az sem kizárt, hogy felbérelnek délkoreaiakat, hogy szökött északkoreainak vallják magukat a riport kedvéért és feketítsék be (még jobban) É-Koreát.

Még az se kizárt, hogy igaz a hír, és, teszem azt, hatalomféltésből gyűjtik be szegény kuttyokat, mert ugye... mi van, ha egy másik kutya kiüti a nyeregből az éppen aktuális diktátort... "Meg kell ölni minden újszülött Jézus Kuttyust", hogy idézzem a klasszikusokat...

Sőt, ha belegondolunk, nincs is olyan rossz dolga az ottani embereknek, hiszen senki se érzi magát kutyául, különben már pusztán ezáltal elvinnék, megsütnék és megennék őket, ami pedig tudtommal ott nem szokott megtörténni. (Hollywood-ban sajnos igen... Erre már túl sok a bizonyíték, bár semmi se 100%.)

2020. aug. 20. 00:58
 25/35 anonim ***** válasza:
70%

Ne próbáljátok meggyőzni, mert kissé ütődött a kérdező.

Mit jelent az, hogy ha mi magyarok a helyükben lennénk? Tehát ha itt is olyan szintű éhezés lenne? Vagy olyan kultúrában nőttünk volna fel, ahol a véleményszabadság annyit jelent, hogy egyetérthetsz azzal, amit a Kedves Vezető mond vagy mehetsz a munkatárbora?

Aki ilyen kérdést feltesz sajnos fingja nincs a világról vagy arról, hogy Észak koreában meg a vuhani piacon a kutya nem a cukker házikedvenc szerepét tölti be, hanem ha tartják, akkor hasznonért tartják, vadászatra, házőrzésre és ha ezekre nem alkalmas, akkor levágják, mint mi a disznót. Ők nem európai emberek, az ő fejlődéstörténetünkben semmiféle szerepet nem tölt be a kutya, ami miatt az ember barátjaként tekintenének rá.

2020. aug. 20. 01:24
 26/35 anonim ***** válasza:
7%
Mi rz a kategória...?
2020. aug. 20. 01:30
 27/35 anonim ***** válasza:
80%
ott még a kutyakakit is le kell adni, azzal trágyázzák a babföldeket
2020. aug. 20. 01:31
 28/35 anonim ***** válasza:
87%

26. Most másról van szó:

,,..elkobzására vonatkozó döntését az észak-koreai vezér, aki szerint, “akik csupán kedvtelésből tartanak kutyát...

A lap állítása szerint, ugyan nem mondhatnak ellent a diktátornak, de többen felháborodásukat fejezték ki a döntés ellen."

Forrás: [link]

2020. aug. 20. 01:33
 29/35 anonim ***** válasza:
55%
Csak áttekertem a kérdést, de valszeg én is... ha lehetne bedrogoznám magam aztán neki mennék egy tigrisnek xDD
2020. aug. 20. 02:15
 30/35 anonim ***** válasza:
100%
A helyzet az, hogy nyilván belehalnék ha az imádott kutyámat be kellene szolgáltatnom azzal a céllal, hogy megegye valaki de ha ellenkezem ez ellen akkor mehet az egész családom munkatáborba és a kutyát ugyanúgy elviszik és megeszik. Nem igazán van választási lehetőség akkor is ha ez nagyon szarul hangzik. Ott meg a népnek kuss a neve, diktatúra van, ha elmondod suttogva a falnak, hogy ez mekkora görénység másnap kopogtatnak az ajtódon, bevernek egy teherautóba aztán mehetsz végigsínylődni a hátralévő életedet... Vagy, nyelsz egy nagyot, odaadod a kutyát és éled tovább az életedet normálisan, már amennyire ez ott lehetséges. Rejtegetni pedig felesleges, szerintem a 4 sarkából kifordítják a házat ha kell és még jól meg is kínoznak amiért hazudtál. Hidd el, lesz az a szomszéd aki egy kiadós verés után bevallja, hogy kinek van kutyája az utcában vagy lehet egy sima besúgó is megteszi ezt önként és dalolva. Sakk-matt.
2020. aug. 20. 22:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!