Ez a vállalkozás dolog úgy működik hogy itt kapok egy jó ötletet és megcsinálom a szerencsémet? Hány embernek jött ez be?
Ezeknek az embereknek a 99%-a alkalmazott, aki azt látja, hogy ő dolgozik, a főnök meg menő autóval jár, így levonja a következtetést, hogy elég lenne neki is egy jó ötlet, és rögtön vállalkozó lenne, menő autóval, a többiek meg dolgoznának.
Több esetben találkoztam a való életben is olyannal, aki éppen vállalkozásba vágott, de 5000 HUF tőkéje nem volt hozzá. Csodálkozott, hogy annyiból nem fog menni, mert a vállalkozás sokkal több annál, hogy van egy jó ötletem, a többiek majd dolgoznak.
De ezen kár pörögni, sosem fogják megérteni.
Vállalkozóként van olyan nap, amikor 12 órát dolgozom és van olyan nap, hogy csak 2-őt :-) (na jó, ez a ritkább)
Sok alkalmazott viszont úgy gondolja, hogy nem is kell dolgozni, elég egy jó ötlet és dől a lé.
Van, aki irigyel, hogy milyen jó dolgom van, szabadon jövök - megyek, de amikor azt mondom, hogy Te is meg tudod csinálni, szinte 0 ft-ból indítottam (szolgáltatás), akkor a válasz: "ja, hát én fizikai munkát nem tudok csinálni!" (velem egyidős, még az sincs, hogy idősebb, gyengébb, stb)
Hát akkor miről beszélünk?
Irigykedni igen, tenni érte nem?
Ez nem úgy megy, mint a mesékben hogy az ifjú gyermek egy bottal a vállán, s annak végén egy tarisznyával világgá megy és szerencsét próbál.
NAGYON kevés dolog múlik a szerencsén. Egy alkalmazott el se tudja képzelni, hogy mennyi szorgalom és tanulás megy egy vállalkozásba. Legtöbbjük nem is képes rá. Ezért (is) bukik el a vállalkozások 95%-a az indítástól számított 3 éven belül.
Igen, minden vállalkozásban van rizikó, de fel kell mérni, hogy mennyi, mit tudsz csinálni ha minden ellened fordul, és főként, hogy megéri-e az egész.
6-os, rám nyugodtan kíváncsi lehetsz (3-as vagyok), ugyanis nincs alkalmazottam :-)
És igen, tisztességesen adózom is, nincs vaj a fülem mögött - szeretek nyugodtan aludni :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!