Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Ha alvállalkozóként szerződök...

Ha alvállalkozóként szerződök le egy céggel, akkor mi az ő feladatrésze?

Figyelt kérdés

Pl. legyen a feladat takarítás.

Ad mondjuk 50 lakást, ezek legyenek kitakarítva 2 nap alatt.

Tegyük fel én nem tudom, hogy 2 nap alatt nem tudok ennyi lakást kitakarítani, ráadásul meg sem tudom saccolni mennyi idő lesz, mert az egyik 1 szobás, a másik 6 szobás, stb.

A feladat kiadásakor miről kell tájékoztatnia engem?

Pl. kellene e szólnia a takarítás elvárt minőségéről? Vagy az elvárt mennyiség és idő arányából kellene erre magamtól rájönnöm?

Kellene e tájékoztatnia milyen vegyszerekkel dolgozzak?

Egyáltalán feladata e végiggondolni a kiadott feladattal felmerülő kérdéseket? Vagy ez mind az én feladatom és nekem kell tájékoztatnom, hogy ez és ez itt és itt nem oké?

2017. febr. 15. 07:37
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

- alkalmazotti szemlélettel nézed a dolgokat - igen ez igaz.

Pont arra akarok rájönni mit értek félre ebben az egészben.

2017. febr. 15. 11:06
 12/19 A kérdező kommentje:
Ha megbíz takarítással azt azért nem gondolhatja, hogy vegyészi precizitással értek a vegyszerek megválasztásához.
2017. febr. 15. 11:07
 13/19 anonim ***** válasza:

Na, akkor kezdjük elölről :D

Van egy megbízó, aki vállalkozó: teszem azt, ez a cég egy fajátékokat gyártó cég, de át akarnak költözni egy másik műhelybe és azt, amit elhagynak, tisztán akarják átadni. Nyilván ők nem akarják kitakarítani, nem akarnak ezzel foglalkozni, ezért kiadják alvállalkozónak a takarítást.

Elmész, megnézed, és eldöntöd, hogy meg tudod-e csinálni vagy sem, el tudod-e tüntetni a sok forgácsot vagy sem? El tudod-e tüntetni a kifolyt ragasztót vagy sem, stb.

A megbízó nem tudja, nem is ért hozzá, hogy Neked mit kell csinálni, hiszen TE VAGY A VÁLLALKOZÓ - Ő azt várja el, hogy 2 nap múlva tiszta legyen a műhely. Ha nem tiszta, nem veszi át és nem fizet, amíg meg nem csinálod. Mint írtam, szerződésben kell rögzíteni, mi az elvárás. Ennyi... és most megyek dolgozni, bocs :-)

2017. febr. 15. 11:22
 14/19 anonim ***** válasza:
Na, még nem mentem el, mert közben eszembe jutott: lehet, nem a legjobb példát írtam, hiszen alvállalkozónak olyant szoktak kiszervezni, ami hasonló profilú. pl takarítócég kiszervez munkát takarítónak. De a lényeg áll és az összes többi: a megbízónak nem kötelessége a szájába rágni az alvállalkozónak, hogy mit csináljon (pl. az alvállalkozónak is ismerni kell a vegyszereket)
2017. febr. 15. 11:43
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

"Ha megbíz takarítással azt azért nem gondolhatja, hogy vegyészi precizitással értek a vegyszerek megválasztásához."

De, pontosan ezt várja el, hiszen alap elvárás, hogy egy vállalkozó értsen ahhoz, amit csinál!

Gondolom te is furán néznél az étteremben, ha rendelnél egy rántottszeletet és kibattyogna a szakács a konyhából aztán elkezdene kérdezgetni, hogy azt mégis hogyan kell csinálni, mennyi sót tegyen a panírba, milyen olajban süsse, stb...

Ez a szitu ugyan az. Takarítsd ki, legyen tiszta. Erre vannak mindenhol úgynevezett iparági sztenderdek (csak, hogy ne ragadjunk le a takarításnál). Ha nincs semmi extra kitétel akkor ezek alapján dolgozol. Ha van (pl. konyhában nem lehet akármilyen vegyszereket használni, vagy kórházban sem...) akkor azt kikötitek szerződésben.

2017. febr. 15. 11:49
 16/19 A kérdező kommentje:

OK, értem...

Mindenesetre a célt nem árt ha közli. A te példádban, hogy a ragasztó is fel legyen szedve, az pl. egy cél.

Ha ezt nem közli, akkor a takarító értelmezheti úgy is, hogy csak söprögetést kérnek. Ő szépen megcsinálja, aztán jönnek panaszkodni, dehát a ragasztó ott maradt.

Akkor itt kinek kellene felvetni a ragasztó kérdést?

2017. febr. 15. 11:58
 17/19 anonim ***** válasza:
Kimész, megnézed, rákérdezel - aztán eldöntöd: elvállalod vagy sem?
2017. febr. 15. 12:02
 18/19 anonim ***** válasza:

Minek túráztatot a népet kamu kérdéssel???

Magad is írtad, hogy szó sincs takarításról, csak elméleti kérdés, de nyomatod a felmerülő gondjaidat a fantáziakérdésed alá, ohh te megrökönyödött, áll munkaügyi kérdéseket kiíró, szerencsétlen 6*** fogat!

2017. febr. 15. 20:48
 19/19 anonim ***** válasza:

# 16/

Na akkor még1x: IPARÁGI SZTENDERD.

Nem vagyok ugyan takarító, de nekem elég egyértelműnek tűnik, hogy a padlón lévő ragasztót / rágót / kutyaxart fel kell takarítani. Ahogy a szőnyeget fel kell porszívózni, a padlót fel kell mosni és a budit is ki kell pucolni.

Itt maximum olyan kérdéseket tudok elképzelni, mint, hogy csak ott kell takarítani ahol látszik vagy mindenhol (értsd elhúzni a bútorokat pl.)

2017. febr. 15. 21:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!