Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Van itt olyan, akinek a...

Van itt olyan, akinek a Forever Living Product tönkretette az életét? Vagy ismertek ilyen embert?

Figyelt kérdés

2017. dec. 25. 09:21
1 2 3 4 5
 11/42 A kérdező kommentje:

A kérdések 90%-a itt ilyen.

Nyilvánvaló, hogy ha ismersz ilyen embert, akkor arra vagyok kíváncsi, hogy miként tette tönkre az életét.

Próbáltál, vagy mások próbáltak-e rajta segíteni, hogyan, és sikeres volt-e?

Ha úgy érzed, hogy ez túl indiszkrét, privátban is megírhatod. Biztos vannak olyan történetek, amikből felismerhető az illető.

Én nagyon próbáltam segíteni, de hiába, nem látja be, annyira átmosták az agyát.

2017. dec. 25. 16:33
 12/42 anonim ***** válasza:
65%
Nyilván, akinek tönkrevágta nem ismeri fel azt, vagy ha igen, nem fog büszkélkedni vele.
2017. dec. 26. 10:27
 13/42 A kérdező kommentje:

Ez igaz, de erre iranyul a kerdesnek az a resze, h ismersz-e ilyet.

Te kivulallokent is lathatod egy csaladtag, barat eletet.

Amugy meg az mlm nagyon nagyon sok ember eletet megkeseritette.

2017. dec. 26. 10:33
 14/42 anonim ***** válasza:
66%

Üdv kérdező !

A feltett és a valódi kérdésedre is fogok válaszolni. Mint mindig, most is előrebocsájtom, hogy nem vagyok MLM-es.

A feltett kérdésedre a válaszom az, hogy számos ex MLM-est ismerek akinek az MLM örökre megváltoztatta az életét. Egyetlen egy sincs olyan aki azt állítaná, hogy tönkre tette volna az életét az MLM vagy valamely MLM-es cég. Olyat sem ismerek akinek az életét nézve kívülről azt gondolnám tönkre tette az életét. Olyan embereket viszont ismerek akik azt mondják, hogy az ismerősük vagy az ismerős ismerősének az életét tönkre tette az MLM.

Ennek ellenére az MLM-es tagságikra és MLM-es csomagokra bizony ráírnám : Vigyázat többé nem leszel az aki voltál !

A legtöbb általam ismert ex MLM-es akit ismerek egyébként ma sikeres (nem MLM) céget vezet vagy munkavállalóként sikeres olyan állásban amit amúgy soha nem mert volna megpályázni. Konkrétan ismerek olyat, aki viszont tönkre tette az életét és az FLP húzta ki a gödörből, nem úgy, hogy felépítette az FLP üzletét. Ő ma már szintén sikeres vállalkozó. Szerintem a legjobb esetben is hajléktalan lenne.

Simán aláírom, hogy az ismerősöd olyan szinten változhatott, ami számodra és az ismerősi körben sokaknak nem szimpatikus és nyilván sok ilyen eset van. Én még sem ismerek senkit, akire azt mondhatnám, hogy az FLP vagy az MLM tönkre tette az életét.

Mi lenne a fel nem tett kérdésed ?

Hogyan tudnál rajta segíteni vagy kirángatni ebből ?

Első körben kérlek gondold át a következőt: Segíteni szeretnél az ismerősödön, igaz ? Lehet, hogy ez most meg fog lepni, ő is segíteni szeretne rajtad.

A dolog szépséghibája viszont az, hogy amíg te ezt a segítséget úgy képzeled el, hogy a végén ő majd kilép. Ő úgy képzeli el, hogy a végén te majd belépsz hozzá. Szóval segítségnyújtás ide, segítség nyújtás oda, jelen pillanatban izomból egymás ellen dolgoztok, mert mindkettőtök éppen az ellentétes módon szeretne segíteni a másikon., mint ami a másik érdeke.

Ő pont ugyanannyira szeretne kilépni ebből és feladni, mint amennyire te belépni hozzá.

Mi akkor a megoldás ?

A megoldást elmondani egyszerű a miértje kissé bonyolult.

