Ha KATA mellett újra elkezdek dolgozni (teljes munkaidő), akkor be kell jelentenem valamit, hogy havi 25ezret fizessek 50 helyett vagy automatikus?
Igen tudom. Ez a szakmám.
Egyéni vállalkozóknak a webes ügysegédet és a 19T101E nyomtatványt kell megjegyezni, ezeken gyakorlatilag bármit el tudnak intézni.
De katásnak nem kell könyvelő lol :D
Komolyan, ilyenkor nem érzitek, hogy mégiscsak kéne? Mi van, ha itt gyakorin rossz tanácsot kaptok? Akkor kinek a felelőssége? Elárulom: a tiétek, akik sajnáltok ötezret egy könyvelőre.
#3 Köszönöm, megvan!
#4 Akkor így jártam... amúgy csak kényszerből lettem EV, de már nem sokáig.
Magyarországon a vállalkozók elég nagy százaléka kényszervállalkozó. Sokaknak nem való ez, de nincs más választása.
Az meg, hogy így jártál...hát nem tudom, hogy mennyire mondanád ezt egy esetleges 200 ezres büntivel a nyakadban. Számoljátok ki az hány havi könyvelés...
Nemrég voltam túl egy 1,5-2 milliós adóhiányon, bírságon, meg többlet költségen ilyen könyvelő miatt.. Azért is mondom. Konzekvencia levonva, számviteli trv.-ben egyértelműen meg van határozva ev.-nek nem kötelező a könyvelő.
Más kérdés, hogy polgári peres eljárásban, mivel megbízási szerződés, behajtható a kár.
Én amúgy kötelezővé tenném minden vállalkozoinak a könyvelőt.
Másik oldalról pedig a könyvelőknek is kötelezővé tenném a felelősségbiztosítást.
Én könyvelőként mindenkivel kötök szerződést és számlát adok (igen, az utcáról betérő "csakazadóbrvallásomcsináldmeg" embereknek is).
Felelőségbiztosításom is van és kötelezőnek is kéne lennie. Sajnos nem az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!