Milyen lépéseket kell megtennem ahhoz hogy elmehessek dolgozni? Többi lent
Jelenleg is egyéni vállalkozó (kisadózó) vagyok. Havi 50 ezret fizetek a navnak.
Ha jól informált vagyok akkor elvileg ha én elmegyek például egy nagyobb gyárba dolgozni akkor egyrészt mellék állású vállalkozó lennék és 50 helyett csak 25 ezer ft. lenne a kata. A kérdésem továbbra is az lenne hogy kit kérdezzek meg a változás menetről? Rendelkezem ügyfélkapus profillal. Előbb mit intézzek el? Vagy először bizonyosodjak meg arról hogy fölvesznek-e sori dolgozónak? Mert ha fölvesznek akkor a gyár fizeti az én tb-met mert ott leszek főállású dolgozó.
Csak akkor jelentheted be, hogy főállású alkalmazott vagy, ha már felvettek és elkezdtél dolgozni, szerződés van a kezedben - akkor a következő hónap elsejétől (illetve előző hónap 31-én) átjelentkezhetsz mellékfoglalkozású KATA-snak. De vigyázz!!
Amikor elkezdesz dolgozni, általában 3 hónapig próbaidős vagy, ami alatt mindkét fél indoklás nélkül felmondhat. Ha ez történik és megszűnik a főállásod, akkor már ismét 50 ezret kell adóznod.
Hogy milyen nyomtatványt kell kitölteni hozzá, azt nem tudom, mert nekem a könyvelőm csinálta. Neked egyáltalán nincs könyvelőd?
Befizetted most az iparűzési adót, márciusban? (csak azért kérdezem, mert ha nincs könyvelőd, akkor esetleg nincs, aki szóljon)
Nincs jelenleg könyvelőm, de egyszerűbb dolgokat meg tudok oldani interneten keresztül. PL. adóbevallás
Az iparűzési adót most fogom befizetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!