Ellen oldali hitelességet kell építened nála. Ezt például úgy tudod megtenni, hogy elfogadod a vásárlói döntését, elismersz bizonyos pozitív változásokat az életében amiket az MLM hozott.

Elfogadni a vásárlói döntését nem azt jelenti, hogy vásárolsz tőle vagy hogy belépsz, hanem hogy például nem támadod.

Tudom, ez most rettenetesen érthetetlenül hangzik. Most jön az eléggé bonyolult magyarázat.

A helyzet az hogy tudod vagy sem te is tagja vagy egy hálózatnak. Ezt a hálózatot úgy hívom, hogy FAMVAH. Azaz Független Anyagiaktól Mentes Vásárlói Ajánló Hálózat.

Én most biztos ezt kérdezném a helyedben : He ? Amikor ajánlod a csoki fagyit az ismerőseidnek a cukrászdától független vagy, nincs benne anyagi érdeked és mint egy vásárló ajánlód egy másoknak a csoki fagyit. A te ajánlásodat a másik vásárló is tovább ajánlhatja és akinek ő ajánlotta szintén ezért az ajánlásaitok hálózatosan terjednek.

Mivel a legtöbb vevő így működik, egy hálózatot alkotunk és ennek adtam ezt a szép ronda nevet.

Bár első blikkre ez lehet hogy hasonlít az MLM-re valójában több különbség van mint hasonlóság, Minket most egy jelentős különbség érdekel, mégpedig az, hogy az anyagi érdek szűrő a FAMVAH-ban, míg az MLM-ben katalizátor.

A félreértések ott kezdődtek amikor az ismerősöd azt hitte, hogy az MLM = FAMVAH 2.0 azaz egy továbbfejlesztett FAMVAH amelyben a hálózatosan terjedő ajánlásokért honorárium jár. Azt hitte hogy a FAMVAH ereje az ismerősök által történő pozitív ajánlásban van, miközben a FAMVAH ereje az anyagi érdekmentes érdekközösség, az eladói oldal információinak megkerülése, igazolása vagy cáfolása. Bármikor odajöhet hozzám a bevásárló központban bármely vevő és azt mondhatja, uram látom, hogy vacillál, de azt a mosóport ne. Megköszönöm és mást választok, ám ha ezt egy MLM-es közeli ismerős tenné….

Egyáltalán nem az ismerősi ajánlás a FAMVAH ereje.

Az a bizonyos ellen oldali hitelesség a FAMVAH-ban például azt jelenti, hogy a zöldséges elmondja neked, hogy abból a barackból ne vegyél, mert kemény és keserű. Lehet hogy nem nála veszed a barackot, ám ezek után biztosan el fogod hinni amit mond és gyakran vásárolsz nála és másoknak is ajánlani fogod, mert eladói hitele van a FAMVAH-ban.

Mi történne ha az ismerősöd lenne a zöldséges ? Alapvetően elvárnád tőle, hogy elmondja, hogy kemény a barack. Itt jött az első csavar, ugyan is az ismerősöd csak pozitív dolgot mondott az FLP-ről. Miközben a FAMVAH-ból kaptál negatív információkat.

Aztán jött a második csavar. A FAMVAH-ban pro és kontra mennek az információk és az az emberek elfogadják az ellentétes információt, pro és kontra megfér egyben és így is kerül továbbításra. Amikor az ismerősöd szembesítetted a FAMVAH-ban lévő negatív információkkal az ismerősöd egy fura dolgot tett, úgy hívom ezt hogy vásárlói döntés védés. Vásárlói döntés védés akkor van amikor az eladói oldal támadja a vevő döntését vagy egyébként a FAMVAH tagok vásárlói döntését.

Jött a harmadik csavar az ismerősöd támadta az alternatívaként felmerült termékeket, ez szintén a vásárlói döntés védés része. Ám ezzel valójában támadta a FAMVAH tagok vásárlói döntését. Ezért te védtél vásárlói döntést.

