Szerintetek megéri belefektetni?
Először is mit jelent az, hogy "Megkeres"...
Ha heti 400e a bevétele az kb. nudli, mert abból lehet 350e a költsége....
Ha pedig heti 400e a pénze ami megmarad akkor nem kéne neki a te rongyos 3 milliód még rövidtávon sem.
Nézd.
EV-ként már rég KFT-t csináltam volna. 1 év halasztott
tőkebefizetéssel simán fel tudnám mutatni a 3 milliót.
Arról nem is beszélve, hogy más a felelősség, mint egy
EV-nél. Legtöbb banknál már egy lezárt üzleti év után
van vállalati hitel, akár ingatlanfedezet nélkül. Egy
lezárt teljes üzleti év után pl az OTP bank megadja az
éves forgalom 25%-át, mint folyószámlahitelt. Ha csak
a havi 1,6 milliót nézzük, az éves szinten 19 millió,
több, mint 4.5 millió hitelt kapna, 5%-os kamatra.
Mivel havi 1,6 millió lenne, simán visszatornászná magát
3 hónap alatt, ha semmi mást nem is csinál.
És maradna teljesen független (tőled) !
Innentől tedd fel a kérdést, hogy miért kell a tőkéd neki :)
"Én mint tulajdonés mármint a felét venném meg ennek a válallkozásnak, "
Ja... és abban a pillanatban, ahogy a haverod megbukik a NAV-nál, buknál Te is vele, mint tulajdonostárs - főleg, ha kiderülne, hogy tavaly még Te is dolgoztál neki feketén.
Az biztos, hogy én nem mennék bele ilyen dologba...
Eleve ilyen volumenben hogyhogy még mindig egyéni vállalkozó? Miért nincs pl. KFT-je?
Meg eleve mi az, hogy társulsz egy EGYÉNI vállalkozásba? Az már társas vállalkozás lesz akkor, tehát Bt vagy Kft.
Figyelj, ez elemi matek. Ha valami hoz havonta 1.6 milliót akkor annak nem adjuk el a felét 3 millióért, mert alsó hangon 10-15-ször annyit ér.
Ebben a formában ez lehúzás lehet, ha relatív biztonságos üzlet lenne akkor nem adná el vagy nem ennyiért.
Pénzben s üzletben nincs barátság. Amúgy szerintem nem stim ez az ajánlat. Lehet szarban van s tőled nyúlná be a gondját megoldó összeget.
Vannak büszkeségi dolgok/titkok olykor, amiket legjobb barátnak se mondana el az ember.
"Figyelj, ez elemi matek. Ha valami hoz havonta 1.6 milliót akkor annak nem adjuk el a felét 3 millióért, mert alsó hangon 10-15-ször annyit ér. "
-Én aztán igazán nem értek sajnos a pénzügyi dolgokhoz, de annyira mégis, hogy nekem is ez jusson az eszembe..
Annak oka van, hogy nem mutatja meg.
Itt már remélem, te is gyanakodsz.
Hagyd a francba, tuti veszteséges, és így akar belőle kiszállni, hogy ne bukjon olyan sokat.
"Évi zárást nem akar adni."
Ha igaz lenne, hogy heti 400 ezret KERES vele TISZTÁN (nem a bevétele annyi, a kiadás meg egy csomó) akkor büszkén lobogtatná az éves zárást. Valóban, annak oka van, hogy nem akarja megmutatni... Egyszerűen palira akar venni...
Remélem, nem fizettél még neki - ne is tedd...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!