Jövőre saját fagyizót nyitni?
A lényeg hogy most jöttünk haza olaszból és irtó jó fagyikat ettünk. Eszméletlen nagy mennyiségben is.
Mindig csak a 2 eurós tálkába kértük ami ott a legkisebb, de sokszor volt hogy én meg sem bírtam enni. Szóval törzsvendégek voltunk egy helyen és a fagyizósal beszélgetve adott recepteket és megmutatta hogyan csinálja ő a fagyit, a család szerint finom volt szinte minden íz.
A lényeg az hogy ha szeretnék ilyen fagyit csinálni és eladni a saját fagyizómba milyen engedélyek kellenek ?
Csinálhatom azt mint olaszban hogy nem gombócolom hanem egy spatulával beletömködöm a tégelybe/ tölcsérbe és úgy adom ? (mert álltalában 4-5 dkb egy gombóc nálunk ha jól tudom és szerintem ott simán adtak 2 euróért 15-20 dbg ot vagy még többet is)
"Csinálhatom azt mint olaszban hogy nem gombócolom hanem egy spatulával beletömködöm a tégelybe/ tölcsérbe és úgy adom ? (mert álltalában 4-5 dkb egy gombóc nálunk ha jól tudom és szerintem ott simán adtak 2 euróért 15-20 dbg ot vagy még többet is)"
Persze, csinálhatod - csak úgy hamar be is fogsz csődölni vele, sajnos, a magyar viszonyok között :-(
A fagyizó nyitásához szükséges engedélyek a google-ból könnyen kikereshetőek:
De nem ez lesz a fő problémád, hanem a pénztárgép, üzletberendezés beszerzése (pénz, pénz, pénz!), az adód és a járulékok kifizetése, ha nincs vendéglátós vagy cukrász végzettséged, akkor az alkalmazott fizetése, stb.
Arról nem beszélve, hogy a fagyizó igazából szezonális üzlet - az év többi részében miből fogsz élni?
"Vicces" ez a Gyakori:
a kérdező a kérdésére, hogy milyen engedélyek kellenek, csak az első válaszban kapott választ - mégis az van lehúzva 0-ára :-(
Felesleges itt normálisan válaszolni, úgy látom.
Én is mindig így járok, utolsó: vállalkozásellenes a hangulat.
Csak azt nem értem, ha így állnak hozzá, miért sírnak annyian, hogy itt milyen rossz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!