Szeretnék nyitni egy kifőzdét, gyorsétterem helyére, a felszereltsége részben adott és a szakács is. Ilyen vállalkozási forma vezetésében nincs tapasztalatom. A papírokkal kapcsolatban tudnátok segítséget adni, támpontot adni?
Igen jó eséllyel nem lesz megfelelő a hely hozzá. Túl sok lenne az időben elhatárolás, kész termeket meg nem éri meg forgalmazni sem a minősége, sem az újévi àfa változás miatt sem.
Vendéglátó üzletvezetői ismeret és gyakorlatok nélkül meg végképp elvérezhetsz.
Előbb egy haccp tanácsadóval nézesd meg a helyet, mielőtt bármibe is fognál, hogy ahhoz amit tervezel termekkornek megfelel e a hely és adottságai, gépei, berendezései.
Ennyi erővel aranyát is áshatsz.
Első HACCP, majd Nébih. Nébihnél megvérezhetsz. Majd ők megmondják kivel kell csináltatni a HACCP-t.
Én pékséget csináltam, az se volt leányálom. Egy étterem keményebb, főleg ha ez a Deák Téri meki helyén van, mert ott kb, semmi nem adott.
Nekem is több ilyen üzletem van. Van ami gyorsbüfé, de előkészítők hiányában pl. a zöldséget thermoboxban kell át szállítani olyan egységemből ahol van mód a zöldség előkészítésére.A többi előkészítést meg nyitás előtt meg kell tenned, időben elhatárolva. szerettem volna én is oda több felé termékkört a haccpbe még csak csak be is került, de a Nebih nem járult hozzá mondván túl kicsi ehhez a hely hogy pl. a frissen sültek mellé még tészta és házi desszert is legyen. 5 nm-el nagyobbra meg megadták a másik helyemen.Amíg nincs külön engedély a Nebihtol addig vannak olyan megyék ahol a jegyző ki sem ad működési engedélyt. Máshol meg csak utólag jönnek ki szemlézni. Ezt megye válogatja, ahogy pl. a vendég wc kérdését is ami meg ántsz hatáskör.
Ezért jobb , ha igyis úgyis kell haccp, akkor egy szemlét azért tartsatok meg azzal aki megírja Neked és ha indokolt akkor jobb elengedni az üzlethelyiséget mert csak szenvedés lesz a sok korlát miközben a vásárlók mást is szeretnének Te meg nem adhatsz.
Nem tárgyalni kell neki, hanem tudja higy hol mit várnak el és mi szükséges még a hacvp doksin felül. pl. kell anyaghanyad kalkuláció, kémiai, munkahelyi kockázatbecslés, erintesvedelem tuzvedelem stb dokumentumok.
Jó hír viszont, hogy ha le tudnak ülni a vendégeid és a statisztikai hivatalnál éttermi szolgáltatás alatt fut a tevékenység,a kajákat és alkohol mentes italokat meg helyben készíted akkor 5% az áfád nem 18%, vagy 27% mint mint eddig. Szóval jó eséllyel lesz visszaigényelhető á.f.a.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!