Véleményet várok hogy szerintetek megérné-e hogy otthon főzök más embereknek naponta pénzért cserébe? Úgy jött fel az ötlet hogy naponta hallom "jajj már megint mit főzzek ma? ". Jó ötlet lehet?
Kérdező, bejárónőnek nevezik, amit akarsz, van aki főz-takarít-vásárol, van, aki csak takarít vagy főz, van, akinek megéri, van, akinek meg nem. A nyugger übertapasztalt és időmilliomos háziasszonyokkal nem tudod felvenni a versenyt.
Engedélyek, legálisan csinálni? Ne röhögtessetek.
# 9
Ha szalmonellás a tojás, az már rég rossz. Egyébként meg sütésre-főzésre a szalmonella elpusztul, és teljes a biztonság. Nyersen fogyasztott cuccok esetén van értelme a szalmonella veszélyeiről beszélni, de ott meg nem tudod garantálni, hogy a szar lemosásával egy szalmonellafertőzött tojást tökéletesen megtisztítod.
Amit kérdezel az a lakás étterem kategória
De akkor ott is kell elfogyasszák nálad. Tojás fertőtlenítés már nem követelmény
A tojás elôkészítése alatt a héj tisztí-
tását, fertôtlenítését értjük. A vendéglá-
tó-ipari termékek elôállításának és for-
galomba hozatalának élelmiszer-bizton-
sági feltételeirôl szóló 62/2011. (VI. 30.)
VM rendelet hatálybalépésével meg -
szûnt a tojás kötelezô fertôtlenítése. A
fertôtlenítés szükségességét az étkezte-
tô vállalkozás dönti el, annak függvé-
nyében, hogy milyen ételt készít, ill. mi-
lyen fogyasztói csoportot étkeztet. Köz -
étkeztetésben a biztonság érdekében
javasolt a fertôtlenített tojás használata,
és a vendéglátásban is, ha a tojásból
olyan étel készül, amely nem kap biz-
tonságos hôkezelést."
illetve eleve fertőtlenített tojást is használhatsz. Házhoz szállításos szolgáltatás ettől jóval bonyolultabb. 😊
"Lakásétterem fogalma:
a szervező - profitszerzési céllal; - aktív vagy passzív promóció (például: hirdetés, saját honlap)
útján; - vendégeket helyben (akár a vendégek előtt, akár a vendégek közreműködésével) készülő ételek elfogyasztására toboroz.
A lakásétterem működtetése élelmiszer-ipari vállalkozás, így vezetőjének ismernie kell a jogszabályi előírásokat, a tevékenységére
vonatkozó szakmai szabályokat. Kivételes esetekben – a hatóság előzetes beleegyezésével - eltérhet a szabályoktól, ha írásos élelmiszerbiztonsági tervet készít a felmerülő kockázatokról és azok
kezeléséről (HACCP). A saját HACCP rendszer előírásainak betartása kötelező.
A tevékenység végzéséhez a kerületi hivatal külön engedélye szükséges!
A lakásétterem személyzetének meg kell felelnie a vendéglátó dolgozókra vonatkozó higiéniai szabályoknak (például: évenkénti foglalkozás-egészségügyi vizsgálat, rendszeres élelmiszerbiztonsági továbbképzés). "
Aki nem tudja, hogy mit főzzön, az rendszerint otthon, a családnak akar főzni, azaz több emberre szeretne. Tehát el akarja vinni. Csakhogy a lakásétteremben helyben kell fogyasztani:
"Lakásétteremből ételt kiszállítani, külső helyszínen rendezvényt tartani tilos. Naponta egy alkalommal összesen legfeljebb 14 vendég szolgálható ki."
Jó, mondjuk elvitelre lehet, hogy lehetne főzni...
Aztán van ezzel még egy probléma: a hely. Ha Bp-i vagy, akkor előfordulhat, hogy a környezetedből összejön annyi ember, amivel talán nyereséges lehetnél, DE!! ha pl. társasházban laksz, akkor kérdés, mit szól a közösség hozzá, hogy minden délben 14 ember jön-megy, vadidegenek.
Én nem tartom ezt nyereséges ötletnek, már csak azért sem, mert vállalkozásként kellene űzni (magas adóteher)
És abba belegondoltál, hogy minden hajnalban fel kellene kelned, árut beszerezni, előkészíteni, főzni, hogy mire délben megérkeznek a vendégek, már készen legyen minden.
Én szeretek főzni, de biztos nem engednék be nap mint nap a lakásomba vadidegen embereket.
# 10: Hát hogyne, a tejet is úgy itták, hogy tele szrta a tehén, a kecske, a szájára vette nagyanyám a vödröt aztán itta ami belefér.
Kéne nektek pár doboz jó magyar tej a polcokra, tele kulázva, hát minek a steril, meg a hőkezelés, jó van az úgy.
"Sok ember még otthon is egy koszos mocskos disznó és észre sem veszi. Ismertem valakit aki a tojásokat sosem mosta meg például. Egyszer úgy alakult, hogy főztem pár tojást (tescos), láttam az egyiken van egy nagy tyúk szr darab, mondom okés, beledobtam a forrásba levő vízbe. Mikor megfőtt, ugyanúgy rajta volt még a szr csimbók a héján, oda vittem neki kis tányéron, hogy akkor tessék, jó étvágyat."
Hát itt a sztori alapján te vagy az igénytelen mocskos disznó, aki nem mosta meg...
Köszi a válaszokat!
Végzettség meg lennne,tavaly érettségiztem,idén rakom le a vendéglős szakmát...csak hát a fizetések itthon,és nem akarom elhinni hogy csak külföld lehet az egyetlen opció,és ezért gondolokozok ilyesmikben,valamiben...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!