Majd a negyedik csavar az ismerősöd még mindig nem sejtve hogy ő nem FAMVAH-os, elkezdett FAMVAH-os eszközöket használni, a vásárlói döntés védés is már ez a kategória. Ám a legtöbb FAMVAH eszköz nem működött neki és nem érti ennek az okát. Mondok egy rémesen egyszerű példát : Az meg van hogy vagy ezerszer elmondta hogy de hát ez minőség ?

Az ismerősöd nem tud valamit: Ha az eladói oldal mondja a FAMVAH-nak ez minőség = A kalapács beveri a szöget azaz = funkció minőség.

Ha egy másik FAMVAH tag mondja Minőség ez maga „A Kalapács” nem lehet elmondani a különbséget használni, érezni kell.

Az ismerősöd azt hiszi a másik jelentést mondta, amikor válaszolsz neki, hogy a te mosószered is kimossa a ruhát, megint rá vágja hogy minőség, mire te újra mondod „ az enyém is kimossa a ruhát”. Ezzel mentek vagy 500 kört és az ismerősöd nem érti, hogy miért nem érted, hogy ez minőség.

Ötödik csavar a dologban:

Azzal hogy támadta a FAMVAH-os vásárlói döntéseket, versenyhelyzetet kreált és a termékéhez felsorolt termék tulajdonságok, verseny tulajdonsággá változtak, erről megint nem tud. Azaz Minőség = Ez kimossa a ruhát. Ami verseny tulajdonságként = a te mosószered nem mossa ki a ruhát. Mivel nyilvánvalóan kimossa a mosószered a ruhát az ismerősöd elbukja a termék tulajdonságát vagy tulajdonságait mert az most verseny tulajdonság.

Ha ezekkel akarta alátámasztani az árat, akkor a te benyomásod az, hogy ezek a termékek hatástalanok, semmilyen előnnyel nem járnak és túlárazottak. Az általa elmondott információk a legjobb esetben is állításként vagy hamis állításként kerülnek a FAMVAH-ba, miközben az általad észlelt benyomás terjed.

Oké ez klassz, csak hát még is miért következik abból az, hogy neked el kell fogadnod a vásárlói döntését vagy meg kell dicsérned ? Hát ne hogy már még te tanulj meg kommunikálni az eladó féllel ha az nem tud a vevővel, igaz ? Igaz, viszont te segíteni szeretnél rajta.

Nos említettem már néhányszor, hogy azt hiszi FAMVAH tag ? Azt hiszi FAMVAH 2.0 tag. Aminek te nem vagy a tagja, te ugyanúgy nem vagy a tagja az ő "FAMVAH"-jának mint ahogy ő a tiédnek, persze az övé AÉAH anyagi érdekű ajánló hálózat. Ugyanúgy nem működnek a te ajánlói eszközeid nála, mint ahogy az ő ajánlói eszközei nálad. Ha segíteni szeretnél neki, ezért kell „ellenoldali” hitelességet építened nála.

Tehát nem agymosással állsz szemben, hanem nem vagytok egymás hálózatának tagjai, illetve nincs ellenoldali hitelességetek a másiknál. (erre nem tudok jobb szót jelenleg).

Mit is jelent ez az egész ? Tegyük fel az ismerősöd képes minden családi vagy baráti rendezvényt rögtönzött termékbemutatóvá alakítani. Hogyan tudod elérni, hogy ne tegye, se nálad se máshol, soha többé ?

Úgy hogy elmondod neki, hogy ezek a termékek nagyon jók és érted miért szereti és tudod, hogy segíteni szeretne ezzel másoknak. Arra viszont érdemes figyelnie, hogy ez egy üzleti ajánlás, ami nem lesz akkor hiteles, ha ezt egy családi összejövetelen teszi meg.

Valószínűleg egyébként azt fogja mondani, hogy igazad van, ezt már Kati a felsővonala is mondta, de nem tudta megállni, majd megköszöni, hogy szóltál neki, és valószínűleg nem fogja termékbemutatóvá változtatni a szülinapod.

Most hasonlítsd ezt össze ezzel :” Remélem, nem csinálsz termékbemutatót a szülinapomból mint a múltkor Pistiéből, ez a Kati tisztára kimosta az agyad !”

