Az ellenőr mondhatja, hogy nem kér számlát?
Figyelt kérdés
Magamból kiindulva én szinte mindig hozzáteszem fizetéskor, hogy számlát nem kérek. Számomra tök fölösleges, úgyis megy a kukába, akkor minek vegyem el? Most készülök én is egyéni vállalkozni, piacozni fogunk. Számlák alapján fogunk adózni. Kérdésem, hogy ha egy vásárló kijelenti, hogy nem kér számlát, és ezek után nem is adok, megbüntethetnek? Vagyis egy ellenőr mondhatja, hogy "köszönöm, számlát nem kérek!" ? Esetleg ha csak odaadja pontosan az árát és már lép tovább, nekem kötelességem utánaszólni, hogy hé, számla! -? Pár ezres tételekről van szó amúgy, nem akarok rajta annyira mókerolni, csak ha ilyen szituáció van, nem tudom, mi a teendő2018. aug. 20. 23:13
21/22 anonim 

válasza:

Én sem tudom, hogy mit tartasz undorítónak?
Politikát félre téve: Van szabály arra, hogy az ilyen-olyan módon megszerzett bevételed milyen módon adózik, járulékozik, mit vár cserébe az állam. Erről tudsz. Átgondolod, és eldöntöd, hogy megéri neked vagy sem azt a bizonyos tevékenységet csinálnod azzal a feltétellel, amit szabtak.
Ez nem undorító, hanem egy felelősségteljes döntés kérdése. Gondolom, Te is szeretsz nyugodtan aludni...
22/22 A kérdező kommentje:
igen, ezért is dolgozom bejelentve. Ugyanakkor ha én eladnék X dolgot 3500-ért, te meg is vennéd, mert annyit szánnál rá - helyett az van, hogy 3500at szeretnék érte, de 6000-ért árulom, hogy legyen rajta adózás után is haszon, te meg ennyiért már nem veszed meg, mert ennyid nincs rá, sajnálod rá. Az a legszebb, hogy annyiért, amennyiért árulni kéne, én sem venném meg. Így én is bukok, nem tudok eladni, nem lesz plusz bevételem, te is buksz, mert esetleg nagyon tetszik, vagy a gyerekednek nagyon tetszik, de nincs rá, és az állam sem nyer rajta. Ugyanakkor, ha 10%-ot kéne befizetni, sokkal jobb lenne hosszabb távon mindenkinek. Na, erre írtam, hogy szerintem undorító.
2018. aug. 23. 17:30
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!