Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Egy étterem konyhai munkamenet...

Egy étterem konyhai munkamenetét hogy kell elképzelni?

Figyelt kérdés

Dolgoztam már irodaházban üzemelő gyorsétterembe.

Ott volt 3 menü + egy főzelék.Ezeken kívül az étlapon tényleg percek alatt elkészíthető a'la carte ételek (rántott hús, sajtal töltött cs.mell ilyesmik) voltak.

11-től lehetett nálunk ebédelni.

Ott úgy nézett ki a dolog hogy a 6 kész ételből 20-20 adag lett lefőzve, reggel 6-tól 11-ig!


De egy olyan étterembe ahol az étlapon a van több fajta leves, pörköltek, tészták, frissensültek stb. ott azokat az ételeket mikor főzik meg?Mert azért egy pacalnak pl kell idő, nem is kevés.Vagy minden étlapon szereplő ételből, minden nap le van főzve x adag??


2011. júl. 7. 14:52
 1/3 anonim ***** válasza:
Igen, megfőz x adagot, majd lefagyasztja! Nyilván egy csülköt sem süt meg fél óra alatt!
2011. júl. 7. 14:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim válasza:
100%

A levest jó nagy üstbe megcsinálják, a használható zöldségeket kiveszik még mielött szétfőne (répa, gyökér zeller, karalábé.. ezeket is külön lehűtik, és ha szügség van rá elő veszik) leszűrik, lehütik... 1 hétig is jó. Ebből a levesből szoktak húslevest adni, ami csak annyi h az alaplevet felforral, a tésztát külön tartani. Kicsit csippent egy leveses csészébe, kockára vágott sárga répa bele, a húslevesbőll megmaradt húsból kockákat vág, és bemelegít szintén...

A helyes tárolástól függ minden.

Az étterembe sok az alakart. Ezért van külön alakart pálya. Ami abból áll, hogy előkészített szószok, húsok vannak. HA Vmiből elfogy, kiveszik a fagyasztóbol, hogy mindig friss legyen. Folyamatosan ellenőrizve vannak, romlottat nem adunk ki! A nap úgy kezdődik hogy átnézzük a pályát.. Miből van hiány, romlott. Ezeket pótoljuk.


A pörköltet szintén hűtőbe tartjuk elkészítve, és csak annyit veszünk ki amennyit felhasználunk, mert az újra felmelegített ételt ha visszahűtjük hamarabb romlik. Veszélyes. Kiveszünk egy adagot, felöntjük egy kis alaplével, kocka paradicsom, paprika, pároljuk fedő alatt, amíg a galuskát elkészítjük. A galuskát bemelegítjük, seprenyőben olajat hevítünk, beledobjuk a galuskát, kicsit lepirít... Tálalásnál díszítés..


A tészta mindig van kifőzve. Azt is folyamatosan ellenőrizzük. ha rosz kidob, ujjat főz. Hogy ne legyen pazarlás, az üzlet gazdaságához kell mérni miből mennyit főzzünk ki, hogy tényleg ne legyen veszteség, és elfogyjon.

2012. ápr. 10. 01:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim válasza:
A frissen sültek is, pácolva várakoznak a hűtőben. Ezeket nem lehet előre elkészíteni, mert könnywen kiszáradnak. Frissen jobbak. Persze nem csak pácolt termékek vannak. Itt is a szakosított tárolás a lényeg.
2012. ápr. 10. 01:26
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!