Az első verziónál szinte megnyered Kati bizalmi szintjét, míg a másiknál megfogja védeni Kati hitelességét és vásárlói döntését. Mindeközben Kati is azt mondta neki, hogy ne csináljon termékbemutatót a szülinapodból.

Azt is értsd meg kérlek, hogy neked nem célod, hogy ő az FLP-vel ne legyen sikeres, a célod csak az, hogy ne veszítsd el és ő se veszítse el a baráti kapcsolatait. Ha nem lesz ezzel sikeres, akkor magától úgy is abba hagyja, ám ha neki az lesz a munkája, hogy mindig újra kell magát töltenie, akkor biztosan nem lesz sikeres. Ne dolgozzatok egymás ellen, ha egymáson akartok segíteni.

Remélem ez a kis iromány MLM-esek és nem MLM-esek számára is egyaránt hasznos és talán így egy picit könnyebb lesz megérteni érteni a másik oldalt.

2018. jan. 2. 19:54
 15/42 anonim válasza:
0%

Szia!

Én is kipróbáltam a FLP-t is és a Ringet is. Az egész MLM rendszerről megvan a személyes véleményem, ha gondolod olvasd el itt:

[link]

2018. febr. 1. 19:20
 16/42 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Pontosan ilyesmire gondoltam, tapasztalatra.

Nem ilyen általánosságra, hogy a kenyér se tette tönkre emberek életét...

Aki miatt én kiírtam ezt a kérdést... mintha a leírás róla szólna.

Elkezdett ilyen motivációs előadásokra járni, ilyen könyveket olvasni, ilyen idézeteket megosztani.

A barátai nevettek rajta, egyik facebook posztja alatt az egyik haver írt a másiknak, hogy hagyja már, xy-nak most ilyen korszaka van, hogy mindent elhisz.

A drága kezdőcsomag.

Az előadások... mint akinek átmosták az agyát.

Ez a mentor meg...mintha egy isten lenne. Amit ő mond, az úgy van.

Mert sok-sok éve benne van, nyilván sokan vannak már alatta, és valóban, ő elég sokat utazik.

A szemfényvesztés, hogy kevés munkával sok pénzed lesz és utazgathatsz a világban, megvalósíthatod az álmaidat.

Még az is lehet, hogy 10 év után az illető is itt tartana, ha elég erőszakos és van hozzá tehetsége, hogy másokat beszervezzen. (Nincs!)

De az tényleg nem pár hónap, meg nem is 1-2 év.

És addig?

Addig is meg kell élni valamiből, mert ha erre épít, akkor éhenhal.

Jelenlegi helyzetében - gondolom a kezdőcsomagnak is köszönhetően - több hitelbe kergette magát, és nem igazán tud egyenesbe jönni.

Hívogatta az ismerősi kört, de akit érdekel ez a téma, az már évek óta rendel, megvan a beszerzési forrása, akit meg nem érdekel, az nagyon negatívan éli meg, hogy ilyesmivel zaklatják.

Biztos járt már így mindenki, egy ismerős éveken át nem keres, majd egyszer csak felhív, hogy szia, mi van veled, rég beszéltünk... tök jól esik, hogy eszébe jutottál, és jó lenne feleleveníteni a régi barátságot. Aztán elkezdi, hogy belevágott egy üzletbe, és tök jó áron tud neked csodaszereket eladni, amik minden bajodat meggyógyítják.

Nem egy közös ismerősünk jelezte, hogy ez történt.

Aztán tavaly valamikor beszélgettünk, mármint az illetővel, akiről szól ez a téma. És mondta, hogy már többször észrevette, hogy eltűnnek facebook-ismerősei. Törlik őt.

Vajon miért?

A szóban forgó személy férfi.

A mentor pedig egy nő.

Azóta ő az istennő.

Róla nem lehet rosszat mondani, mert ő tökéletes.

És mondhatná, hogy ő az élő példa, hogy ha igazán akarja, bármit elérhet az életben, hiszen ő egyik utazásból a másikba csöppen.

Hihetetlen, hogy értelmesnek tartott emberek mindezt benyelik. És mégis.

