Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Online rendelhető élelmiszerek...

Online rendelhető élelmiszerekre épülő vállalkozás?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Az utóbbi időkben gondolkodtam egy ilyenfajta vállalkozás alapításán. A koncepció: az emberek online vásárolhatnak élelmiszereket, háztartási kiegészítőket. Tudom, hogy ezt már használja 1-2 hazai cég is (Pl.: Tesco, Auchan stb.) de én elég friss és jövedelmező dolognak látom ezt az online piacon. A költségekkel nem igazán vagyok egyelőre tisztában, raktárbérlés, dolgok beszerzése, papírok stb. gondolom ezekre menne el a legtöbb pénz. Úgy számoltam 6-7 millió elég lenne az üzlet beindítására. Szerintetek?

2019. júl. 14. 15:13
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
42%

"Jó az ötlet, van rá igény, van ambíció, van némi pénz, itt már csak befektetett munka kell és kitartás, de a magyar ember inkább borúlátó, "úgysem sikerülne" alapon inkább bele sem kezd, és erre biztat másokat is."

Más f***val könnyű a csalánt verni, érdemesebb kicsit utána nézni hogy megéri-e mielőtt milliókat belefektetsz valamibe. Nyilván ha lenne piac rá akkor már millió élelmiszer webshop létezne. Egyszerűen nem éri meg parizert szállítani Markotabödögére pár unatkozó kismamának.

2019. júl. 15. 19:04
 22/27 anonim ***** válasza:
17%

Pontosan erről a mentalitásról beszéltem.

Ha soha senki nem kezd bele, persze hogy nem fog bejönni.

Tudod, kockáztatni kell.

Szándékosan nem akarod érteni és jössz a hülye példáddal. Nem 10 deka párizsit kell kiszállítani. Ki lehet ezt találni, csak nem így kell hozzáállni, ahogy te.

Minimum rendelési összeg még akkor is van, ha az 1000 forintos pizzádat rendeled meg ebédre a munkahelyedre.

Tudja, mennyiért veszi meg a nagykerbben. Tudja, mennyiért fogja feltenni a saját webshopjára. Úgy kell kiokoskodni a minimum összeget, hogy már eleve meglegyen a haszna, aztán sok kicsi sokra megy.

De te úgyis mindenbe bele fogszu kötni és szerinted ez egy halott ötlet. Nem számít, hogy ebbe az irányba tart az egész világ, úgyis megmagyarázod, hogy miért ne működhetne. De szerencsére vannak, akik belevágnak, és ők meg bebizonyítják, hogy de igen, működik. :D

Írtam sok példát.

Mi lett volna, ha anno a google alapítója rád hallgat, és bele sem vág, mert kishitű? Ahogyan te is. Ha neked nincs nagy ötleted, vagy nem vagy ambíciózus, akkor más se legyen, igaz? A nyakamat rá, hogy alkalmazott vagy, beosztott, aki már belefásult a munkájába és kiégett. Semmi pozitív nincs benned, csak panaszkodsz és fikázol mindent. Részemről lezárva, azt csinálsz, amit akarsz, de soha semmi új és semmi innovatív nem történne a világon, ha ilyen lenne mindenki, mint te. Szerencsére nem ilyen.

2019. júl. 15. 19:24
 23/27 anonim ***** válasza:

"Mert igen, külföldön segítik a vállalkozásokat és nem adóztatják agyon."

Te valahol máshol élsz, mert ma ebben az országban akkora adókedvezmények vannak, hogy most éri meg csak igazán munkaadónak lenni.

Biztos viccből jönnek be az újabb és újabb nagy cégek.

"könnyű tanácsot adni"

Bocs már, de a kérdező tanácsot meg véleményt várt, ezért írta ki a kérdést.

Szerinted senki ne vállalkozzon, mert úgyis belebukik?

Ha te nem vennél tőle, akkor más se vegyen? Másnak se könnyítse meg az életét?

Igen, egy magyar céget írtam, de közben meg egy csomó mindent kihagytál, amire nem tudtál reagálni.

Írhattam volna 200 magyar start-upot is, írtam, hogy tessék nyugodtan forgatni a Forbes-t, és meglátod, mennyi sikeres és ambíciózus fiatal magyar van. De nem, neked fogalmad sincs.

Nem én kezelem a kérdező pénzét és nem én hozom meg helyette a döntést, de az fix, hogy ez egy olyan dolog, amire van kereslet, és egyelőre nincs mindenhol az országban kiaknázva a lehetőség.

Ha pl azt írná, új mobilszolgáltatót szeretne alapítani, azt írnám, ne tegye, már lefedett a piac 100%-ban, a nagyokkal úgysem tud versenyezni, mert nincs olyan szolgáltatás, amit ők ne adnának. De jelen esetben olyan dolgot kínálhatna, amit jelenleg bizonyos régiókban - 19 megyéből mondjuk 18-ban, de lehet hogy csak 15ben - a nagyok nem csinálnak. MÉG. Mert fognak, ez tuti.

Kicsit utánanéznél, ezt a házhozszállítást csak 1-2 éve vezették be a nagyok is, és rohamosan terjeszkednek, sőt ők maguk nyilatkozzák, hogy az a céljuk, hogy az egész országot (minden elérhető országot) lefedjenek. ehhez folyamatosan keresik a lehetőségeket.

