Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Véleményet várok hogy szerinte...

Véleményet várok hogy szerintetek megérné-e hogy otthon főzök más embereknek naponta pénzért cserébe? Úgy jött fel az ötlet hogy naponta hallom "jajj már megint mit főzzek ma? ". Jó ötlet lehet?

Figyelt kérdés
2018. máj. 27. 14:39
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:

Itthon főznék saját lakásba,mondjuk ami itthon van kaja azt több adagba.

Lehet hülyeség,csak tervezgetek, elakarom kerülni a napi robotot.

2018. máj. 28. 08:36
 22/26 anonim ***** válasza:
78%

Nézd, ez nem így megy, hogy itthon főzök, ami van, csak több adagban: szigorú élelmiszer higiéniai előírásoknak kell megfelelni, vállalkozás keretében működtetni.

Az oké, hogy most végzel a suliban, de ettől még nem leszel egy nyereségesen működő vállalkozás.

Mint írtam, hajnalban fel kell kelned, árut beszerezni: (kocsid van?) nekiállni főzni, stb. Végiggondoltad Te azt, hogy ha 14 emberre főzöl pl. egy paprikás krumplit, akkor hány kg krumplit kell meghámoznod, mire el tudsz kezdeni főzni? Kiszámoltad már, hogy kb. mennyibe kerülne az alapanyag, tányérok, poharak, (amik folyamatosan törnek),mennyibe a villany/gáz, az adó és végül mennyiért tudnád eladni, hogy nyereséged is legyen rajta a havi min. 50 ezer ft kifizetése után?

Gyanítom, hogy ebbe még nem gondoltál bele....

Azt javaslom, kezdetnek menj el dolgozni BÁRHOVÁ, ahol gyakorlatot szerezhetsz, rálátsz a vendéglátás mikéntjére és utána esetleg érdemes gondolkodni ilyenen.

ja, és akkor még csak egy féle ételről beszéltem, de szerintem legalább 3 féle ennivalónak kellene lennie ahhoz, hogy egyáltalán bejöjjenek az emberek (ebből 1 legalább vegetáriánus étel)

El akarod kerülni a napi robotot? Szerinted naponta 14 emberre egyedül árut beszerezni, előkészíteni, főzni, kiszolgálni, elmosogatni, letakarítani utánuk kb. hány órás munka lenne? garantálom, min. 10

2018. máj. 28. 11:16
 23/26 A kérdező kommentje:

Köszi a választ!

Hát belegondoltam ezekbe,de szerintem ez olyan hogy el lehet indítani kicsiben. Ja ez nem olyan hely lenne,ahol beülnek az emberek.

Nyaranként dolgoztam egy kis étterembe,és hétköznaponként kb 350 adagot kiszállítottak ott 900 Ft volt egy adag,de ha egy embert kell eltartania, akkor szerintem lehet olcsóbban adni.

De persze,értelek teljesen.

2018. máj. 28. 11:49
 24/26 anonim ***** válasza:
71%

"Hát belegondoltam ezekbe,de szerintem ez olyan hogy el lehet indítani kicsiben. Ja ez nem olyan hely lenne,ahol beülnek az emberek."

Akkor mégis hogy gondoltad? Mert már a 3.-ik oldal válaszadásnál tartunk, de eddig egy szóval sem említetted, hogy kiszállításról lenne szó. Arra gondoltál? érte jönnének? mert mint írtuk, a lakásétteremnél nem lehet kiszállítani, csak helyben fogyasztani.

Na, akkor kezdjük elölről az egészet: PONTOSAN mit is szeretnél csinálni? Otthon megfőzöd az ennivalót - és utána? Hogyan tovább? Odajön és elviszi? Kiszállítod? Mert lakásétterem keretében szerintem egyiket sem lehet. Szóval hogy?

2018. máj. 28. 12:15
 25/26 A kérdező kommentje:
Elvitelre,igen,és lett kérdezve: van jogsim és autó is igen. Az egyértelmű hogy hivatalosan nem lehet,mert egy csomó mindennek meg kellene felelnie pl a konyhának.
2018. máj. 28. 12:25
 26/26 anonim ***** válasza:
83%

"Az egyértelmű hogy hivatalosan nem lehet,mert egy csomó mindennek meg kellene felelnie pl a konyhának."

Akkor? Eleve illegálisan akarod csinálni?

Nem ajánlom... Ha bárki akár csak egy hasmenést kap - lehet, nem is a Te kajádtól, csak "felnyom" - akkor csúnya büntetés lehet a vége.

NÉBIH megbüntet, a NAV meg még arra is képes, hogy vélelmezett forgalom után vet ki adót - azzal pedig tutira nem járnál jól...

2018. máj. 28. 12:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!