Az ellenőr mondhatja, hogy nem kér számlát?

A NAV ellenőr pont, hogy megpróbál majd behúzni a csőbe!
Viszont ne keverd a dolgokat.
Van számla és van nyugta.
NYUGTÁT KÖTELEZŐ adni mindig, mindenknek akár mit is mond. Megírod és a visszajáróval együtt adod át. Ha meg otthagyja akkor otthagyja.
ÁFÁS SZÁMLÁT csak külön kérésre kell kiállítani!

"ha jól értem, nem mondhatja, hogy nem kéri"
Nem mondhatja.
Megveszi, és elhúz a helyszínről a nyugtaadás előtt, miközben a melletted lévő standon ácsorog a társa. Az ellenőr, aki elhúzott tőled, egy perc múlva visszajön, ő is és a társa is felfedik magukat, és már írják is a jegyzőkönyvet. Ha adtál nyugtát és utánaszóltál, hogy itt a nyugta, akkor arról, ha pedig meg sem írtad a nyugtát, mert elszalad, akkor meg arról. De ekkor már úgy megbuktál, mint rottenbiller, és akkora büntit kapsz, hogy attól koldulsz.
[A debreceni klinikatelepen lévő zöldségesnél egy napon kétszer egymás után volt ellenőrzés. Elsőre egy százezres bírsággal megúszta a nyugta adási kötelezettség elmulasztását. Másodjára egy népviseletbe öltözött cigányasszony volt a próbavásárló, 5 deka mogyorót vett. Az ellenőr 5 méterről figyelte. Pár perc múlva visszamentek... Egymilliós bírság lett. Egy hétre bezárták, sárga szalaggal körülkerítették, és nagy cédulán volt kitéve a bezárás oka, akkor még APEH-es pecséttel. Na, tanult a súlyos leckéből, azóta, ha egy kisebbségi gyerek ellop egy almát és elszalad vele, a zöldséges rögtön kezdi írni a nyugtát...]
"Számlák alapján fogunk adózni. " Még szép... :)
ezt arra értettem, hogy nem KATA szerinti adózás lesz, lehet rosszul fogalmaztam, hanem bevétel-kiadás különbözetének a felét kell becsengetni. A KATA sajnos nekem nem jó, mert év közben csak pár eladás lesz elvétve, inkább ünnepekkor lesz több előreláthatólag, így viszont a KATA nem jó, az fix 25e havonta, és esélyes, hogy annyi bevételem nem is lesz belőle. Igazából csak azért akarom, hogy legalább a fonalak ára megtérüljön.
11nek meg. Leegyszerűsítem neked. A kérdés lényege, hogy tudok minél kevesebbet becsengetni az államkasszába, ami által minél kevesebbet fognak lopni nálam sokkal feljebb lévő emberek. Az nem zavar, igaz??? Annak kell csak beszólni, aki esetleg EGY ÉV ALATT megkeresett kb 150e forintjának a felét nem szeretné odaadni mosolyogva, miután a 250br fizetésből 166-ot visz haza szociális munkásként. Veregesd magad vállon, hogy jól megmondtad.
Többieknek köszönöm, mindenkinek megírom, aztán ha jobban megy majd mint gondoltam, váltok KATA-ra.

Fontos az árút nem adod át, amíg nincs a nyugta megírva. Majd a visszajárót ráteszed a nyugtára.
Szoktak azzal is védekezni, hogy nem tetted elérhető helyre, azért is büntetnek.
Vagy a termék alá.
Hiába mondja nem kell, írjál. Legyen pecsét, hogy azt a részt gyorsan ki tud tölteni, aztán az összeg, letéped, és szépen a visszajáróval együtt add oda.
200 ezerre büntetnek, szóval érdemes odafigyelned, és a fizetésnél ez legyen a legfontosabb a pontos visszaadás után.

"A kérdés lényege, hogy tudok minél kevesebbet becsengetni az államkasszába, ami által minél kevesebbet fognak lopni nálam sokkal feljebb lévő emberek. Az nem zavar, igaz??? Annak kell csak beszólni, aki esetleg EGY ÉV ALATT megkeresett kb 150e forintjának a felét nem szeretné odaadni mosolyogva, miután a 250br fizetésből 166-ot visz haza szociális munkásként. Veregesd magad vállon, hogy jól megmondtad."
Kérdező, van igazságod abban, amit mondtál, csak épp azt az egyet felejted el, hogy szociális munkásként nem végzel termelő munkát, az államtól kapod a fizetésedet , amit viszont a MI ÁLTALUNK BEFIZETETT ADÓból biztosítanak. Tehát mi befizetjük az adót, hogy Neked legyen fizetésed.
Megjegyzem nekem, vállalkozóként, nem is marad nettó 160 ezer ft-om az adó befizetése után - de ez már az én bajom, tudom :-) (nem, kell nekem ugrani, hogy milyen vállalkozó az, akinek ennyi pénze sem lesz belőle, mert előre mondom a választ: beteg. Nemsokára műtenek, tehát nem tudok teljes kapacitással dolgozni :-( )

"A kérdés lényege, hogy tudok minél kevesebbet becsengetni az államkasszába, ami által minél kevesebbet fognak lopni nálam sokkal feljebb lévő emberek."
Igen, a kisstílű tolvajok mindig azzal nyugtatják magukat, meg azzal védekeznek, hogy bezzeg a sokkal feljebb lévő tolvajok mennyivel többet lopnak! A baj csak az, hogy pontosan ezért van ennyi tolvaj felsőbb szinten, mert érzéketlenek vagyunk a lopásra, hiszen mi is kicsit tolvajok vagyunk. Lophat bármennyit Mészáros, arra nem az lesz a válasz, hogy akkor elküldjük a sleppjét a francba, hanem mi is lopunk, és akkor meg is nyugodott a lelkünk.
Jól van. Ha jól érzed magad attól, hogy ezt most leírtad, egészségedre utolsó.
Többieknek köszi, fogok írni mindenkinek, még akkor is, ha amúgy undorítónak tartom az egészet

"Többieknek köszi, fogok írni mindenkinek, még akkor is, ha amúgy undorítónak tartom az egészet"
Nem tudom, mit tartasz undorítónak, de egy dolgon gondolkodj el: ha ugyanazt csinálod (bevétel eltitkolása, adócsalás), akkor PONT OLYAN LESZEL, mint azok, akikre fújsz (a fejesekre). Tehát semmiben nem fogsz különbözni tőlük - na jó, de igen, mert te kicsiben csinálod. Csak az a tapasztalatom, hogy a kisember mindig hamarabb megbukik, mint a fejesek (mert ott már van pénz, hatalom).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!