Suli büfé vagy munkahelyi büfé? Budapesten, vagy vidéken (pl. győr, sopron, eger, debrecen stb)?
Kávén nem hinném, hogy akkora lenne a haszon lenne, mivel a reális árrés 250-300% szokott lenni, aminek csak egy része a haszon, vagy ahhoz már olyan színvonalú hely kell, aminek a költsége hatalmas.
pl. Büfében kihelyezett géppel bőven 100% alatt van az árrésed, ha sajátot használsz, akkor 1 kg kávéból 100 adagot hozol ki. Műanyag pohár , cukor, stb. egy kávé önköltsége 30-80 Ft, Nespressos géppel, lattékat már tudsz adni 350-ért is, ami kijön kb egy százasból önköltségen.
De a gép karbantatása, selejetezése értékcsökkenése is a tied.
Idei évtől a helyben készült ételek és kávéra, alkohol mentes italokra, helyben fogyasztás esetén 5% az áfa, amit érdemes átgondolni, mert sokat meg lehet vele spórolni csak áfán is.
De leginkább olyanba érdemes kezdeni, amihez értesz is, vagy reálisan elbír a bevétel, alkalmazottat. Ugyanakkor egy alkalmazott is jelentősen le is tudja rontani az eredményeket, lehetőségeket.
Szóval ami nekem pl. bevált, hogy legyen 5- 10-15 év szakmai tapasztalat és csak utána kezdjek a tevékenységbe. tisztán pénzzel is lehet, belevágni de pl. az egyik üzlethez pont olyanoktól hoztam el a fél teraszt árverésen, akik szintén iskolabüfét meg streetfood büfét vittek, Merci terepjéróval jártak, de a szakmai tapasztalat hiány miatt, volt egy 11 milliós NAV tartozásuk is, ahogy ők kérdezték tőlem : " De Te legalább értesz is ahhoz amit csinálsz?!" Mert ők ott b..ták el a kezdetekkor amiből ez lett. :-))
Eddig két iskolában dolgoztam mint tanár (összesen 18 évet). Mindkettőben kihalásos alapon lehetett büfézni. Én a pénztárgépbe beütni egyik büfést sem láttam. Így a vállalkozásuk gondolom papíron veszteséges volt. Mindkét helyen szolidan megélt a büfés, bár a pénztárcájukba nem igazán láttam bele.
Nem tudom, hogy máshol mi a helyzet én csak a tapasztalataimat írtam le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!