Már annyira nem foglalkoztat, úgy teszi tönkre az életét, ahogy akarja, ha nem látja a fától az erdőt.

Ettől függetlenül jöhet még személyes vagy rokoni/ismerősi történet.

2018. febr. 1. 19:44
 17/42 anonim ***** válasza:
27%

Ez egy tipikus eset arra amikor valaki nem azt csinálja amit kell. Itt a szponzor is hibás.

Én is foglalkoztam az FLP-vel most a párom csinálja. Egy ismerősöm sem fordult el tőlem. Felkerestem őket, akit érdekelt azt információval és termékkel láttam el. Akit nem azt békén hagytam. Megköszöntem, hogy találkoztunk. Nagyon sokat fejlődtem emberileg. Szinte mindig kaptam ajánlást és azokból lehetett tovább dolgozni.

Voltam értékesítő máshol alkalmazottként. A munka kb totál ugyanaz volt csak az MLM-ben jóval többet lehet keresni. Ott nem voltak képzések, nem igazán volt kihez fordulni segítségért, a kollégák ott nem a barátaim voltak.

Én csak köszönhetek az MLM-nek. Senki sem fordult el tőlem, de igaz, hogy sosem voltam erőszakos.

A fenti sztorira csak annyit tudok mondani, hogy aki hülye és nem ismeri fel, hogy rosszul csinálja, azzal nem lehet mit kezdeni. Ez nem az MLM hibája, hanem az emberé. Mindig mindenért saját magunk vagyunk a felelősek, azért amt teszünk nem az MLM, nem az FLP stb.

2018. márc. 1. 20:32
 18/42 anonim ***** válasza:
Kösz
2019. márc. 1. 15:50
 19/42 A kérdező kommentje:

Akkor te a másik véglet vagy.

Nem értek egyet azzal, hogy nem az mlm hibája, hanem az emberé.

A belépők, vagy a termékekkel "zaklatott" ismerősök 99%-át kirázza a hideg, ha csak meghallja a dolgot.

Ez a rátukmálás pedig igencsak jellemző, ha te nem így csináltad, az dicséretes, de amúgy így működik.

Valamikor régen, még épp csak kinyílt a világ (kb a rendszerváltás után lehetett) még gyerek voltam, és anyám egyik ismerőse elkezdte csinálni. Szervezett egy kis összejövetelt, több kollégáját is meghívta, családostól. Mentünk, örömmel, végre kimozdulunk, a gyerekek játszottak, a felnőtteknek pedig a nappaliban végig kellett ülni egy előre be nem harangozott több órás termékbemutatót. Nem baráti összejövetel volt ez, hanem egy gerillaakció, hogy vásárolj. Mondom, '90 körül lehetett, és ciki volt, ha nem vettél semmit, így persze mindenki vett vmit. Ez a Tupper volt egyébként. Mondjuk pozitívum, hogy akkor még nem lehetett mindent minden sarkon kapni, és egyik-másik termék újszerű volt.

Ma meg bármit bárhol megkapsz, vagy házhoz rendeled, akár fillérekért, ezért kell az mlm-eseknek erőszakosabb módszerekhez folyamodni.

Lehet te nem így csinálod, ezt már írtam, akkor ne vedd magadra.

De új módszerek, új lehetőségek vannak, nekem pl már az is erőszakosnak minősül, hogy egyik-másik ismerősöm állandóan osztogatja meg facebookon a szuper ajánlatokat, csillagászati áron.

Van Tupperes és FLP-s is, meg vmi új, ami kozmetikumokkal meg háztartási dolgokkal foglalkozik. Megvan, Farmasi!

Unom. Nem érdekel, és tolja a képembe.

És nem akarok bunkó lenni, hogy az ismerőst törlöm, mert néha rak fel családi fotót, vagy az eljegyzését, vagy bármit. De így hirdet, mert ez neki ingyen van. Szerintem gáz.

Visszatérve a tupperes bemutatóra, hazamentünk, és anyám kijelentette, hogy a büdös életbe többet nem megy ilyen összejövetelre. Nem tudom a továbbiakat, de az tuti, hogy a kolléga a továbbiakban nem volt népszerű.