Teljesen biztos vagyok benne, hogy belátható időn belül hozzám is el fog jutni a Tesco, mert nekik is ez az érdekük.

A kis városom, amiről írtam, nem olyan kicsi, ahogy te elképzeled, nem egyedül lakom itt, nem egyedül használom a netet, nem egyedül vagyok dolgozó nő, nem egy kismama vagy nyugdíjas él a környéken.

Kb 20000 lakos van, és még nem beszéltünk a többiről. A megyében van kb 80 település, de a szomszéd megyében meg 300. Tesco van kb 4 helyen a 80-ból, a többi esetben szerencsés, ahol van Aldi vagy Lidl, mert nekik jó áraik vannak.

A maradék kb 60 településen csak a helyi kisboltok vannak, amik viszonylag drágák.

Gondolom azt sem látod be, hogy ma már a nagymamák is neteznek, nekem a nyugdíjas apukám egész nap a neten lóg, az aktív, dolgozó korosztályról meg ne is beszéljünk. Nincs mindenkinek kedve még munka után elmenni a nagyvárosba a Tescoba, hogy este 7-re érjen haza, főleg ha gyerek is van. (ami azért a legtöbb helyen van, és ha hiszed, ha nem, a jövőben egyre több lesz).

Szóval ha olcsóbban meg tudja rendelni, akkor meg fogja, mert nem hülye. A legjobb reklám az, ha egy ismerős jó véleménnyel van valamiről. Ez marketing tanulmányok során alap. Egy barátod szavára jobban adsz, mint ha a tv-ben látod, hogy az új mosópor szépen mos.

És ha te a kis mucsajröcsögei CBA-ban - aminek nagyon rossz híre van - 279-ért veszed a cukrot, a barátod meg elmondja, hogy a Tescoból 199-ért rendelte, és házhoz vitték, nem az ő háta szakadt le tőle, sőt még a hűségprogram miatt plusz kedvezményt is kapott, akkor azt mondod, hogy legközelebb te is onnan veszed, nem a CBA-ból.

És akkor már úgyis veszel mellé egy csomó mindent, ez megint csak marketing, és kőkemény pszichológia.

De te úgyis megcáfolod ezt is.

2019. júl. 15. 19:39
 24/27 anonim ***** válasza:

"Tudja, mennyiért veszi meg a nagykerbben. Tudja, mennyiért fogja feltenni a saját webshopjára. Úgy kell kiokoskodni a minimum összeget, hogy már eleve meglegyen a haszna, aztán sok kicsi sokra megy."

Én csak azt nem értem már hogy ha ennyire egyszerű és ez a tuti biznisz, meg elég hozzá egy garázs, egy furgon meg egy metros kártya akkor miért nem kezdesz bele? Te lehetnél az új Zukkerberg

2019. júl. 15. 19:50
 25/27 anonim ***** válasza:

"Te valahol máshol élsz, mert ma ebben az országban akkora adókedvezmények vannak, hogy most éri meg csak igazán munkaadónak lenni.

Biztos viccből jönnek be az újabb és újabb nagy cégek."

De hiszen én is épp azt mondtam, hogy a MULTIK kapnak adókedvezményeket, a kicsiket nem segítik.

És nem, nem cáfolom meg, menthetetlen vagy, léptem.

Sem időm, sem energiám nincs ezen rugózni: fújd csak a magadét - meg sem hallod a másik embert.

2019. júl. 15. 19:55
 26/27 anonim ***** válasza:

# 17, ezzel nagyon mellélőttél, vidéki vagyok... Nem lenézésből írtam, hogy nem éri meg, hanem mert nem éri meg.

A fővárosban sokszor annyi ember jut egy négyzetkilóméterre, mint vidéken. Rengeteg a külföldi, és rengetegen élnek rohanó életet. Vidéki városokban nagyobb a nyugalom. Plusz sokkal többen kocsikáznak, hiszen ahogy te is írod, nehezebben elérhető nagyáruház, nincs olyan tömegközlekedés és kisebb a lakósűrűség.

Csak egy példa. Megyeszékhely vagyunk, a munkahelyem már nyaralóövezetben van, a belvárostól kemény 3 km-re, bőven városhatáron belül. Nagyságrendileg 10 cég szállít ki kaját a városban, az én munkahelyemre már csak 4 jön ki, ebből 1 ingyen, a többi 300-500 Ft-os szállítási díjjal hoz ki egy amúgy is drága pizzát (32 cm 1800). Belvárostól nagyságrendileg 10 perc. Nem éri meg. Pedig a kajakiszállítás eléggé bejáratott biznisz...

Nem azt mondom, hogy az online boltozás nem lesz egyszer sikeres. De kell mögé egy olyan hálózat, mint a tesco, auchan. Nekik is nehezen indul be, pedig van valamekkora nevük, raktáruk, személyi és gépi hátterük. 6-7 millióval ne ajánlgassunk már ilyesmit, teljesen értelmetlen.

2019. júl. 15. 20:21
 27/27 anonim ***** válasza:
10 km-re lakunk a várostól, ide már semelyik pizzázó nem hozza ki a pizzát (extra fuvardíjért sem), akkor mit akarsz te az élelmiszerfutárral? Okoskodsz itt össze vissza hogy ez az évszázad biznisze.
2019. júl. 15. 20:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!