Saját kis étterem beindításával kapcsolatban kérdeznék. Kb mennyibe kerül elindítani a vállalkozást a budapesti belváros közelében (pl móricz zsigmond körtér, moszkva tér stb. )?
konkrét összeget nem tudok mondani, de pár dologra szeretném felhívni a figyelmedet,segítség lehet a kalkulálásban, meg kiindulópont.
Fontos, hogy a beindítás helyén volt e korábban üzlet-étterem, vagy egy családi házból alakítanád-e ki. Ugyanis ha újonnan hozol létre kereskedelmi egységet, építened kell, vagy meg kell váltanod x négyzetméterenként (azt hiszem 25, de nem biztos) kettő parkolóhelyet. A megváltás várostól függ, általában fél milla/ parkolóhely. Ezért érdemes lehet olyan helyet keresni, ahol már működött kereskedelmi egység előtted ( ennek nézz utána!).
A másik a tűzoltóság, és ANTSZ vizsgálat, ezek pár tízezer forintos összegek ha minden rendben van.
El kell döntened, hány alkalmazottal indulsz, nekik legalább fejenként 150-200 ezer forintot kell fizetned (nem a nettó, hanem a bruttó miatt, ami után neked még plusz terheket kell fizetned). Illetve azt is vedd számításba, hogy azt szokták mondani hogy az első fél év kritikus idő, ugyanis addig általában veszteségesek a vállalkozások.
Remélem némi segítséget tudtam adni.
Köszi a segítséget.
Természetesen nem a neten szeretném megszervezni az egészet, de ötletek és javaslatok mindig jól jönnek. Irányadónak gondoltam az árat, és senkitől nem kértem, hogy helyettem csinálja meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!