Ráadásul, bár szeretik hangoztatni, hogy ezek mennyire minőségi termékek, évekig kitartanak. Hát basszus, akármit veszek, nálam minden évekig tart, mert tudok rá vigyázni. És külön szupererejük, hogy fagyaszthatók és mikrózhatók. Vicc. Az összes műanyag edényem tudja ugyanezeket, csak nem kerültek egy vagyonba.

És hogy miért kerül annyiba, és ez miért az mlm hibája? Hát ki kell termelni a vezetőd meg az ő vezetője meg annak a vezetője jutalékát. 500 szint van már feletted, és nekik úgy kell megélniük ebből, hogy már nem feccölnek bele energiát olyan szinten, mint a kis értékesítőik.

Amúgy örülök a válaszodnak, szívesen cserélek eszmét.

2019. márc. 24. 13:35
 20/42 anonim ***** válasza:
27%

Csatlakozom a # 17-hez. Mi is nagyjából így csináljuk a feleségemmel. Kivéve mondjuk, hogy mi még ajánlást sem kérünk, az emberek , ha elégedettek, akkor úgyis ajánlani fogják másnak. Amíg csak a feleségem csinálta, addig is eljártam vele a rendezvényekre, sokat tanultam ott, fejlődtem emberileg.

Azt is megtanultam, hogy a barátoknak nem igazán érdemes ajánlani. Azokkal amúgy is szorosabb kapcsolatban állsz, úgyis látják, hogy hogyan élsz és ha tetszik nekik, akkor ők fognak megkeresni. Abban is van némi igazság, hogy néhány batári kapcsolat szép fokozatosan leépül, ezen mi is átestünk. Na nem azért, mert rájuk tukmáltunk termékeket, hiszen soha nem tukmálunk, nem ez az MLM lényege. Az történik ilyenkor, hogy például változott az érdeklődési körünk, a felfogásunk, a hozzáállásunk, míg ők nem fejlődtek annyit és ugyanúgy, vagy más irányba változtak, pl. ugyanúgy csak panaszkodnak, mint mi régen, hogy minden sz@r.

Mi étrend kiegészítőkkel, vitaminokkal, vegyszermentes háztartással foglalkozunk. Mondanom sem kell, hogy a gyerekeknél is nagyon figyelünk az egészségre. Aztán , ha a régi barátainkkal elmegyünk mondjuk kirándulni, akkor ők csipszeket, kólát, csokit hoznak magukkal, amit mi ugye nem fogyasztunk. Nem olyan vészes ez a dolog, de egy idő után az ember már szívesebben megy azokkal, akik hasonló módon élnek és szép lassan háttérbe kerülnek azok az emberek, akik nem így élnek.

Aztán ott van az is, hogy ha mondjuk kedvünk tartja, akkor elmegyünk egy hétre kirándulni, csak úgy hirtelen. A legtöbb régi barát a munkahelye miatt ezt nem teheti meg. Ezzel sincs semmi gond, de szép lassan már inkább azoknak a társaságát keresi az ember, akik hasonlóan élnek.

Ha úgy látod, hogy a barátod rossz úton halad, akkor segíts neki. Nyilván rosszul csinál valamit. Ha komolyan gondolod, akkor fektess bele energiát. Próbálj beszélgetni vele, állj neki megérteni az MLM lényegét és segíts neki is megérteni.

Az MLM az egy értékesítési forma, nem jobb, vagy rosszabb, mint bármelyik másik. Talán az egyetlen hátránya, hogy jelentősebb tőke nélkül is el lehet kezdeni, ezért sokan meggondolatlanul vágnak bele és még a tanulásra is sajnálják az időt. Azt tudnám javasolni neked, hogy vedd úgy, mintha a barátod mondjuk nyitott volna egy pékséget és te látnád, hogy rossz irányba halad. Ekkor mit csinálnál ? Az egyetlen különbség, hogy a pékségekről mindenki tudja, hogy hogyan működik, az MLMről viszont kevesen.

Remélem tudtam segíteni.

2019. márc. 25. 09:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!